Πρόσω ολοταχώς για τις κατασκηνώσεις!

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Πρόσω ολοταχώς για τις κατασκηνώσεις!

Παρά τις αντίξοες συνθήκες που δημιουργήθηκαν στη χώρα μας, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, αρχίζουν δειλά-δειλά να λειτουργούν κάποια προγράμματα μαζικά.

Ένα από αυτά είναι και ο θεσμός της καλοκαιρινής κατασκήνωσης που «κληρονόμησε» ο Καλλικράτειος Δήμος Φιλοθέης-Ψυχικού από τον πρώην Δήμο Νέου Ψυχικού. Μετά από 30 χρόνια συνεχούς λειτουργίας, ο ιός «έβαλε» το χέρι του και στα δεδομένα της κατασκήνωσης και προσωρινά εξετάστηκε το ενδεχόμενο να μην πραγματοποιηθούν.

Δεδομένου ότι το «πράσινο φως» για τη λειτουργία των κατασκηνώσεων δόθηκε στους Δήμους μόλις τον προηγούμενη εβδομάδα από τη μια και η νέα οδηγία που αφορά την λειτουργία τους με πολύ μικρό αριθμό κατασκηνωτών από την άλλη, κάνουν τον Δήμο Φιλοθέης-Ψυχικού και την Διεύθυνση Κοινωνικής Πρόνοιας να «τρέχουν» όλες τις διαδικασίες ώστε να μη χαθεί η χρονιά, αλλάζοντας κι αυτοί με τη σειρά τους όρους και προϋποθέσεις.

Πιο συγκεκριμένα, η κατασκηνωτική περίοδος του Ιουλίου θα μεταφερθεί στον Αύγουστο και ίσως και κάπου προς το τέλος Αυγούστου. Το δικαίωμα της δωρεάν κατασκήνωσης θα αφορά κατοίκους του Δήμου και όχι μαθητές που φοιτούσαν στα σχολεία μας, όπως γινόταν μέχρι τώρα. Ο αριθμός των παιδιών από 160-180 που ήταν μέχρι πέρσι,  φέτος θα είναι μόλις 50 – 55 ίσως ο αριθμός τους να φτάσει και τα 60 παιδιά αν βέβαια κλειστεί ικανοποιητική οικονομική συμφωνία οπότε κατά συνέπεια  τα οικονομικά κριτήρια θα τηρούνται αυστηρά.

Τις αναλυτικές οδηγίες, τους όρους και τις προϋποθέσεις εξετάζει η Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας, η οποία τις προσεχείς ημέρες θα εκδώσει δελτίο τύπου με όλες τις απαραίτητες πληροφορίες.

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις