Αθλοπαιχνιδιές 2020:  ένα ιδιαίτερο καλοκαιρινό camp για προνομιούχα παιδιά!

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Αθλοπαιχνιδιές 2020:  ένα ιδιαίτερο καλοκαιρινό camp για προνομιούχα παιδιά!

 

Από τα λίγα καλοκαιρινά προγράμματα που πραγματοποιήθηκαν φέτος σε όλη την επικράτεια,  λόγω της πανδημίας, ήταν το παιδικό πρόγραμμα «ΑΘΛΟΠΑΙΧΝΙΔΙΕΣ» του Δήμου Φιλοθέης – Ψυχικού.

Να σημειώσουμε ότι οι Αθλοπαιχνιδιές θεωρούνται από τα δημοφιλέστερα προγράμματα του Δήμου, καθώς κάθε χρόνο οι εγγραφές ξεπερνούσαν τις δύο χιλιάδες.

Το καλοκαιρινό αυτό camp καθώς και η κατασκήνωση έφεραν πονοκέφαλο στη Δημοτική Αρχή και ιδιαίτερα τον Δήμαρχο Δημήτρη Γαλάνη, ο οποίος από την αρχή της πανδημίας φάνηκε να νιώθει μεγάλη ευθύνη για την υγεία των δημοτών.

 

Στην αρχή έπεσε στο τραπέζι των συζητήσεων η πρόταση αναβολής των προγραμμάτων για την επόμενη χρονιά. Ωστόσο από  τη μια οι ανάγκες των εργαζόμενων γονιών και από την άλλη η ψυχολογική πίεση που είχαν δεχτεί τα παιδιά στους δυόμισι μήνες της καραντίνας έγειραν τη ζυγαριά των αποφάσεων υπέρ της πραγματοποίησης των προγραμμάτων έστω και με τη συμμετοχή λιγότερων παιδιών.

Την πρόταση υποστήριξαν  και οι κυρίες  Γκιζελή και Πανταζή υπεύθυνες για τα προγράμματα, που  επιθυμούσαν να ευχαριστήσουν τους μικρούς συνδημότες μας και να προσφέρουν μια διέξοδο στους γονείς.

Η αποφασιστική, όμως, παράμετρος που έπεισε και το Δήμαρχο Δημήτρη Γαλάνη να δώσειν το πράσινο φως της έναρξης ήταν η συμμετοχή της νεαρής δημοτικής συμβούλου Μίνας Μελισσουργού –πήρε επ’ ώμου τα δυο προγράμματα και τα έφερε ασφαλώς εις πέρας! Γιατί μόνο έτσι πείστηκε ο Δήμαρχος. Κάποιος υπεύθυνος από την διοίκηση να βρίσκεται κυριολεκτικά πάνω από τα παιδιά. Και η καταλληλότερη ήταν η Μίνα. Που είναι παρούσα σε όλα τα παιδικά προγράμματα πριν τον κορονοϊό και προεκλογικά έγραψε στα «Τοπικά νέα» τι ονειρεύεται να αλλάξει στον δήμο μας σε σχέση με τα παιδιά. Και έκτοτε δεν υπήρχε εκδήλωση που να μην έχει ενεργό ρόλο! Το νεαρό της ηλικίας της και η αγάπη της για τα παιδιά της έδιναν την ικανότητα να τα ξεσηκώνει, να τα συντονίζει και να τα κάνει να περνούν θαυμάσια!

Τις αθλοπαιχνιδιές τις παρακολουθήσαμε από κοντά.  Τα παιδιά ήταν λίγα (μέχρι 60 την εβδομάδα). Το πρόγραμμα κομμένο και φτιαγμένο στα μέτρα της κάθε ηλικίας με εναλλαγές αθλητισμού, καθημερινού μπάνιου στην πισίνα αλλά και θεατρικού και πνευματικού παιχνιδιού. Κάλυπτε δηλαδή και τα πιο δύσκολα γούστα. Το προσωπικό ήταν από πάνω τους. Το συναίσθημα ήταν μοναδικό για μικρούς και μεγάλους. Τις τρεις βδομάδες που διήρκησε το πρόγραμμα έγιναν  όλοι μαζί μια ομάδα, μια οικογένεια.

Το «κερασάκι στην τούρτα» αποτέλεσε η ιδέα να γίνεται κάθε εβδομάδα και μια γιορτή. Στο ανοιχτό Αθλητικό Κέντρο του Νέου Ψυχικού είχαν την ευκαιρία οι γονείς, οι παππούδες, τα  παιδιά,  αλλά και μεγάλοι που βρισκόντουσαν εκεί την συγκεκριμένη ώρα να παρακολουθήσουν  μια μικρή θεατρική παράσταση, μουσικοκινητικά παιχνίδια, αθλητικά δρώμενα και ό,τι άλλο είχαν επιλέξει τα παιδιά για να παρουσιάσουν …. και το αποτέλεσμα ήταν μοναδικό!  Στην τελευταία μάλιστα γιορτή συμμετείχαν ενεργά ο Δήμαρχος Δημήτρης Γαλάνης και η Πρόεδρος της ΔΗΚΕΦΙΨ Παυλίνα Πανταζή!

Συγχαρητήρια και από εμάς σε όλους σας!

Ο εντεκάχρονος Θάνος που συμμετείχε στις Αθλοπαιχνιδιές δήλωσε στα «Τοπικά νέα»: «Όταν τελείωσα την Δευτέρα και την Τρίτη τάξη πήγα σε κάποιο camp αλλά δεν μου άρεσε και πολύ. Στο Αθλητικό Κέντρο πέρασα πολύ ωραία! Μας πρόσεχαν, μας εξηγούσαν μας φρόντιζαν. Αισθανόμουν καλά.  Οι άνθρωποι ήταν πολλοί και έτσι αισθανόμουν ξεχωριστός γιατί μπορούσα να μιλήσω και να ασχοληθούν μαζί μου. Δεν αισθανόμουν να κουράζω ή ένας από ένα μπουλούκι παιδιών. Η κυρία Μίνα μας αγαπούσε πολύ, μας πρόσεχε και μου άρεσε η ίδια που χαμογελούσε συνέχεια!».

 

 

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις