ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ  ΔΗΜΟΥ ΦΙΛΟΘΕΗΣ – ΨΥΧΙΚΟΥ              

Ψυχικό, 15-7-2020

Αριθμ. Πρωτ: 3

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Με έκπληξη διαβάσαμε στο τεύχος Ιουλίου 2020 της τοπικής εφημερίδας «ΘΟΡΥΒΟΣ» και συγκεκριμένα στο άρθρο «Αλιεύματα», σελ.5, με υπογραφή «Η Δική σας Ψαρού» ότι «το υπαλληλικό και συνδικαλιστικό κατεστημένο κυβερνά το Δήμο». Ο ανώνυμος συντάκτης αυτού του τραγελαφικού άρθρου τονίζει επίσης ότι θα πρέπει οι υπάλληλοι να καταλάβουν «ότι τον Δήμο και τις υπηρεσίες κυβερνούν και έχουν την ευθύνη οι Αιρετοί με πρώτο και κυρίαρχο τον Αιρετό Δήμαρχο που εξέλεξαν οι Δημότες». Κρίνει δε σκόπιμο να κάνει πρόταση στον Δήμαρχο να οργανώσει σεμινάριο για όλο το υπαλληλικό προσωπικό – κατεστημένο προκειμένου να μας νουθετήσει να σταματήσουμε τα κατά τη γνώμη του «συνδικαλιστικά και υπαλληλικά παιχνίδια αμφισβήτησης των αιρετών».

Καταγγέλλουμε εντόνως τέτοιου είδους δηλώσεις οι οποίες αποκλειστικό στόχο έχουν τη δημιουργία λανθασμένων εντυπώσεων.

Καταρχάς, ενημερώνουμε τον ανώνυμο συντάκτη ότι στον Κώδικα Κατάστασης Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων, στο Κεφάλαιο Γ΄ με τίτλο «ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ – ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ», στο άρθρο 31, ορίζεται ότι «ο υπάλληλος είναι εκτελεστής της θέλησης του Κράτους, υπηρετεί το Λαό και οφείλει πίστη στο Σύνταγμα και αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία». Ακολούθως, στο άρθρο 32 ορίζεται ότι «ο υπάλληλος είναι υπεύθυνος για την εκτέλεση των καθηκόντων του και την νομιμότητα των υπηρεσιακών του ενεργειών». Ως εκ τούτου η Πατρίδα, η Δημοκρατία, το Σύνταγμα και οι Νόμοι που απορρέουν από αυτό είναι πάνω από τον «Πρωθυπουργό» και τους «Υπουργούς», όπως χαρακτηρίζονται οι Αιρετοί αυτού του Δήμου στο κατάπτυστο άρθρο της εφημερίδας, σύγκριση μάλλον ατυχή, αν όχι κωμικοτραγική.

Κάθε υπάλληλος από τη θέση που κατέχει υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον και εκτελεί ευσυνείδητα τα καθήκοντά του, σε συνεργασία πάντα με την εκάστοτε Διοίκηση και έχοντας πλήρη συνείδηση της τήρησης και εφαρμογής των νόμων, ελέγχοντας, ως οφείλει, την νομιμότητα και όχι την σκοπιμότητα των πράξεων της Διοίκησης. Ενδεικτικό παράδειγμα αποτελεί η περίοδος πανδημίας COVID19 η οποία έπληξε και την χώρα μας, κατά την οποία όλοι οι εργαζόμενοι του Δήμου, βρεθήκαμε στην πρώτη γραμμή του δύσκολου αυτού αγώνα για την προστασία της Δημόσιας Υγείας και την αποφυγή εξάπλωσης του ιού, και μάλιστα σε ένα Δήμο, ο οποίος βρισκόταν σε υψηλή θέση, στη λίστα επιβεβαιωμένων κρουσμάτων.

Αποδοκιμάζουμε τις επικρίσεις από άτομα που είναι παντελώς άσχετα με τη φύση και το είδος της δουλειάς μας.

Όσο δε για το σεμινάριο, ενημερώνουμε τον ανώνυμο συντάκτη και όσους κρύβονται πίσω από αυτόν, ότι παρακολουθούμε, ως οφείλουμε, σεμινάρια για τη συνεχή κατάρτιση και την βελτίωση της ποιότητας της εργασίας μας. Κανένα άλλου είδους σεμινάριο δεν μας αφορά και δεν το έχουμε ανάγκη. Ίσως είναι καλό ο συντάκτης και οι συν αυτώ να παρακολουθήσουν σεμινάρια για να μάθουν α) τι σημαίνει σωστή διοίκηση και β) τι σημαίνει πραγματική δημοσιογραφία, από την οποία δυστυχώς μακράν απέχουν.

Δεν δεχόμαστε οποιεσδήποτε υποδείξεις από κανένα συντάκτη ή «Πρωθυπουργό» ή «Υπουργούς».

Αν ο ανώνυμος συντάκτης θέτει ερώτημα μετά από σχεδόν ένα χρόνο ποιος κυβερνά αυτόν τον Δήμο, ίσως είναι καιρός κάποιοι να αναρωτηθούν.

Ζητούμε από τη Διοίκηση του Δήμου αλλά και από όλα τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου να πάρουν θέση επί του σοβαρού αυτού θέματος.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου:

Λιτσός Γεώργιος                                          Σάννης Ιωάννης

Μούτσιος Γεώργιος                                    Χριστοφορίδης Παναγιώτης

Καλλός Δημήτριος                                      Ζούλη Φλώρα

Μακρυγιώργου Νικολέττα                        Τζάμος Χρήστος

Κουφίου Ευδοξία

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις