Έφτιαξαν ό,τι υποσχέθηκαν

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Έφτιαξαν ό,τι υποσχέθηκαν

Πανέτοιμα τα κτίρια των νηπιαγωγείων, για να υποδεχθούν τους μικρούς μαθητές την Δευτέρα  14 Σεπτέμβρη.

 Ξεκίνημα της δίχρονης υποχρεωτικής εκπαίδευσης σε ολοκαίνουργιες αίθουσες στα νηπιαγωγεία και των τριών Κοινοτήτων. Τα νήπια θα φιλοξενηθούν σε αίθουσες, ασφαλείς, φωτεινές, ευρύχωρες (1,70 τ.μ. για κάθε μαθητή) και με όλες τις πιστοποιήσεις καταλληλότητας, όπως ακριβώς είχε υποσχεθεί η Δημοτική Αρχή του Δημήτρη Γαλάνη.

Οι εργασίες πραγματοποιήθηκαν μέσα στο δίμηνο του καλοκαιριού, διεξήχθησαν σε έντονους ρυθμούς και καλύπτουν πλήρως τις ανάγκες της διετούς εκπαίδευσης.

Να σημειώσουμε ότι είμαστε από τους λίγους Δήμους που εκμεταλλεύθηκαν σωστά τους διαθέσιμους χώρους των κτιρίων και δεν μπλοκάρισαν τους αύλειους χώρους με αίθουσες προκάτ, αφήνοντάς τους ελεύθερους για τα παιδιά.

Να υπενθυμίσουμε, επίσης, ότι η διοίκηση Γαλάνη, με το θέμα επάρκειας αιθουσών –για τη δίχρονη υποχρεωτική εκπαίδευση των νηπίων- βρέθηκε έξαφνα στα βαθιά νερά και κλήθηκε να αντιμετωπίσει σε ελάχιστο χρονικό διάστημα το πρόβλημα που επί διετία η προηγούμενη Δημοτική Αρχή επιμελώς αγνοούσε. Και δεδομένης της πανδημίας, που άλλαξε άρδην τους ρυθμούς και την πραγματικότητά μας, όπως επίσης και της παραφιλολογίας αντιδράσεων που δημιουργήθηκε από ομάδα δημοτών, ο χρόνος των δύο μηνών -που απαιτήθηκε για το πέρας των εργασιών, αποτελεί κατόρθωμα!

 

Τέλος καλό, όμως, όλα καλά και όπως μας δήλωσε η αρμόδια  Αντιδήμαρχος Αλίκη Γκιζελή θα είχαν τελειώσει από τις είκοσι Αυγούστου, αν δεν υπήρχε το θέμα της πανδημίας. Χαρακτηριστικά η κυρία Γκιζελή μας δήλωσε: «Ως αντιδήμαρχος, επίσης,  Κοινωνικής Πρόνοιας κλήθηκα να εργαστώ αλλά και να συντονίσω την σίτιση και την αγορά ειδών πρώτης ανάγκης για τις ευπαθείς ομάδες που κατοικούν στο προάστιό μας. Εξυπηρετήσαμε 170 νοικοκυριά. Αυτό μας πήγε  λίγο πίσω στο χρόνο. Οι εργασίες στα κτίρια ξεκίνησαν με το κλείσιμο των σχολείων.

Στους δύο αυτούς μήνες καταφέραμε να δημιουργήσουμε 5 αίθουσες συνολικού εμβαδού 250 τ.μ. καθώς και βοηθητικούς χώρους όπως τέσσερις κουζίνες με πλήρη εξοπλισμό για τις ανάγκες του ολοήμερου και τουαλέτες για την εξυπηρέτηση των 110 επιπλέον μαθητών και του εκπαιδευτικού προσωπικού.

Εδώ ακριβώς κατασκευάστικαν παράθυρα και πόρτες ώστε να επικοινωνούν τα παιδιά με τον αύλειο χώρο και οι αίθουσες έγιναν φωτεινές και αεριζόμενες.

 

Εκμεταλλευτήκαμε αύλειους χώρους που δεν χρησιμοποιούνταν και τους διαμορφώσαμε σε χρηστικούς για τις ανάγκες των επιπλέον παιδιών (επέκταση αύλειου χώρου) .

Ο εξοπλισμός των νηπιαγωγείων έχει ήδη παραληφθεί και βρίσκεται σε αποθήκη για να τοποθετηθεί στο τέλος της εβδομάδας με το πέρας των τελευταίων εργασιών.

Οι νηπιαγωγοί επέλεξαν και παραγγείλαμε το εκπαιδευτικό υλικό (εποπτικά όργανα, βιβλία και παιχνίδια) που θα το παραλάβουμε και αυτό εντός της εβδομάδας.

Όλες οι αίθουσες έχουν σύγχρονα δίκτυα για υπολογιστές και νέες ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις».

Ο εργολάβος που ανέλαβε τις ανακατασκευές των κτιρίων, ξεναγώντας την εκδότρια Όλγα Μενεμενόγλου, στα σχολεία μας ενημέρωσε σχετικά, λέγοντας: ‘

« Οι παρεμβάσεις που έγιναν εντός χρονικού διαστήματος δύο (2) μηνών είναι οι εξής:

1) 3o & 4o Ν/Γ Ν. Ψυχικού: Έγινε πλήρης αναδιαρρύθμιση χώρων, καθώς εκμεταλλευτήκαμε τον χώρο των αποδυτηρίων της Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων, την αποθήκη και τμήμα του διαδρόμου του ισογείου. Καθαιρέθηκαν τοιχοποιίες, είδη υγιεινής, και κατασκευάσαμε δύο (2) αίθουσες προνηπίων με WC μαθητών και νηπιαγωγών, καθώς και κουζίνα. Τα χωρίσματα των νέων αιθουσών κατασκευάσθηκαν από διπλή γυψοσανίδα. Δημιουργήθηκαν νέες μεταλλικές θύρες εισόδου και παράθυρα από αλουμίνιο με μεγάλα ανοίγματα για φωτισμό και αερισμό των αιθουσών. Τα δάπεδα και οι τοίχοι των χώρων υγιεινής επιστρώθηκαν και επενδύθηκαν με κεραμικά πλακίδια, ενώ οι αίθουσες με τάπητα από PVC, κατάλληλο για τους συγκεκριμένους χώρους. Ταυτόχρονα διαμορφώθηκε και ο περιβάλλων χώρος, ενώνοντάς τον με τον παρακείμενο αύλειο χώρο του υπάρχοντος νηπιαγωγείου, έτσι ώστε τα νήπια να προσέρχονται με ασφάλεια από την υπάρχουσα κύρια είσοδο, χωρίς όμως να δημιουργείται συνωστισμός.

2) 1ο Ν/Γ Ν. Ψυχικού: Για την κάλυψη των αναγκών εκμεταλλευτήκαμε την αίθουσα στην είσοδο του νηπιαγωγείου, η οποία χρησιμοποιούταν ως χώρος ψυχαγωγίας. Επιστρώθηκε τάπητας από PVC, τοποθετήθηκαν μεταλλικά κιγκλιδώματα στα παράθυρα και η νέα αίθουσα χρωματίστηκε εσωτερικά με νέα οικολογικά χρώματα. Ταυτόχρονα έγινε πλήρης διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου, αυξάνοντας και την επιφάνεια αυτού κατά 60,00 m2.

3) Ν/Γ Φιλοθέης: Για την κάλυψη των αναγκών εκμεταλλευτήκαμε την αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του σχολείου. Κατασκευάσθηκαν χωρίσματα από διπλή γυψοσανίδα με φεγγίτες και θύρα, σύμφωνα με τις προδιαγραφές.

Όλα με φωτογραφίες

Εμείς φωτογραφίσαμε την πορεία των εργασιών  στο 3ο και 4ο Δμοτικό, για να επιβεβαιώσουμε αυτά που η Αντιδήμαρχος κυρία Γκιζελή και η μηχανικός του Δήμου μας είχαν διαβεβαιώσει ότι θα γίνουν. Δηλαδή, αίθουσες με φυσικό φωτισμό και επαρκή εξαερισμό καθώς και πόρτες που θα οδηγούν στον αύλειο χώρο.

Η φωτογράφιση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου. Θα μπορούσαμε να το φωτογραφίσουμε με το πέρας των εργασιών, για το επόμενο φύλλο. Αλλά εν όψει της αρχής της σχολικής χρονιάς την Δευτέρα αποφασίσαμε να δώσουμε το στίγμα των εργασιών. Όλες οι φωτό δείχνουν ότι οι εργασίες είναι στα τελειώματα αλλά και τους πολλούς εργάτες που δουλεύουν στο κτίριο.

Να σημειώσουμε ότι στο νηπιαγωγείο της Φιλοθέης ολοκληρώνονται οι εργασίες την Τρίτη, στο 1ο Δημοτικό του Νέου Ψυχικού έχουν ολοκληρωθεί και μέχρι την Τετάρτη ολοκληρώνονται στο Ψυχικό και στο 3ο &4ο του Νέου Ψυχικού.

Στο  φύλλο 741 και στη σελ.  7, φωτό 3, φαίνονται οι φεγγίτες όπως ήταν προ εργασιών. Για τους δύσπιστους φωτογραφίσαμε το αποτέλεσμα, όπου  διαπιστώνουμε ότι οι φεγγίτες  έγιναν όντως παράθυρο και πόρτα!

Οι αίθουσες όπως μπορείτε να δείτε είναι μεγάλες και φωτεινές

Τα δάπεδα στρώνονται με υλικά πιστοποιημένα όπως και στα υπόλοιπα νηπιαγωγεία του Δήμου

Ο αύλειος χώρος του 3ου και 4ου διαμορφώνεται.

Τα νηπιαγωγεία μας θα λειτουργήσουν την Δευτέρα σε αίθουσες καινούριες, ασφαλείς, ευρύχωρες (1,70τ.μ. για τον κάθε μαθητή) και με όλες τις πιστοποιήσεις καταλληλότητας. Όπως ακριβώς μας είχαν τάξει μας είχαν διαβεβαιώσει. Το θέμα της δίχρονης προς το παρόν λαμβάνει τέλος.

 

 

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις