Αλλάζουν όψη τα Τουρκοβούνια

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Αλλάζουν όψη τα Τουρκοβούνια

Προστασία και αναβάθμιση

 

Την δική του στρατηγική με άμεσες παρεμβάσεις χαράζει ο Μπάμπης Μπονάτσος, ο νέος πρόεδρος του ΣΠΑΤ (Σύνδεσμος Προστασίας και Ανάπλασης Τουρκοβουνίων) για την προστασία των δασικών χώρων στην περιοχή των Τουρκοβουνίων.

Όπως μας ενημέρωσε, το πρώτο μέλημα και βήμα για τον ΣΠΑΤ είναι οι συνεχείς αποψιλώσεις και  οι τακτικοί καθαρισμοί, με ιδιαίτερη έμφαση στα πολλά ξερά χόρτα, δεδομένου ότι φέτος λόγω και των καιρικών συνθηκών που επικράτησαν από τα μέσα του χειμώνα έως το τέλος της άνοιξης, η βλάστηση είναι ιδιαίτερα έντονη και οι δράσεις καθαρισμών πρέπει να είναι συνεχείς και επαναλαμβανόμενες, ώστε να μειωθεί ο κίνδυνος πυρκαγιάς.

Την προηγούμενη εβδομάδα τοποθετήθηκαν μεταλλικές μπάρες σε όλα τα σημεία οδικής εισόδου, για τον έλεγχο της κυκλοφορίας των οχημάτων μέσα σε αυτό.  «Προσπαθούμε να μειώσουμε ρύπους από σκουπίδια, μπάζα και άλλα άχρηστα αντικείμενα. Δεν είναι λίγες οι φορές που κάποιοι…έρχονται και αδειάζουν τα σκουπίδια τους μέσα στο δάσος. Τα υλικά αυτά αποτελούν αφ’ ενός μεν εστίες μόλυνσης για τους κατοίκους, αφ’ ετέρου δημιουργούν μεγάλη επικινδυνότητα για εκδήλωση πυρκαγιάς» συνέχισε ο κύριος Μπονάτσος.

Για την ενίσχυση όλων των παραπάνω θα τοποθετηθούν μέσα στο σαββατοκύριακο πινακίδες απαγόρευσης εισόδου αλλά και ρίψης μπαζών και σκουπιδιών και τις προσεχείς ημέρες θα τοποθετηθούν σε τέσσερα προεπιλεγμένα σημεία, «σημάνσεις ημερήσιας πρόβλεψης επικινδυνότητας πυρκαγιάς».

«Μέχρι να κυκλοφορήσει το φύλλο της εφημερίδας σας μπορεί να προλάβουμε να τοποθετήσουμε όλα τα παραπάνω. Στα άμεσα πλάνα μας είναι η δημιουργία μιας εθελοντικής και πιστοποιημένης ομάδας δασοπροστασίας όπως και η απόκτηση ειδικού πυροσβεστικού οχήματος ελαφρού τύπου. Η σημασία των περιαστικών δασών είναι μεγάλη για την Αττική. Οφείλουμε να τα προστατέψουμε όλοι μαζί και ο ΣΠΑΤ οφείλει από την πλευρά του να δημιουργήσει έναν ιδανικό χώρο πρασίνου που θα μπορούν οι δημότες να τον απολαμβάνουν με ασφάλεια» δήλωσε  ο Πρόεδρος του ΣΠΑΤ.  Τελειώνοντας ευχαρίστησε τις περιβαλλοντικές και οικολογικές οργανώσεις και συλλόγους από τον όμορο Δήμο Γαλατσίου «Δράση» και «Γείτονες» καθώς και την Φυσιολατρική Πεζοπορική Ομάδα Γαλατσίου για την ευαισθητοποίησή τους και τη βοήθεια που προσφέρουν στον ΣΠΑΤ και κάλεσε όλους τους φίλους- κατοίκους του Δήμου μας να επιδείξουν την ίδια και μεγαλύτερη ευαισθησία για το περιβάλλον για να κάνουμε όλοι μαζί τη διαφορά για το «ΒΟΥΝΟ» μας.

Ο κύριος Μπονάτσος ανέλαβε τον ΣΠΑΤ στις αρχές του χρόνου και άμεσα άρχισε να δουλεύει, να αποκτά όραμα και να κάνει τα πρώτα βήματα υλοποίησής του. Όσοι τον έχουν συναναστραφεί γνωρίζουν την αγάπη του για το Περιβάλλον και τα ζώα καθώς και την αποτελεσματικότητά του σε όποιο πόστο και αν ταχθεί.

Πιστεύω ότι πολύ σύντομα θα έχουμε και άλλα ευχάριστα νέα για τα Τουρκοβούνια μας.

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις