Μία αλλά μοναδική!

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Μία αλλά μοναδική!

Την Τετάρτη 22 Ιουλίου 2020 πραγματοποιήθηκε στο Δήμο Φιλοθέης – Ψυχικού μία μοναδική παράσταση από τον Μανώλη Μητσιά και την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη στο Cine Φιλοθέη, με συγκεκριμένο αριθμό θεατών βάσει του υγειονομικού πρωτοκόλλου. Την παράσταση παρακολούθησαν ο Δήμαρχος Φιλοθέης – Ψυχικού Δημήτρης Γαλάνης, η Αντιπεριφερειάρχης κυρία Λουκία Κεφαλογιάννη, η Πρόεδρος του ΟΚΑΠΑ κ.Σοφία Βυθούλκα, η Αντιπρόεδρος ΟΚΑΠΑ κ.Μαρία Χριστίνα Παλαιολόγου, η Πρόεδρος Κοινότητας Φιλοθέης κυρία Πένυ Ζαφειροπούλου, η Πρόεδρος της Κοινότητας Ψυχικού κυρία Φαίνη Χατζηαθανασιάδου, καθώς και η αγαπητή Έλενα Ακρίτα.

Ποίηση, μουσική και τραγούδι. Οι καλλιτέχνες μας εισήγαγαν στον μαγικό κόσμο της ποίησης από τον 6ο π.Χ. αιώνα με την Σαπφώ και έφτασαν στον 20ο αιώνα περνώντας με την μουσική τους στα σοκάκια της ιστορίας, μεταφέροντάς μας τους πόνους, τις χαρές, την φτώχεια, την ξενιτιά, τον ξεριζωμό, τον πόλεμο, την ειρήνη, τους αγώνες, αλλά και τις συνήθειες των ελλήνων στο πέρασμα των αιώνων. Η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη σε διπλό ρόλο αφηγήτριας και ερμηνεύτριας.  Σικελιανός, Καβάφης, Ρίτσος, Ελύτης για να φτάσουμε στον Λευτέρη Παπαδόπουλο, τον Γκάτσο και τον Μάνο Ελευθερίου. Ο κόσμος ταξίδεψε στην ιστορία με την συγκίνηση και τις αναμνήσεις που μόνο η ποίηση και η μουσική ξέρει να ανασύρει.   Πρόκειται για μια εκπληκτική παράσταση που συζητήθηκε και θα συζητηθεί για πολύ καιρό ακόμη. Και αν δεν υπήρχε η ατυχής συγκυρία με την πανδημία θα απολαμβάναμε πολλές τέτοιες ποιοτικές εκδηλώσεις.

Αποκορύφωμα της βραδιάς η καθηλωτική ερμηνεία της Καρυοφυλλιάς Καραμπέτη με το «Ηθοποιός σημαίνει φως».

Στη συνοδεία του πιάνου και τις ενορχηστρώσεις ήταν ο Αχιλλέας Γουάστωρ, ενώ τις μαγικές μελωδίες συνόδευσε ο μουσικός Ηρακλής Ζάκκας, παίζοντας  μπουζούκι-μαντολίνο.

 

Ο Δήμαρχος Δημήτρης Γαλάνης, αφού ευχαρίστησε τον κόσμο για τη ζεστή αυτή ατμόσφαιρα, δήλωσε μετά το τέλος της συναυλίας: «Η Ελλάδα είναι το φως. Ψυχική ανάταση και πολιτιστική κουλτούρα. Μια βραδιά που μένει στις καρδιές».

 

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις