Καλό ταξίδι “κύριε” Δήμαρχε

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Καλό ταξίδι “κύριε” Δήμαρχε

Τίτλοι τέλους για τον οραματιστή και τεχνοκράτη Δήμαρχο του πρώην Δήμου Νέου Ψυχικού

Γράφει η Πέλλη Ζωγοπούλου

Έφυγε μετά από πολύμηνη και άνιση μάχη με ανίατη ασθένεια ένας από τους μεγαλύτερους σύγχρονους αυτοδιοικητικούς. Οι τίτλοι τέλους έπεσαν για τον Θάνο Βεζυργιάννη την προηγούμενη Παρασκευή στις 3 Ιουλίου, αφήνοντας την Τοπική Αυτοδιοίκηση φτωχότερη  και απαρηγόρητους οικείους, φίλους και συνεργάτες.

Στη διάρκεια της αυτοδιοικητικής του πορείας καταχειροκροτήθηκε για τις τολμηρές και καινοτόμες δράσεις του, ενώ η προσωπικότητα και το έργο του αναγνωρίστηκαν ακόμα και από τους πολιτικούς του αντίπαλους.

Επί των ημερών του το Νέο Ψυχικό μετατρέπεται σε μια βιώσιμη πόλη –που ανταποκρίνεται στις πλέον  αυστηρές προδιαγραφές του όρου και γίνεται  ανά την υφήλιο γνωστό! Παίρνει ευρωπαϊκά και διεθνή βραβεία και διαμορφώνεται σε Πόλη Πρότυπο.

Ταυτόχρονα, ο Θάνος Βεζυργιάννης υπήρξε εκλογικό φαινόμενο, καθώς την πρώτη τετραετία εκλέγεται με ποσοστό 52% και δώδεκα χρόνια μετά διεκδικεί την τέταρτη συνεχόμενη περίοδο διοίκησης και την κερδίζει με ποσοστό  57% ! Ποια μορφή αιρετής εξουσίας μπορεί να καυχηθεί ότι κατάφερε να ξεπεράσει το σκόπελο της φυσιολογικής φθοράς  μιας δωδεκάχρονης διακυβέρνησης, ανεβάζοντας κατακόρυφα τα ποσοστά της;

Αν και το όνομα του Θάνου Βεζυργιάννη θα αναφερθεί πολλές φορές στο μέλλον, καθώς το έργο και οι δράσεις του ακόμα δεν ξεπεράστηκαν από τις διάδοχες διοικήσεις, τα «Τοπικά νέα» επιχειρούν ένα τελευταίο αφιέρωμα, θα λέγαμε, στο μεγάλο αυτοδιοικητικό  (ο Πρύτανης της Τ.Α., χαρακτηρίστηκε από την Ένωση Δημάρχων) και αναδημοσιεύουν  τα έργα, τις διακρίσεις που έλαβε, αλλά και γνώμες συνεργατών, φίλων και απλών ανθρώπων που δούλεψαν δίπλα του και ενστερνίστηκαν το όραμά του. Πάμε να τα δούμε μαζί.

ΘΑΝΟΣ ΒΕΖΥΡΓΙΑΝΝΗΣ

 Έργα και ημέρες

Το 2005 σε αφιέρωμα για τους Κοινοτάρχες και Δημάρχους του Νέου Ψυχικού, τα «Τοπικά νέα» μεταξύ άλλων γράφουν: «… Υιοθετεί πρώτος την αντίληψη της βιώσιμης και Διαρκούς  Ανάπτυξης της πόλης, σε μια εποχή που η έννοια του όρου είναι άγνωστη στους αιρετούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Επί των ημερών του διαμορφώνονται θεσμοί όπως, το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο που ρυθμίζει το  γενικό πλαίσιο ανάπτυξης της περιοχής και διασφαλίζει τον αστικό χαρακτήρα του Δήμου, το Νέο Πολεοδομικό Σχέδιο που προσδιορίζει συγκεκριμένες  παρεμβάσεις και αναπλάσεις, καθορίζει χρήσεις γης και ζώνες αμιγούς κατοικίας, η Μελέτη Κυκλοφοριακής Οργάνωσης που ρυθμίζει τη ροή της διαμπερούς και διερχόμενης κυκλοφορίας, όπως επίσης και το Τοπικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη που θέτει εξειδικευμένους στόχους για τους δείκτες βιωσιμότητας και ποιότητας ζωής.

Προχωρεί σε τολμηρές αναπλάσεις και δημιουργεί τους πρώτους δρόμους ήπιας κυκλοφορίας και πεζοδρόμους. Υπερδιπλασιάζει το πράσινο και επιτυγχάνει την επικοινωνία του οικιστικού ιστού, περιορίζοντας ταυτόχρονα την κυκλοφορία και την ηχορύπανση, ενώ αυξάνεται ο ζωτικός χώρος για τους πεζούς.

Πρωτοπόρος στον Ελλαδικό χώρο ξεκινά το 1989 τα Προγράμματα Ανακύκλωσης (χαρτί, αλουμίνιο, γυαλί) ενώ το 1991 ιδρύεται η Δημοτική Επιχείρηση Προστασίας Περιβάλλοντος.

Διαμορφώνει ιδανικό περιβάλλον άθλησης για νέα παιδιά κι ενήλικες και προσφέρει ολοκληρωμένα προγράμματα για κάθε αθλητική δραστηριότητα. Απαλλοτριώνεται ο υπόλοιπος χώρος του σημερινού Αθλητικού Κέντρου, όπου κτίζονται οι εγκαταστάσεις και το κολυμβητήριο.

Προγραμματίζονται και κατασκευάζονται γήπεδα μπάσκετ, βόλεϊ και τένις.  Επίσης, αίθουσες πολλαπλών χρήσεων, γυμναστικής, αναψυκτήριο, γραφεία Αθλητικών Συλλόγων και ανοιχτό θέατρο.

Διαμορφώνονται οι εγκαταστάσεις στο Οικολογικό Πάρκο.

Εξασφαλίζεται η πρωινή λειτουργία των σχολείων με τέσσερα Δημοτικά, τέσσερα Νηπιαγωγεία, δύο Γυμνάσια και δύο Λύκεια. Σε αυτά προστίθενται αργότερα ο Παιδικός Σταθμός της Ευρώτα (απαλλοτρίωση και κατασκευή) και η κατασκευή του Γυμνασίου στην Τζαβέλα, όπως και οι δυο Βρεφονηπιακοί Σταθμοί του ΙΒΣΑ.

Εκπονούνται και λειτουργούν επιτυχώς Προγράμματα Δημιουργικής Απασχόλησης για παιδιά νηπίων και δημοτικών, αλλά και για μεγαλύτερα στο κτίριο της Ευρώτα, ενώ αποκτάμε την πρώτη Σχολή Μαριονεττών στην Ελλάδα.

Παράλληλα, δημιουργούνται πρωτοποριακά προγράμματα  για την ψυχική, παιδαγωγική και συμβουλευτική υποστήριξη μαθητών, γονέων και διδασκόντων, όπως επίσης και προγράμματα για την εκπαίδευση στην ψηφιακή τεχνολογία.

Επιγραμματικά: ιδρύονται, το Πνευματικό Κέντρο, η δανειστική Βιβλιοθήκη, Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης για την Τρίτη ηλικία, ενώ λειτουργούν ειδικά προγράμματα  στήριξης για μοναχικά άτομα και άπορους δημότες.

Εκτός αυτών μια πληθώρα δράσεων είναι εφικτή σε όλους τους δημότες, όπως: εκδρομές  και επισκέψεις σε ιερές μονές, φιλολογικές βραδιές, διαλέξεις, μουσικές βραδιές, εκθέσεις ζωγραφικής και θεατρικές παραστάσεις από τις δυο ομάδες του Πνευματικού Κέντρου

Καθιερώνονται γιορτές Χριστουγέννων, Αποκριών, Πάσχα με συνεστιάσεις και πολιτιστικές εκδηλώσεις, όπως επίσης και ο εορτασμός της Ημέρας Χωρίς Αυτοκίνητο και η Ημέρα Περιβάλλοντος.

Δίνεται έμφαση στις δημόσιες συγκοινωνίες, στο περπάτημα και στο ποδήλατο (έργο που δεν πρόλαβε να ολοκληρωθεί).

Καθιερώνει τη Δημοτική και Διαδημοτική Συγκοινωνία, όπως και τον θεσμό της Δημοτικής Αστυνομίας, αλλά και την ελεγχόμενη στάθμευση.

Προωθεί τη σύνδεση της πόλης με το Δίκτυο Φυσικού Αερίου και την μηχανοργάνωση των Υπηρεσιών του Δήμου.

Κάνει έργα φωτισμού, και ασφαλτοστρώσεων, αναπλάθει την πλατεία της Αγίας Σοφίας και την ευρύτερη περιοχή, ενώ έχει ήδη έτοιμη την μελέτη για την πλατεία Αγίου Γεωργίου.

Δεσμεύει τους τελευταίους ελεύθερους χώρους (Ο.Τ. 16 και Ο.Τ. 15) ενώ απαλλοτριώνει το οικόπεδο Βαλλιάδη.

Διακρίσεις

Επί των ημερών του το Νέο Ψυχικό γίνεται μια Πρότυπη πόλη λειτουργική και χρηστική για τους κατοίκους της, με εξασφαλισμένη βιωσιμότητα. Οι διεθνείς διακρίσεις (για την Βιώσιμη Ανάπτυξη, την Καθαριότητα και την προστασία Περιβάλλοντος) έρχονται σα φυσικό επακόλουθο, ενώ η συμμετοχή του Δήμου στα Διεθνή Δίκτυα έρχεται σαν επιστέγασμα της αναγνώρισης της πολιτικής Βεζυργιάννη.

Να τονίσουμε ότι ο Θάνος Βεζυργιάννης, διετέλεσε  πρώτος πρόεδρος των 21 Δήμων και Κοινοτήτων, μέλος της εκτελεστικής επιτροπής  της Ε.Σ.Δ.Κ.Ν.Α., μέλος του  Διοικητικού Συμβουλίου της Τ.Ε.Δ.Κ.Ν.Α., μέλος της επιτροπής περιβάλλοντος της ΚΕΔΚΕ, πρόεδρος του Ελληνικού Δικτύου Υγειών Πόλεων (Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας). Συμμετέχει  διαρκώς σε δίκτυα Πόλεων και Αυτοδιοικήσεων όπως το Car Free  Cities  Association (δίκτυο πόλεων που επιδιώκουν την μείωση χρήσης αυτοκινήτων) και εκπροσωπεί την  Ελλάδα στο ICLEY (Διεθνές συμβούλιο τοπικών δράσεων για το περιβάλλον) και στο Συμβούλιο Δήμων και Περιφερειών στις Βρυξέλλες.

 Το  έργο του στο Νέο Ψυχικό, πολυμορφικό, με πρόβλεψη για το μέλλον  και άπειρο σεβασμό για το περιβάλλον, ανταποκρίνεται τόσο στις απαιτήσεις της εποχής όσο και στις  διεθνείς προδιαγραφές για μια βιώσιμη πόλη. Δικαίως  λοιπόν του αποδίδονται κορυφαίες επιβραβεύσεις από τη Διεθνή Κοινότητα.

Το 1996 στο Παγκόσμιο Συνέδριο της Habittat ΙΙ στην Κωνσταντινούπολη εξασφαλίζει τιμητική διάκριση και παίρνει τις 200η και 201η θέσεις ανάμεσα  σε 600 πόλεις για την παρουσίαση των δράσεων ανακύκλωσης και την περιβαλλοντική εκπαίδευση.

Το 1997 του απονέμεται το Βραβείο Βιώσιμης  Ανάπτυξης. Από το 1988 έχει ήδη βραβευθεί με το βραβείο Ευρωπαϊκής Καθαρής Πόλης.

Το Νέο Ψυχικό γίνεται γνωστό ανά τον κόσμο, από μια Δημοτική Αρχή που αγωνίσθηκε σθεναρά για να το διαμορφώσει σε Πόλη Πρότυπο».

 

Μιλάνε για το Θάνο

Αυτοδιοικητικοί, συνεργάτες, φίλοι, απλοί άνθρωποι που δούλεψαν δίπλα του μιλάνε για το Θάνο Βεζυργιάννη, το Δήμαρχο, τον άνθρωπο, τον φίλο… Έτσι όπως τον έζησαν και όπως τον θυμούνται.

 

 

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΧΡΟΝΗΣ: Η είδηση του θανάτου του Θάνου Βεζυργιάννη με βρήκε στο γραφείο μου στο Δημαρχείο της Φιλοθέης… Δεν είναι δυνατόν σκέφτηκα… Δεν μπορεί να έγινε αυτό…  Μετά από λίγη ώρα και αφού ηρέμησα, συναισθήματα  και αναμνήσεις κατέκλυσαν το μυαλό μου…

Ήταν Ιούλιος του 1989 που τον συνάντησα και του ζήτησα να με συμπεριλάβει στον Συνδυασμό της “Ανανεωτικής Δημοτικής Κίνησης” προκειμένου να συμμετάσχω στις Δημοτικές Εκλογές.

Από τότε πέρασαν 31 χρόνια συνεχούς παρουσίας μου στα κοινά του τόπου μας.

Τριάντα ένα χρόνια δίπλα του ρουφούσα σαν σφουγγάρι κάθε του λέξη, συμβουλή, αντίδρασή του, ενέργεια, καταλάβαινα με κάθε του βλέμμα τι ήθελε να μου πει και…. μάθαινα.

Γιατί ο Θάνος Βεζυργιάννης είναι ο μέντοράς μου… Είναι αυτός που με μαεστρία κατάφερε να κρατήσει τον Συνδυασμό μας ενωμένο για 16 συνεχή χρόνια και να παράγουμε όλοι μαζί έργο. Είναι αυτός που με τις νουθεσίες του πορεύομαι μέχρι και σήμερα στην Αυτοδιοικητική μου πορεία. Δίπλα του έμαθα τι σημαίνει να είσαι πρώτα απ’ όλα άνθρωπος… Γιατί ο Θάνος Βεζυργιάννης ήταν  Άνθρωπος… Ο Θάνος Βεζυργιάννης ήταν ο Άνθρωπος Προσφορά!!!!

Ο Θάνος Βεζυργιάννης, ο μεγαλύτερος κατ’ εμέ Αυτοδιοικητικός, ο μακροβιότερος Δήμαρχος Νέου Ψυχικού, ο αναμορφωτής του Νέου Ψυχικού, δεν ήταν απλά  ο Δήμαρχος  Νέου Ψυχικού…  Ο Θάνος Βεζυργιάννης είναι το ΝΕΟ ΨΥΧΙΚΟ!!!!!!

Ο Θάνος Βεζυργιάννης δεν έφυγε από κοντά μας. Γιατί απλά περπατώντας στους δρόμους του Προαστίου μας τον βλέπεις παντού. Στο Δημαρχείο της οδού Τερτσέτη, στο Οικολογικό Πάρκο, στο Αθλητικό Κέντρο, στους δρόμους ήπιας κυκλοφορίας, στις πλατείες, στα πάρκα, στα σχολεία, στις εκκλησίες, στο Σπυροπούλειο, στο Σούρλειο, στο κτίριο Βαλλιάδη, στους παιδικούς σταθμούς.

Πως μπορώ να ξεχάσω τους αγώνες για την κατάργηση της μεταφοράς συντελεστή δόμησης στο Νέο Ψυχικό, τους αγώνες για την απομάκρυνση κεραιών κινητής τηλεφωνίας, τους αγώνες για τον κόμβο της Λεωφόρου Κηφισίας,τις πρωτοπόρες του ιδέες για την ανακύκλωση και την αειφόρο ανάπτυξη…

Η παρουσία του ορατή σε όλο το Προάστιό μας!!!!

Τον Θάνο Βεζυργιάννη τον διέκρινε η στρατηγική σκέψη και το όραμα για το Προάστιο. Δεν έμενε όμως μόνο σε αυτό. Το υλοποιούσε χωρίς να υπολογίζει κόπο και προσπάθεια. Πίστευε βαθιά πως κανείς δεν είναι πάνω από τον Δήμο. Δήμαρχοι, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι “έρχονται και παρέρχονται”, πάντα μου έλεγε. Ο Δήμος όμως είναι πάντα εκεί για να εξυπηρετεί τον κάτοικο. Ο Θεσμός του Δήμου είναι πάνω απ’ όλους μας…

Ταύτισε το όνομά του με την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Πρωτοπόρος, ρεαλιστής, με ήθος,  άφησε πίσω του πλούσιο έργο και παρακαταθήκες για όλους μας.

Εχθές στην κηδεία του συνειδητοποίησα για άλλη μία φορά το Ανάστημα του Ανδρός….

Δεν είναι τυχαίο που ο Πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας κύριος Π. Παυλόπουλος, ο Πρώην Πρωθυπουργός κύριος Κ. Καραμανλής, Υπουργοί, Βουλευτές, Δήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι, πλήθος κατοίκων και φίλων, όλοι μας σκύψαμε ευλαβικά στην σωρό του για να του αποδώσουμε αυτά που του έπρεπαν.

Τον Θαυμασμό και την απεριόριστη Εκτίμησή μας!!!!!!

Θα τον θυμάμαι για πάντα με αγάπη και θα αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για όλους εμάς η προσφορά και το έργο του…

Πάντα θα έχω στα αυτιά μου αυτό που μου έλεγε συνέχεια ” Γιωργάκη, το Νέο Ψυχικό και τα μάτια σου”.

Εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στη σύζυγό του Ινώ, τα παιδιά του Νίκο και Αλίκη και όλους τους οικείους του.

Γιώργος Παπαχρόνης – Αντιδήμαρχος Καθαριότητας

 

 

ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΧΑΡΟΚΟΠΟΣ: «Με τον Θάνο ξεκινήσαμε μαζί. Μαζί  από το 1984 που για 2 χρόνια ήμασταν εκλεγμένοι συνοικιακοί σύμβουλοι. Μαζί κατεβήκαμε στις εκλογές του 1986 με την Ανανεωτική Δημοτική Κίνηση και αυτό ήταν η αρχή της θητείας του Θάνου, του μακροβιότερου Δημάρχου του Νέου Ψυχικού. Δεκαέξι συνεχόμενα χρόνια Δήμαρχος, μέχρι και το 2002 όταν αποφάσισε να «κατέβει» σε μεγαλύτερη αρένα.

Τι να πρωτοθυμηθώ για όλα αυτά τα χρόνια, τα έργα, τα ακίνητα, τις αναπλάσεις, τις κατασκευές, την αγάπη του για το περιβάλλον, το όραμά του για την πόλη αυτή που τόσο αγάπησε…είναι τόσες οι μνήμες!

Μου ζητήθηκε από τα «Τοπικά νέα» να αναφέρω τα ακίνητα και κάποια σημαντικά έργα που πραγματοποιήθηκαν στα 16 χρόνια της δημαρχιακής του θητείας.

Αυξήθηκε η δημοτική περιουσία κατά 10 ακίνητα. Το οικόπεδο που σήμερα στεγάζεται το Αθλητικό Κέντρο Νέου Ψυχικού αποκτήθηκε από την Αστυνομία, αγοράστηκαν, η πισίνα, το κτίριο των ΚΑΠΗ και το οικόπεδο του Παιδικού σταθμού της Ευρώτα (όπου βρίσκεται και η παιδική χαρά), με απαλλοτρίωση αποκτήθηκαν ο Βαλιάδης και το Α’ Γυμνάσιο, ενώ με δωρεές ήρθαν στην κατοχή του Δήμου το Σπυροπούλειο, το κτίριο του Σκουριώτη, το Σούρλειο και ο Παιδικός Σταθμός Αγίας Βαρβάρας.

Επιπλέον, επί των ημερών του κατασκευάστηκε ο παιδικός σταθμός στην Ευρώτα και το Δημαρχείο του Νέου Ψυχικού, αναμορφώθηκαν η Πλατεία Ελευθερίας, η πλατεία Πίνδου, η πλατεία της πεδιάδας, δημιουργήθηκε το Οικολογικό πάρκο, χτίστηκε το συγκρ

ότημα του 3ο και 4ο Δημοτικών σχολείων, διαμορφώνεται η κεντρική οδική αρτηρία του Νέου Ψυχικού που είναι η 25ης  Μαρτίου με διαπλάτυνση πεζοδρομίων για να είναι περισσότερο ασφαλής για τους πεζούς, κατασκευάστηκαν οι δρόμοι ήπιας κυκλοφορίας οι οποίοι αύξησαν το πράσινο και την αξία των ακινήτων μαζί. Τέλος τροποποιήθηκε το Γ.Π.Σ. με περιορισμό των χρήσεων γης προς όφελος της κατοικίας.

Προτείνω άμεσα, ως ο  πιο παλιός και στενός συνεργάτης του Θάνου Βεζυργιάννη να ονομαστεί το Αθλητικό Κέντρο Νέου Ψυχικού «Αθανάσιος Βεζυργιάννης», όπως ήταν και η επιθυμία του.

Παντελής Χαροκόπος – Πρώην Δήμαρχος Νέου Ψυχικού

 

 

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΦΩΤΙΑΔΗΣ:  Είναι Δευτέρα 6 Ιουλίου 2020, ώρα 10 το πρωί, μπροστά στο ιστορικό Δημαρχείο του Νέου Ψυχικού στην οδό Τερτσέτη 44. Λίγες ώρες μετά τη θλιβερή αναγγελία του θανάτου σου, αξέχαστε Δήμαρχε Θάνο Βεζυργιάννη. Βουβή θλίψη πλανάται πάνω από την πόλη που τόσο αγάπησες…..

Η Όλγα από τα «Τοπικά νέα» με βρίσκει στην είσοδο και με αιφνιδιάζει, ζητώντας  μου να γράψω δύο λόγια για τον μεγάλο πολιτικό αντίπαλο της Αυτοδιοίκησης.

Αποφασίζω να γράψω, αφού κάθομαι στο γραφείο που με φιλοξενεί στον 4ο όροφο,  ως Εντεταλμένο Σύμβουλο της νέας διοίκησης Γαλάνη.

Προς στιγμή τα χάνω διότι η σκέψη μου πέφτοντας στους σιωπηλούς τοίχους, τρέχει μακριά, τρέχει στα παλιά. Τρέχει στο 1990-2002, τρέχει στο παρελθόν και ακούει τους αντίλαλους της ιστορίας…

Θυμάμαι τις ηρωικές μάχες που δώσαμε σ’ αυτήν την αίθουσα, ότι απέμεινε σήμερα από την παλιά αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Νέου Ψυχικού.

Θυμάμαι τις συγκρούσεις, τις φωνές, τις… όταν τα θέματα που κυριαρχούσαν ήταν μεγάλα και είχαμε διαφορές αντιλήψεων και θέσεων.

Θυμάμαι όμως και τις υπέροχες στιγμές, όταν οι αποφάσεις μας ήταν συναινετικές και ομόφωνες.

Το Αθλητικό Κέντρο, το Κολυμβητήριο, του Βαλιάδη, του Βωβού, το ΚΑΠΗ, οι δρόμοι ήπιας κυκλοφορίας, οι γιορτές του Πάσχα και του καλοκαιριού, η Δημοτική Βιβλιοθήκη, οι χρήσεις γης για την πόλη μας, οι απαλλοτριώσεις για την απόκτηση κοινόχρηστων χώρων, τα Γυμνάσια, τα Δημοτικά σχολεία, όλη η ζωή της πόλης, όλα έχουν άρωμα ΒΕΖΥΡΓΙΑΝΝΗ. Κι ας ήμασταν αντίπαλοι…

Μπορεί τα «κομματικά συμφέροντα» να μας έχρισαν αντιπάλους, οι αγωνίες όμως για το περιβάλλον, για τα παιδιά, για τους ηλικιωμένους, για την τοπική κοινωνίας, μας έκαναν συναγωνιστές.

Κι όταν τα πολιτικά και κομματικά πάθη καταλάγιασαν, η αμοιβαία εκτίμηση έγινε σεβασμός για την άλλη άποψη και οι συγκλίσεις μας έκαναν φίλους.

Η ίδια η ζωή μας έδειξε Θάνο μου και Ινώ και Νικόλα και Αλίκη, ότι πρέπει να αναγνωρίζουμε και πριν το θάνατο την «μεγαλοσύνη του Αντιπάλου», πράγμα που εγώ έκανα χρόνια πριν, τιμώντας τον Δήμαρχο και Άνθρωπο Θάνο Βεζυργιάννη και ο Θάνος το γνώριζε…

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει. Η πόλη του, το Νέο Ψυχικό θα τον θυμάται παντοτινά.

Δημήτρης Φωτιάδης – Εντεταλμένος Σύμβουλος

 

ΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ:  Εκλέχτηκα με τον συνδυασμό του Θάνου στις δύο πρώτες εκλογικές αναμετρήσεις 1986 και 1992. Αγαπούσε πολύ το Νέο Ψυχικό και ήταν γνώστης της αυτοδιοίκησης, ευφυής και δημοκράτης. Άκουγε τους πάντες και… έκανε αυτό που ήθελε (χαριτολογώντας)!

Το περπάταγε το προάστιο. Μίλαγε με όλον τον κόσμο. Είχε εξαίρετη μνήμη. Θυμόταν τα πάντα, γιατί σε άκουγε πραγματικά και με προσοχή.  Είχε ενσυναίσθηση! Χαιρόταν με κάθε καλό που συνέβαινε στον γείτονα και λυπόταν με την λύπη του. Είχε το χάρισμα να συμβουλεύει σωστά και να λύνει προβλήματα.

Η διοίκησή του ήταν πολύ πετυχημένη γιατί η πόρτα του ήταν πάντα ανοιχτή πρώτα στους δημότες και μετά στους υπαλλήλους του Δήμου. Ήταν πάντα δίπλα τους! Δίκαιος και ανθρώπινος. Είχε εμφυσήσει σε  όλους την αγάπη και το όραμα που είχε για το Νέο Ψυχικό!

Νίκος Στρατηγός – Πρόεδρος Κοινότητας Νέου Ψυχικού

 

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΛΑΙΤΖΑΚΗΣ:  Καλό ταξίδι στο φως αγαπημένε μας φίλε Θάνο… Θα σε έχουμε για πάντα μέσα στην καρδιά μας… Κέρδισες την αγάπη, τον θαυμασμό, την εκτίμηση και τη φιλία όλων όσων είχαν την τύχη να σε γνωρίσουν και να συνεργαστούν μαζί σου… Τον Ιούνιο του 1991, είχες φέρει μία ακόμη πρωτιά στο Νέο Ψυχικό, το 1ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Τοπικής Αυτοδιοίκησης για την Ανακύκλωση! Εκεί άνοιξε η αυλαία της ευλογημένης φιλίας και συνεργασίας μας! Από τότε και επί σειρά ετών, μαζί με τον αείμνηστο πατέρα μου Φραγκίσκο Καλαϊτζάκη, μέσα από την τέχνη και με αγγελιοφόρους τα παιδιά, μεταδίδατε με τον πιο όμορφο και δημιουργικό τρόπο το μήνυμα της προστασίας του περιβάλλοντος και της ανακύκλωσης! Το 1996 ίδρυσες την Πρότυπη Σχολή Μαριονεττών Δήμου Νέου Ψυχικού —μοναδική σε όλη την Ευρώπη— από την οποία αποφοίτησαν 2000 μαθητές της έκτης δημοτικού. Αγκάλιασες με τη δική σου ξεχωριστή αγάπη τον πολιτισμό και τα παιδιά της πόλης μας, στηρίζοντας για πολλά χρόνια τις πρωτοποριακές δράσεις ψυχαγωγίας, εκπαίδευσης και διαπαιδαγώγησης που πάντα προσφέραμε δωρεάν σε όλους τους μαθητές και τα δημοτικά σχολεία του Νέου Ψυχικού! Η λεβεντιά σου, ο κώδικας τιμής, η ευαισθησία σου και η ανιδιοτελής αγάπη σου για τον συνάνθρωπο, θα μείνουν για πάντα μέσα στην ψυχή μου! Δεν θα σε ξεχάσω ποτέ… Με όλη μου την αγάπη…

Δημήτρης Καλαϊτζάκης – Δημότης Νέου Ψυχικού. Παραγωγός θεάτρου μαριονεττών & Κινηματογράφου

 

ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΙΤΣΟΣΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ: Είναι εξαιρετικά δύσκολο μια μέρα σαν την σημερινή εμείς να αποχαιρετούμε έναν σημαντικό άνθρωπο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Γι αυτό δεν θα θρηνήσουμε τον πρόσκαιρο αποχωρισμό μας.

Το πιο λαμπρό χαρακτηριστικό του Θάνου Βεζυργιάννη ήταν η ακόρεστη αγάπη του και αφοσίωση στο προάστιο του Νέου Ψυχικού, ο σεβασμός στους πολίτες του αλλά και στους εργαζόμενους. Η μακρόχρονη πορεία του στον τομέα της αυτοδιοίκησης ήταν αυτή που έθεσε θεμέλιο λίθο στην σχέση του και με τους εργαζόμενους, μιας και υπήρχε αμοιβαίος σεβασμός, κατανόηση και ειλικρινής αντιμετώπιση σε κάθε πρόβλημα τόσο προσωπικό-ατομικό όσο και επαγγελματικό.

Για όλα όσα προσέφερες και έπραξες με αυταπάρνηση δήμαρχε σε ευγνωμονούμε. Το χρέος μας στο πρόσωπό σου είναι ανεξάντλητο όπως και το καθήκον μας να συνεχίζουμε το έργο σου.

Το σωματείο μας κατέθεσε ένα ποσό στην ΕΣΤΙΑ στην μνήμη του Θάνου Βεζυργιάννη.

Ο Πρόεδρος Γιώργος Λιτσός και τα μέλη του Σωματείου Εργαζομένων 

 

ΑΘΗΝΑ ΚΑΡΑΒΗ: Θα ήθελα να πω πάρα πολλά λόγια για τον δήμαρχο Θάνο Βεζυριάννη που ο θάνατος του μας συγκλόνισε.

Δεν θα πω για τα μεγάλα έργα που έκανε στο προάστιο για αυτά θα μιλήσουν άλλοι  συμπολίτες μας.

Εγώ θα μιλήσω για τον άνθρωπο και Δήμαρχο που όλα αυτά τα χρόνια ήταν κοντά σε όλους εμάς με τις φωνές του αλλά και με την καλοσύνη του, που όποτε τον χρειαζόμασταν ξέραμε ότι  πάντα θα ήταν εκεί για εμάς.

Με το πείσμα του και την εργατικότητα του κατάφερε να μιλάνε όλοι για τον Δήμο του Νέου Ψυχικού.

Στο πλευρό του όμως και κοντά μας ήταν μια ξεχωριστή προσωπικότητα, η σύζυγος του Ινώ και τα δύο του παιδιά που τα λάτρευε.

Εύχομαι και οι άλλοι Δήμαρχοι να ακολουθήσουν το έργο του με τόση αγάπη και καλοσύνη.

Δήμαρχε θα μείνεις στις καρδιές μας για πάντα, δε θα σε ξεχάσουμε ποτέ.

Καλό Ταξίδι και Καλό Παράδεισο – Η υπάλληλός σου και διευθύντρια Αθηνά Καράβη.

 

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΚΛΙΑΤΗΣ: Πολλές είναι οι ιστορίες που κατακλύζουν το μυαλό εκείνων που βιώνουν την απώλεια αγαπημένου τους προσώπου.

Θυμάμαι έντονα μία. Τέλη 1989 αποφασίζουμε να επισκεφτούμε το Δήμαρχο. Έτσι χωρίς ραντεβού, χωρίς προετοιμασία. Η Τζίνα και εγώ. Τερτσέτη και Βενιζέλου γωνία. Στον τελευταίο όροφο ενός τριώροφου κτηρίου, απέναντι από το φούρνο της Μπέλλου. Τα γραφεία των υπαλλήλων, το ένα σχεδόν πάνω στο άλλο.

Αναζητούμε το Δήμαρχο. Μας κατευθύνουν. Η πόρτα μισάνοιχτη. Μπαίνουμε στο γραφείο κι εκείνος πίσω από μία στοίβα χαρτιά, μας υποδέχεται (όρθιος δίπλα του ένας συνεργάτης). Μας καλωσορίζει. Συστηνόμαστε και μπαίνουμε απευθείας στο θέμα: Σκεφτόμαστε τη δημιουργία μιας θεατρικής (ερασιτεχνικής) ομάδας, όπου θα συμμετέχουν πολίτες του Νέου Ψυχικού, οι οποίοι πιστεύουν ότι διαθέτουν ταλέντο, αγαπούν το θέατρο και αισθάνονται την ανάγκη να εκφραστούν μέσα απ’ αυτό.

Ακολουθεί σιωπή. Ο Βεζυργιάννης συγκέντρωσε τη διεισδυτική του ματιά στη Τζίνα και το βλέμμα του έλαμψε. Στρέφεται στο συνεργάτη του (που αργότερα μάθαμε ότι ήταν ο Νίκος Στρατηγός) και του λέει: Ωραία ιδέα έ ! Συμπτωματικά, αύριο έχω ομιλία στο 1ο Δημοτικό Σχολείο. Θέλω να ‘ρθεις και να πεις σε όλους ότι είπες και σε μένα.

Όπως ήταν φυσικό διστάσαμε. Πώς θα γίνει αυτό Δήμαρχε ;

Με θάρρος (απαντάει). Να το μάθει άμεσα ο κόσμος και θα φροντίσω να διαδοθεί .

Έτσι και έγινε.

Κάποιοι ενθουσιάστηκαν. Κάποιοι πάλι λοιδόρησαν την ιδέα εκφράζοντας γνωστές επιτιμητικές απορίες (ποια είναι αυτή, από πού ξεφύτρωσε).

Η Τζίνα με σχετική ανησυχία, εκφράζει το παράπονό της στο Δήμαρχο. Με αποκάλεσαν ψώνιο. Μήπως σας φέρνω σε δύσκολη θέση;  

Ο Βεζυργιάννης απαντά με εκείνη την παροιμιώδη ψυχραιμία του: Αν δεν είσαι ψώνιο δεν προχωράς, μένεις στάσιμος. Σε λίγο καιρό αυτοί θα βρίσκονται σε δύσκολή θέση.

1992- Ανεβάζουμε την πρώτη μας παράσταση στο θέατρο του Γυμνασίου-Λυκείου Νέου Ψυχικού, «Το ξύλο βγήκε από τον παράδεισο». Η αίθουσα κατάμεστη.

Η χαρά όλων απερίγραπτη. Και κείνος, να γεύεται όλο περηφάνια το θεατρικό αποτέλεσμα, γιατί γνώριζε πολύ καλά ότι ο πολιτισμός διασώζεται με την ανθρώπινη συμπαρουσία .

Το τι ακολούθησε μετά από εκείνη τη βραδιά και για πολλά χρόνια, είναι λίγο πολύ γνωστό.

Το ευχαριστώ είναι λίγο – Η ευγνωμοσύνη μας στο Θάνο Βεζυργιάννη, παντοτινή.

  

ΑΚΡΙΒΗ ΚΩΤΣΟΥ: Ένα  τηλέφωνο στάθηκε η αφορμή να ξεδιπλωθούν αυτές οι τρυφερές  σκέψεις – ομολογίες  για τον ΑΝΘΡΩΠΟ  Θάνο Βεζυργιάνη.

Η μία από τις κυρίες των Τοπικών Νέων στην άλλη άκρη του τηλεφώνου: Βιβή γεια σου, είμαι η Όλγα, μετά την απώλεια του Θάνου θα θέλαμε από όσους  υπαλλήλους ήσασταν μαζί του από το ξεκίνημα του να γράψετε λίγες λέξεις για αυτόν, στο αφιέρωμα που θα κάνουμε.

Ακόμα δεν έχω κατορθώσει να αποδεχτώ πως ο Δήμαρχος μας, δεν είναι πια μαζί μας. Παλεύω με την ανάγκη κάπου κάποια στιγμή να τον ξανανταμώσω, να ακούσω μια εύστοχη παρατήρηση  του, έναν ανθρώπινο λόγο μιας και ο λόγος του ποτέ δεν πλήγωνε είχε όμως ένα μοναδικό τρόπο να μας βοηθάει να βελτιωνόμαστε.

Έχοντας αυτές τις σκέψεις της απαντώ: Λίγες λέξεις… και  Θάνος  Βεζυργιάνης δεν γίνεται.

Είναι χιλιάδες οι στιγμές στα χρόνια αυτά που στάθηκε δίπλα μας σε κάθε εργασιακό μας πρόβλημα. Δεν άφησε ποτέ να νιώσουμε υπάλληλοι του, συνεργάτες του μας έλεγε αυτό ήταν και το ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΟΥ. Έπαιρνε το ΟΝΕΙΡΟ,  την ανάγκη για  ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ  του κάθε ενός μας και το έκανε και δικό του όνειρο  και κάπως έτσι την επόμενη χρονιά θέλαμε να κάνουμε ακόμη περισσότερα ακόμη μεγαλύτερα όνειρα και εκείνος πάντα εκεί ΦΥΛΑΚΑΣ – ΑΓΓΕΛΟΣ ΜΑΣ .

Αυτά ήταν τα όνειρα μου που ο μοναδικός  κύριος Θάνος μας  στάθηκε αφορμή να πραγματοποιηθούν :

31 χρόνια πριν 1988 – 89 Φοιτήτρια ακόμη στο ΤΕΦΑΑ με ειδικότητα Ρυθμική Γυμναστική ότι είχε ξεκινήσει το πρόγραμμα Μαζικού Αθλητισμού στους Δήμους. Ψάχνω να βρω κάποιο δήμο να κάνω την πρακτική μου γίνομαι δεκτή στο Νέο Ψυχικό. Ξεκινώ τμήματα ρυθμικής γυμναστικής στο 2ο δημοτικό σχολείο, έχουν μεγάλη απήχηση. Κάποια στιγμή στην πρώτη εκδήλωση  – παράσταση στο τέλος της χρονιάς παρευρίσκεται  και ο ΔΉΜΑΡΧΟΣ ακούει τα θετικά σχόλια των γονέων,  διορατικός όπως  πάντα   επιθυμεί να περάσει το πρόγραμμα στο Δήμο. Ιδρύει λοιπόν το Γραφείο Αθλητισμού. Διαισθάνεται ότι ο Μαζικός Αθλητισμός σύντομα θα είναι  μια  μεγάλη προσφορά στους δημότες.

28 χρόνια πριν 1992 Ιδρύει τον Δημοτικό Οργανισμό  Άθλησης Νέου Ψυχικού (Δ.Ο.Α.). Παράλληλα παραδίδονται οι πρώτοι χώροι άθλησης, αναμορφώνονται τα παλιά κτήρια της Αστυνομίας. Μια μικρή μακέτα που στέκει ακόμη και σήμερα στο Δημαρχείο της Τερτσέτη γίνεται πραγματικότητα. Μια πανέμορφη αίθουσα με μπάρες  καθρέφτες  και ύψος απαραίτητο για το άθλημα,  αποκλειστικά για τα τμήματα ρυθμικής γυμναστικής  γονείς, αθλήτριες όλοι μας ενθουσιασμένοι.

Προπονώ πια σε ιδανικές συνθήκες την πρώτη ομάδα Επίλεκτων Αθλητριών Ρυθμικής Γυμναστικής η οποία συμμετέχει για πρώτη φορά στο Φεστιβάλ  Γυμναστικής του Δήμου Νέου Ηρακλείου και προκρίνεται στο γκαλά με μια χορογραφία εμπνευσμένη από τον Ροζ Πάνθηρα. Ο κύριος Θάνος με την πάντα λαμπερή και πρόσχαρη κυρία Ινώ μας ήταν εκεί, με μια αγκαλιά τριαντάφυλλα, μετά το τέλος της παρουσίασης της ομάδας ήρθαν μαζί στα αποδυτήρια έγιναν ένα με τα παιδιά τα αγκάλιασαν, τα επιβράβευσαν και τους μοίρασαν από  ένα άσπρο τριαντάφυλλο…….

21 χρόνια πριν 1999  Ο κύριος Θάνος  Μας, δίνει την συγκατάθεσή του και με την Επίλεκτη Ομάδα  Ρυθμικής ζούμε μια μοναδική εμπειρία, την πρώτη μας συμμέτοχη σε πανευρωπαϊκή συνάντηση Γενικής  Γυμναστικής στο ΠΟΡΤΙΜΑΟ της ΠΟΡΤΟΓΑΛΛΙΑΣ. Έρχεται ΜΑΖΊ  ΜΑΣ στο αεροδρόμιο να μας ευχηθεί να μας δώσει τις τελευταίες συμβουλές, στοργικός , σαν να μιλούσε στο Νικόλα και την Αλίκη του…….

Έκτοτε η ομάδα συμμετείχε σε 15 πανευρωπαϊκές και παγκόσμιες συναντήσεις Γυμναστικής για Όλους σε 11 ευρωπαϊκές χώρες, μετονομαζόμενη στο μετέπειτα Καλλικρατικό Δήμο Φιλοθέης – Ψυχικού σε ΟΚΑΠΑ RGFA ΤEAM, με πολλές επιτυχίες και διακρίσεις.

2000  Αθλητικά Δρώμενα, έτσι ξεκίνησαν: Από το 2000 αναλαμβάνει το τμήμα ενόργανης γυμναστικής ο Σκουτέρης Συμεών, συζητώ μαζί του να προτείνουμε στο κύριο Θάνο να ξεκινήσουμε Διαδημοτικό Φεστιβάλ  Γυμναστικής. Έγινε μια και μόνο συνάντηση, του δίνω ένα πρώτο πλάνο με τον τίτλο της διοργάνωσης  ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ,……. το διαβάζει με αυτή την μοναδική προσήλωση που τον διέκρινε πάντα, παίρνει το στυλό και συμπληρώνει δίπλα στο τίτλο ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ   2000 + 1, μας το επιστέφει και έτσι απλά μας λέει: Ξεκινήστε το.

18 χρόνια πριν  Απρίλιος 2002: το ήδη υπάρχoν αθλητικό team των προπονητών του Δ.Ο.Α. τελειώνοντας τα ετήσια προγράμματα, έληγαν οι συμβάσεις μας και παραμέναμε άνεργοι. Σε μία λοιπόν από τις καθιερωμένες Σαββατιάτικες  επισκέψεις του κυρίου Θάνου στο αθλητικό κέντρο του Νέου Ψυχικού, κάτι που επεδίωκε πάντα ο ίδιος μιας και μας εύρισκε όλους μαζεμένους και συζητούσε με τον καθένα μας την πορεία και τα προβλήματα των μαθημάτων μας, βρήκα την ευκαιρία και του είπα: Δήμαρχε σκέφτομαι, αν θέλετε, να ξεκινήσουμε ένα πρόγραμμα καλοκαιρινής απασχόλησης για τα παιδιά του δημοτικού. Η γνωστή απάντηση:  Ετοίμασε την μελέτη και έλα στο Δημαρχείο. Ως συνήθως αρκούσε μια συνάντηση και το όνειρο γίνονταν πραγματικότητα. Στο νου μου είχα να γνωρίσουν τα παιδιά ενόψει του 2004 τα ολυμπιακά αθλήματα μέσα από το παιχνίδι, από αυτό και το όνομα ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΑΘΛΟΠΑΙΧΝΙΔΙΕΣ. Στην μία και μοναδική συνάντηση στο 3ο όροφο της Τερτσέτη τα είχε δρομολογήσει όλα. Από τότε ξεκίνησε το ταξίδι των   ΚαλοκαιρινώνΑθλοπαιχνιδιών.

Κάθε χρόνο πλαισιώνονταν από τους  προπονητές του Οργανισμού Άθλησης και εξωτερικούς συνεργάτες πάνω από 150 άτομα βρήκαν εργασία αυτά τα χρόνια, χιλιάδες οικογένειες εντός και εκτός δήμου και πάνω από 4.000 παιδιά που συμμετείχαν, το λάτρεψαν. Οι γονείς το εμπιστεύτηκαν, οι αιρετοί  το στήριξαν και όπως λέγαμε πάντα θέλαμε ένα δημοτικό πρόγραμμα εφάμιλλο σε παροχές με αυτά του ιδιωτικού τομέα.

Συνάδελφοι και παιδιά ανανεώναμε κάθε χρόνο το ραντεβού μας στις Αθλοπαιχνιδιές.

Σε ευχαριστούμε κύριε Θάνο μας για το σεβασμό και την εμπιστοσύνη που μας έδειξες.

Σε ευχαριστούμε που πρωτοστάτησες και άνοιξες δρόμους σε όλους εμάς,  σε αυτό το πανέμορφο αθλητικό κέντρο που μπορεί να ξεπερνά τους 1000 αθλούμενους κάθε χρόνο ηλικίας από 5 έως 85 ετών.

Σαν τελευταία σκέψη μου καταθέτω αυτή:

Πάρα πολλοί άνθρωποι στο διάβα της ζωής μας έρχονται να ανατρέψουν την ροή της ιστορίας μας, πότε για κακό και πότε για καλό.

Όλοι εμείς που στήριξες αυτά τα χρόνια ξέρουμε πως όλα αυτά τα ζήσαμε γιατί απλά συναντήθηκαν οι δρόμοι μας… Και φυσικά θα είσαι πάντα εκεί και θα χαίρεσαι με τις χαρές μας και θα λυπάσαι με τις λύπες μας….

ΦΥΛΑΚΑΣ ΑΓΓΕΛΟΣ ΜΑΣ.

Κώτσου  Ακριβή – Κ.Φ.Α.  ΟΚΑΠΑ

 

ΜΠΟΥΣΟΥΛΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (Βούλα):  Αν δεν ήταν ο Θάνος Βεζυργιάννης δεν θα είχα σήμερα σύνταξη.

Προσλήφθηκα στον Δήμο Νέου Ψυχικού μετά από μια σοβαρή επέμβαση που έκανα, ως καθαρίστρια στο ΚΑΠΗ. Υπεύθυνη του ΚΑΠΗ τότε ήταν η γραμματέας του Δημάρχου κυρία Μαρία Κανδηλιώτη.

Σε μια φιλική συζήτηση που είχα μαζί της, ανέφερα το πρόβλημα υγείας μου. Τρεις μέρες μετά, στείλανε μια κοπέλα για 2-3 ώρες την ημέρα να με βοηθάει, ώσπου να το ξεπεράσω. Δεν θα το ξεχάσω ποτέ, είχα μεγάλη ανάγκη εκείνη την εποχή!

Συνταξιοδοτήθηκα το 2012 και σήμερα μένω στα Γλυκά Νερά.

 

ΜΑΡΙΑ ΞΑΓΟΡΑΡΗ: Το Νοέμβριο του 1993 εγχειρίστηκε ο σύζυγός μου με τριπλό by-pass. Έμεινε στην εντατική αρκετές ημέρες. Την πρώτη ημέρα που πήγαμε στο δωμάτιο και μας επισκέφτηκε ο γιατρός, μου είπε ότι είχε πάρει τηλέφωνο και ο προϊστάμενος μου, ένας πολύ καλός και ευγενικός άνθρωπος που τον έλεγαν Βεζυργιάννη. Χωρίς καν να έχει αναφέρει ότι ήταν Δήμαρχος, ο Θάνος παρακάλεσε τον γιατρό να προσέξει τον άντρα μου, λέγοντας ότι ήταν νέος άνθρωπος και είχε και μικρά παιδιά.

Μαρία Ξαγοράρη – Η ψυχή των Δημοτικών Ιατρείων του Νέου Ψυχικού.

 

ΓΩΓΩ ΖΑΜΠΑΤΗ:  Αρρώστησε το παιδί μου όταν ήταν 6 ετών. Εκτός από το προσωπικό ενδιαφέρον που έδειξε ο Θάνος, μου έδωσε και τη  δυνατότητα να εργαστώ σε ωράριο που εξυπηρετούσε τις ανάγκες μου ώστε να βρίσκομαι κοντά στο παιδί μου.

 

ΣΟΦΙΑ ΚΑΤΣΙΜΑΓΚΛΗ: Είχα ένα περίπτερο στην οδό Ν. Παρίτση την εποχή που κατασκευαζόταν το μετρό. Είχαν έρθει μπροστά στο περίπτερο οι εργολάβοι και έκτισαν ένα τείχος.  Δεν δούλευα καθόλου. Κανένας δεν μπορούσε να προσεγγίσει το περίπτερο.  Απευθύνθηκα στην κατασκευαστική εταιρεία και κατέληξα να τρέχω από υπουργείο σε υπουργείο και από υπηρεσία σε υπηρεσία χωρίς κανένα αποτέλεσμα. Απελπισμένη πια πήγα στον Δήμαρχο. Ο Θάνος την άλλη ημέρα έστειλε εργάτες και γκρέμισαν το τείχος.

 

 

 

 

 

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις