Ξεπέρασαν κάθε προσδοκία οι πρωτιές

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Ξεπέρασαν κάθε προσδοκία οι πρωτιές

Ο Δήμαρχος Δημήτρης Γαλάνης με την Ίριδα Καμπέρογλου

Αποτελέσματα Πανελλαδικών με εξαιρετικές βαθμολογίες στο Δήμο μας και υποψηφίους αξιώσεων

Της Πέλλης Ζωγοπούλου

Πρώτο το Λύκειο Φιλοθέης με τις Ίριδα Καμπέρογλου και Μπέτυ Ιωάννου να ξεπερνούν τα 19.000 μόρια. Ακολουθεί το ΓΕΛ Ψυχικού με τη Νάντια Κούγια που συγκέντρωσε 19.100 μόρια. Ο Δήμαρχος Δημήτρης Γαλάνης εύχεται στους υποψηφίους και μιλάει για την πρώτη επιτυχούσα στο Δήμο μας.

Εντυπωσιακές βαθμολογίες στις Πανελλαδικές εξετάσεις, σημείωσαν οι μαθητές των δημόσιων σχολείων του Δήμου μας, καθώς τα μόρια που έφεραν οι δυο  πρώτοι από κάθε Λύκειο  κυμάνθηκαν από 18.425 έως 19.475! Εξαιρετικές επιδόσεις με δεδομένο ότι μόλις τρεις μαθητές Πανελλαδικά ξεπέρασαν το όριο των 19.500 μορίων, ενώ μόλις 134 απόφοιτοι ΓΕΛ που συμμετείχαν στις εξετάσεις με το νέο σύστημα ξεπέρασαν τις 19.000 μόρια!

Εξίσου εντυπωσιακές θεωρούνται και οι βαθμολογίες  από 18.000 έως 19.000 μόρια, καθώς τις συγκέντρωσαν μόλις 1954 υποψήφιοι Πανελλαδικά. Συγκεκριμένα και σύμφωνα με τα «Φοιτητικά Νέα»  από την Ομάδα Προσανατολισμού (ΟΠ) Ανθρωπιστικών Σπουδών 846 υποψήφιοι, από την ΟΠ Θετικών Σπουδών μόλις 410, από την ΟΠ Σπουδών Υγείας 429 και από την ΟΠ Σπουδών Πληροφορικής και Οικονομίας μόνο 269.

Κι όλα αυτά σε ένα κλίμα που αποδείχθηκε εξαιρετικά δύσκολο, αφού η περίοδος της καραντίνας, αλλά και η μείωση της ύλης, σύμφωνα με τους ειδήμονες, δε φάνηκε να βοηθούν ιδιαίτερα τους υποψηφίους και δη αυτούς των μέτριων  και χαμηλών επιδόσεων.

Σε τοπικό επίπεδο

Στον Καλλικρατικό  Δήμο μας την πρωτιά φέτος, για πρώτη φορά, ,την πήρε το Λύκειο Φιλοθέης. Να σημειώσουμε ότι όλα σχεδόν τα χρόνια την παράδοση της πρωτιάς την είχε το Λύκειο Νέου Ψυχικού, ενώ την προπέρσινη χρονιά την πρωτιά κατέκτησε  το Λύκειο Ψυχικού.

Οι επιτυχίες των παιδιών και τα μέχρι εδώ αποτελέσματα, όπως επίσης  και η επίτευξη των στόχων τους -και μάλιστα σε προνομιακές σχολές, δικαιώνουν τις προσπάθειές τους, ενώ αναδεικνύουν την εξαιρετική δουλειά που έκαναν οι εκπαιδευτικοί μας, αλλά  και την υποστήριξη και την βοήθεια που είχαν οι υποψήφιοι φοιτητές από τις οικογένειές τους.

Δηλώσεις Δημάρχου

Ο Δήμαρχος Δημήτρης Γαλάνης απευθυνόμενος στους νεαρούς υποψηφίους και εξαίροντας τις επιτυχίες τους χαρακτηριστικά ανέφερε: «Θέλω να σας ευχηθώ, μέσα από την καρδιά μου, καλή δύναμη και την καλύτερη επιτυχία στη ζωή σας! Ο καθένας σας να πραγματοποιήσει το δικό του προσωπικό όνειρο και να μην παραιτηθεί ποτέ από αυτό! Τα καλύτερα είναι μπροστά σας και να θυμάστε ότι η επιτυχία για τον καθένα μας είναι και πρέπει να ορίζεται διαφορετικά! Εμείς, οι γονείς σας, οι καθηγητές σας, είμαστε περήφανοι για σας.

Κάθε καλό στη ζωή σας, με τις ολόθερμες ευχές μου!

Δημήτρης Γαλάνης – Δήμαρχος Φιλοθέης Ψυχικού

Σχετικά με την πρώτη σε βαθμολογία υποψήφια του Δήμου μας ο Δήμαρχος δήλωσε: «Η Ίριδα Καμπέρογλου, απόφοιτη του ΓΕΛ της Φιλοθέης, αρίστευσε στις Πανελλήνιες εξετάσεις και κατέκτησε την κορυφή της βαθμολογίας με 19.475 μόρια! 20 στην Ιστορία, 20 στην Κοινωνιολογία, 19,7 στα Αρχαία και 18,2 στην Έκθεση!

Την Ίριδα τη γνωρίζω από τις εκδηλώσεις του Λυκείου και μου είχε προξενήσει ιδιαίτερη εντύπωση η φιλομάθειά της , το ήθος και η επιμονή της στην αριστεία.

Κατά τη φετινή αποφοίτηση, την ώρα που της έδωσα το Λεύκωμα της χρονιάς, της είπα ότι περιμένω να ακούσω τα αποτελέσματα των Πανελληνίων και ότι είμαι βέβαιος ότι θα πρωτεύσει.

Όντως, σήμερα πρωί -πρωί έτρεξε να έρθει στο Δημαρχείο να μου τα ανακοινώσει!

Ξεφυλλίζοντας το λεύκωμα των αποφοίτων της χρονιάς της, η Ίριδα μου μετέφερε τις όμορφες εμπειρίες και τα σημαντικά ερεθίσματα που της πρόσφερε η φοίτησή της στο σχολείο μας, τον ξεχωριστό ρόλο που έπαιξε αυτό στη ζωή της, ο σημαντικός παράγοντας των καθηγητών, καθώς και τα όνειρά της για το μέλλον. Για μια ζωή που μόλις ξεκινάει, γεμάτη όνειρα και φιλοδοξία!

 

Οι υποψήφιοι φοιτητές μιλάνε στα «Τοπικά νέα»

Σύμφωνα με την πάγια τακτική της εφημερίδας το σημερινό πρωτοσέλιδό της, αλλά και Θεού επιτρέποντος το επόμενο μετά τις διακοπές, είναι αφιερωμένο στα νέα παιδιά του Δήμου μας, που ξεπέρασαν τον εαυτό τους και αναρριχήθηκαν, για μια ακόμα φορά, στις υψηλότερες Πανελλαδικά βαθμολογίες. Και φυσικά τους ζητήθηκε να γράψουν δυο λόγια για την επιτυχία τους και για τους στόχους τους. Πάμε, λοιπόν, μαζί να δούμε τι δήλωσαν.

Ίριδα Αικατερίνη Καμπέρογλου ΓΕΛ Φιλοθέης

19.475 μόρια

«Κάνοντας τα όνειρα πραγματικότητα»

Απερίγραπτη είναι η χαρά μου για την επιτυχία αυτή, που με φέρνει ένα βήμα πιο κοντά στους στόχους και τα όνειρά μου. Ένας πολύ όμορφος κύκλος της ζωής μου κλείνει με τον καλύτερο τρόπο. Μετά από μεγάλη προσπάθεια και κούραση έρχεται η στιγμή να πάρω μια βαθιά ανάσα, να χαμογελάσω συγκινημένη και ικανοποιημένη για όσα κατάφερα και βέβαια να προετοιμαστώ για τα πιο ξεχωριστά χρόνια της ζωής μου.

Στόχος μου είναι η Νομική σχολή του ΕΚΠΑ. Με μεγάλη ανυπομονησία περιμένω να ξεκινήσω τις σπουδές μου, να διεισδύσω βαθύτερα στον συναρπαστικό κόσμο της γνώσης, να ανακαλύψω και να εξελίξω τον εαυτό μου. Τα όνειρά μου για το μέλλον είναι πολλά. Όπως κάθε νέος και νέα, ονειρεύομαι έναν κόσμο ομορφότερο, δικαιότερο και πιο ανθρώπινο. Όνειρο πλασμένο από παιδικά παραμύθια και νεανικές φιλοδοξίες; Ίσως. Αλλά ποιο όνειρο δεν είναι; Θα ήθελα λοιπόν ολοκληρώνοντας τις σπουδές μου στη Νομική, να δραστηριοποιηθώ στα κοινά θέματα της χώρας μου και στις διεθνείς υποθέσεις, να ασχοληθώ με την διπλωματία και παράλληλα με τη συγγραφή λογοτεχνικών βιβλίων, προσπαθώντας μέσα από κάθε μου ενέργεια να κάνω το όνειρο αυτό να φαντάζει πιο αληθινό και πραγματοποιήσιμο.

Προτού όμως βουτήξω στα βαθιά και άγνωστα νερά της ενήλικης ζωής, με περιμένει ένα όμορφο και ξέγνοιαστο καλοκαίρι. Οι επόμενοι μήνες θα είναι ασφαλώς μήνες ξεκούρασης και χαράς, μικρών και μεγάλων αλλά πάντα μοναδικών στιγμών που θα μοιραστώ με τους φίλους και την οικογένειά μου.

Στους ανθρώπους αυτούς και φυσικά στο σχολείο μου οφείλεται σε μεγάλο βαθμό η μέχρι τώρα πορεία μου. Το σχολείο, ο διευθυντής, οι καθηγητές και οι καθηγήτριές μου με στήριζαν σε κάθε μου βήμα και εξακολουθούν να το κάνουν. Τους οφείλω ένα τεράστιο ευχαριστώ για όσα μου προσέφεραν, τόσο σε μαθησιακό όσο και σε ψυχολογικό επίπεδο.

Ολοκληρώνοντας, θα ήθελα να αφήσω ένα μήνυμα σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες που προετοιμάζονται τώρα για τις πανελλαδικές εξετάσεις. Όπως πολύ συχνά ακούμε, η επιτυχία στις πανελλήνιες είναι αποτέλεσμα συστηματικής μελέτης και όχι μόνο διαβάσματος κατά την τελευταία χρονιά του Λυκείου. Είναι σημαντικό να εξοικονομούμε τις δυνάμεις μας, να επιτρέπουμε στον εαυτό μας μικρές περιόδους διακοπών και ξεκούρασης. Κυρίως όμως πρέπει να πιστέψουμε στον εαυτό μας, να τολμήσουμε να ονειρευτούμε και να αγωνιστούμε για έναν στόχο που αξίζει όλη την προσπάθεια. Να κυνηγήσουμε αυτό που εμείς θέλουμε και αγαπάμε αγνοώντας οποιονδήποτε μας πει ότι δεν μπορούμε να το πετύχουμε. Ας μην ξεχνάμε ότι καθετί μοιάζει αδύνατο μέχρι που κάποιος το καταφέρνει. Γιατί να μην είμαστε εμείς αυτοί;

 

Μπέτυ Ιωάννου ΓΕΛ Φιλοθέης

 19.100  μόρια

Αισθάνομαι μεγάλη ανακούφιση, γιατί τελείωσε ευτυχώς  μια δύσκολη διαδικασία. Όλοι οι υποψήφιοι αξίζουν συγχαρητήρια! Για εμένα δεν ήταν εύκολο να επιλέξω ούτε κατεύθυνση ούτε σχολή, όμως από τη στιγμή που αποφάσισα, επικεντρώθηκα στον στόχο μου. Αυτό θεωρώ ως την αρχή της επιτυχίας. Από εκεί και πέρα χρειάζονται διάβασμα (πολύ διάβασμα), οργάνωση, αυστηρή συνέπεια και ψυχραιμία .Όχι πως αποφεύγονται η αγωνία και τα νεύρα, αλλά τα αντιμετώπισα με το ευχάριστο κλίμα του σχολείου, τους καθηγητές, τους δικούς μου ανθρώπους, τον διαλογισμό και φυσικά τα ατελείωτα σχέδια για τις διακοπές και όνειρα για το μέλλον. Ένα μέλλον που συχνά ταυτίζουμε με τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών. Αυτό το τελευταίο ας το αναθεωρήσουμε…

 

Κούγια Νάντια ΓΕΛ Ψυχικού

19.100 μόρια

Η γενιά μου είναι η γενιά του εγκλεισμού. Όλοι οι υποψήφιοι των φετινών Πανελλαδικών εξετάσεων προσπαθήσαμε να αντιμετωπίσουμε πρωτόγνωρες συνθήκες. Το καθημερινό πρόγραμμα μελέτης μου άλλαξε πολλές φορές μορφή μιας και η περίοδος της καραντίνας ήταν και η περίοδος των ακραίων αποφάσεων. Το κλίμα χαλάρωσης των πρώτων ημερών θα μπορούσε να επηρεάσει τη συνέχιση της προσπάθειας των υποψηφίων, όπως κι έγινε. Δεν θα σας κρύψω ότι επηρεάστηκα κι εγώ από αυτή τη χαλάρωση, ευτυχώς όμως όχι για πολύ! Τη στιγμή που συνειδητοποίησα ότι βρισκόμουν χρονικά στην τελική ευθεία αποφάσισα ότι καμία (έκτακτη) συνθήκη δεν θα μπορούσε να σταθεί εμπόδιο στην επίτευξη του στόχου και στην πολύχρονη, συστηματική μελέτη μου! Στην ερώτηση λοιπόν αν επωφελήθηκα από την συνθήκη της καραντίνας, η απάντησή μου είναι “Ναι”. Έκανα σύμμαχο τον χρόνο για ποιοτικό διάβασμα!

Στην ανακοίνωση των βαθμολογιών μου ένιωσα μεγάλη χαρά. Όσο κι αν γνώριζα ότι είχα δώσει τον καλύτερο εαυτό μου τις ημέρες των εξετάσεων η ανασφάλεια και ο φόβος υπήρχαν! Η αλήθεια είναι ότι τρόμαζα ακόμα και στην σκέψη ότι μπορεί να μην είχα καταφέρει να πλησιάσω το στόχο μου. Στην προσπάθειά μου να διαχειριστώ το φόβο αυτό “κατέβαζα” αυτόματα “τον πήχη”. Δεν είναι μόνο η προετοιμασία του μαθητή που επηρεάζει την απόδοσή του εκείνη τη στιγμή. Η μοναδικότητα της στιγμής επηρεάζεται και από τον παράγοντα που λέγεται “διαχείριση άγχους” και φυσικά από τον παράγοντα “τύχη” που δεν μπορούμε να ορίσουμε. Για να είμαι ειλικρινής, μέχρι και αυτή τη στιγμή αδυνατώ να συνειδητοποιήσω το αποτέλεσμα.

Θα ήθελα να πω στους μελλοντικούς υποψηφίους των Πανελλαδικών εξετάσεων ότι οι εξετάσεις πρέπει να ταυτίζονται στην σκέψη τους με την επίτευξη του στόχου τους. Είναι μια υποχρεωτική διαδικασία για να εκπληρώσεις το όνειρό σου. Αν σκεφτούν έτσι ίσως τρομάξουν λιγότερο και καταφέρουν να βρουν τη δύναμη να το διαχειριστούν. Η αποτυχία είναι η άλλη όψη του ίδιου νομίσματος και δεν ισοδυναμεί πάντα με τις δυνατότητες τους. Ας συμφιλιωθούν, λοιπόν και με την άλλη όψη. Οι Πανελλήνιες ίσως είναι η αρχή σίγουρα όμως δεν είναι το τέλος. Ας ακολουθήσουν το όνειρό τους και ας επιμείνουν μέχρι τη στιγμή που θα βαδίζουν μαζί του.

 

Γιώργος Μπαρδάνης ΓΕΛ Ψυχικού

18.950 μόρια

Πριν από λίγες ημέρες ολοκληρώθηκε μια εξαιρετικά δύσκολη σχολική χρονιά και συνάμα μια πολύ απαιτητική αποστολή για τους συμμετέχοντες στις πανελλαδικές εξετάσεις. Η πίεση και το άγχος που συνοδεύουν την προσπάθειά προς την επιτυχία και την πραγμάτωση των στόχων και των φιλοδοξιών αποτελούν κοινό παρονομαστή για όλους τους υποψήφιους, για κάθε γενιά και εποχή. Αποτελούν ,ωστόσο, σημαντικά μεγαλύτερο παρονομαστή για τους φετινούς υποψήφιους οι οποίοι κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν κάτι πραγματικά πρωτόγνωρο. Ο κατ’οίκον περιορισμός, η απομάκρυνση από το σχολικό πλαίσιο και την δια ζώσης επικοινωνία και εκπαίδευση επηρέασαν ποικιλοτρόπως τους προ λίγων ημερών εξεταζόμενους. Η περίοδος του εγκλεισμού αποτέλεσε σίγουρα μια ευκαιρία για περισσότερο διάβασμα ,επανάληψη και εμβάθυνση. Αποτέλεσε, όμως ,και περίοδο μιας πρωτόγνωρης συναισθηματικής επιβάρυνσης. Η απομάκρυνση από τους συμμαθητές ,τους φίλους ακόμη και από τους καθηγητές όπως ήταν αναμενόμενο λειτούργησε επιβαρυντικά. Οι στιγμές γέλιου, χαράς, ευθυμίας που συνοδεύουν την διαπροσωπική επαφή εξαφανίστηκαν απότομα αφήνοντας ένα συναισθηματικό κενό και εντείνοντας σίγουρα την ψυχική κούραση .Το αποτέλεσμα στην δική μου περίπτωση μου επιτρέπει να κρίνω με μια πιο ψύχραιμη ματιά την περίοδο της καραντίνας και να θεωρήσω πως δεν με επηρέασε όσο περίμενα. Κλείνοντας θα ήθελα να ευχαριστήσω, την διευθύντρια κα Μουρδουκούτα και τους εξαιρετικούς καθηγητές του ΓΕΛ ΠΑΛΑΙΟΥ ΨΥΧΙΚΟΥ  που συνέβαλαν στην διαμόρφωση ενός ζεστού, οικογενειακού περιβάλλοντος και μας στήριξαν μαθησιακά, ψυχικά και συναισθηματικά καθ’ όλη τη φετινή πορεία μας .Επίσης ,θα ήθελα να συγχαρώ όλους τους συμμαθητές μου καθώς και όλους τους πανελλαδικά εξεταζόμενους μαθητές για τον τεράστιο αγώνα που ο καθένας τους έδωσε .Ακόμη, θα ήθελα να τους θυμίσω πως η ζωή είναι φτιαγμένη για τους αγωνιστές και δεν τελειώνει ούτε σε μια αποτυχία άλλα ούτε και σε μια επιτυχία.

 

Πέτρος Τζώρτζης  ΓΕΛ Νέου Ψυχικού

18.800 μόρια

Έγραψα 18.800 μόρια. Πρώτος μου στόχος είναι Ιατρική Αθήνας και δεύτερος ΣΣΑΣ Ιατρικό στην Θεσσαλονίκη. Σημαντική ήταν η βοήθεια όλων των καθηγητών μου τόσο στο σχολείο όσο και στα εξωσχολικά μαθήματα, καθώς με ώθησαν στον γνωστικό αγώνα μου. Καθοριστική ήταν και η συμβολή της οικογένειας και των φίλων μου που με συνόδευσαν σε έναν σκληρό και επίπονο αγώνα, ο οποίος κορυφώθηκε με τις Πανελλήνιες που ήταν ιδιαίτερα απαιτητικές. Χαρακτηριστικά που με βοήθησαν στην επίτευξη του στόχου μου: αγωνιστικότητα, υπομονή, επιμονή, αξιοποίηση των αποτυχιών και δουλειά με πρόγραμμα.

 

Αγαπητός Οικονομίδης 1ο ΓΕΛ Νέου Ψυχικού

18650 μόρια

Στις Πανελλαδικές εξετάσεις έγραψα 18.650 μόρια από το 4ο Επιστημονικό Πεδίο Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής και θα ήθελα να περάσω στο Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας (ΔΕΤ), στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Θεωρώ πως η επιτυχία μου οφείλεται στην αφοσίωση για τον υψηλό στόχο, στη σωστή προετοιμασία και στη στήριξη που έλαβα από την οικογένειά μου και τους καθηγητές μου. Η περίοδος της καραντίνας μας έδωσε την ευκαιρία να ξεκουραστούμε και να καλύψουμε τα διάφορα “κενά” που προέκυψαν κατά τη διάρκεια της φετινής χρονιάς. Εύχομαι καλή τύχη σε όλα τα παιδιά που προετοιμάζονται από το φετινό καλοκαίρι για τις Πανελλήνιες εξετάσεις. Τα ωραιότερα χρόνια βρίσκονται μπροστά και όχι πίσω μας.

 

Μυτιληναίου Ειρήνη 1ο ΓΕΛ Νέου Ψυχικού

18425 μόρια 

Με τις Πανελλαδικές Εξετάσεις ολοκληρώνεται ένας κύκλος 12 χρόνων σχολικής ζωής και ξεκινά ένα μεγάλο και συναρπαστικό ταξίδι γνώσεων και εμπειριών που απαιτεί μόχθο, υπομονή και επιμονή, όπως και το προηγούμενο για να πετύχω τους στόχους μου. Η πανδημία του κορωνοϊού άλλαξε τα δεδομένα. Ήταν μια δύσκολη και έντονα συναισθηματικά φορτισμένη περίοδος για τους μαθητές, την οποία αξιοποίησα για επαναλήψεις μαθημάτων. Συμπαραστάτες μου σ’ αυτόν τον αγώνα ήταν οι καθηγητές και η οικογένειά μου, που στάθηκαν δίπλα μου κάθε στιγμή και με βοήθησαν. Δεν θα ξεχάσω την εποικοδομητική συνεργασία που είχα με τους καθηγητές μου τα 3 χρόνια φοίτησής μου στο Λύκειο.

 

 

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις