Προσπάθεια αποσυμφόρησης της Στεφάνου Δέλτα

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Προσπάθεια αποσυμφόρησης της Στεφάνου Δέλτα

Στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής ήρθαν τρεις εκπρόσωποι του Κολλεγίου Αθηνών με αίτημα την μεταφορά ή κοπή τριών δέντρων για τη διάνοιξη μιας νέας πύλης εισόδου στην οδό Ομήρου Ντέιβις, στο Ψυχικό.

Ως εξήγησε ο εκπρόσωπος του Κολλεγίου η διάνοιξη της νέας πύλης γίνεται με στόχο να αποσυμφορηθεί η κεντρική πύλη, επί της Στεφάνου Δέλτα,  που δέχεται τον κύριο όγκο των αυτοκινήτων που μεταφέρουν τους μαθητές. Και με δεδομένο ότι πρόκειται για τριάντα επτά μεγάλα λεωφορεία και δεκάδες ιδιωτικά αυτοκίνητα και ταξί έχει δημιουργηθεί πλέον θέμα ασφάλειας για τα μικρά παιδιά και το οποίο με το χρόνο επιδεινώνεται.

Όπως τόνισαν με τη διάνοιξη διοχετεύονται τα αυτοκίνητα σε άλλη περιοχή και οι γονείς μπορούν να μπουν στο πάρκινγκ –που χωράει 150 με 200 αυτοκίνητα, οπότε κάποιοι σημαντικοί φόρτοι μεταφέρονται εσωτερικά.

Όπως αναφέρθηκε, υπήρξε ανάλογη μελέτη από την προηγούμενη Διοίκηση η οποία όμως δεν εγκρίθηκε από την Αποκεντρωμένη και δεν υλοποιήθηκε ποτέ. Φιλόδοξη μελέτη με ευρύτερες παρεμβάσεις την χαρακτήρισε ο Αντιδήμαρχος κύριος Ζερβός αιτιολογώντας γιατί απορρίφθηκε.

Τους φόβους της για κυκλοφοριακά προβλήματα που θα δημιουργηθούν εξ αιτίας της διάνοιξης εξέφρασε η κυρία Αλεξοπούλου. Συμφώνησε με το αίτημα ζήτησε, όμως,  το θέμα να παραπεμφθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο, καθώς θεωρείται πολύ σημαντικό για την περιοχή.

Απαντώντας στην πρώην πρόεδρο ο Δήμαρχος κύριος Γαλάνης διευκρίνισε ότι θέτουν το θέμα πιο απλά από ότι προέβλεπε η δική τους μελέτη, ζητώντας μόνο τη διάνοιξη μιας νέας πύλης, που δεν θα δημιουργήσει επιπλέον προβλήματα. Την ίδια γνώμη εξέφρασε και η συγκοινωνιολόγος που παρίστατο εκ μέρους του Κολλεγίου, συμπληρώνοντας ότι η Ομήρου Ντέιβις είναι μονής κατεύθυνσης.

Οι εκπρόσωποι δεσμεύτηκαν για την μεταφορά των δέντρων –που εμποδίζουν τη διάνοιξη της πύλης, ενώ υποσχέθηκαν ότι αν δεν καταστεί εφικτή θα φυτέψουν όχι τρία αλλά πολλά νέα δέντρα.

Το θέμα μετά από πρόταση του Δημάρχου ψηφίστηκε ομόφωνα και θα πάει μόνο προς ενημέρωση στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Ταυτόχρονα ο Δήμαρχος έθεσε το θέμα στάθμευσης των λεωφορείων κατά τη διάρκεια αναμονής του σχολάσματος των μαθητών, καθώς οι οδηγοί συνηθίζουν να παρκάρουν μέσα στον οικιστικό ιστό. Μάλιστα κάποιοι από αυτούς όταν βρίσκουν νερό διαθέσιμο δεν διστάζουν να πλένουν και τα αυτοκίνητά τους. Όπως ανέφερε το φαινόμενο δεν παρατηρείται μόνο με τα λεωφορεία του Κολλεγίου, αλλά και των άλλων ιδιωτικών σχολείων, οπότε απαιτούν από όλους στο ενδιάμεσο διάστημα να μην παρκάρουν σε δρόμους του Δήμου.

 

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις