«Προσεγγίζοντας την δημιουργική έκφραση αλλιώς…»

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

«Προσεγγίζοντας την δημιουργική έκφραση αλλιώς…»

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν διαδικτυακά τα εκπαιδευτικά προγράμματα της  Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Φιλοθέης-Ψυχικού (ΔΗ.Κ.Ε.ΦΙ.Ψ.) στο πλαίσιο ανάληψης των μέτρων πρόληψης για τον κορωνοϊό Covid-19

Οι έμπειροι και καταξιωμένοι καθηγητές- εικαστικοί συνέχισαν διαδικτυακά το καλλιτεχνικό τους έργο και πραγματοποίησαν εξ αποστάσεως τα παιδικά τμήματα δημιουργικής έκφρασης των μαθητών.

Οι μικροί καλλιτέχνες ανταποκρίθηκαν με ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση σε αυτό το κάλεσμα για την πραγμάτωση της καλλιτεχνικής τους έκφρασης και συνάμα ενθουσιάστηκαν με αυτόν τον πρωτόγνωρο τρόπο ενώ μοιράστηκαν χαμόγελα ελπίδας με τους καθηγητές  και συμμαθητές τους έστω και από μακριά.

Σχεδίασαν, εμπνεύστηκαν  και ήρθαν σε επαφή με  τα έργα  μεγάλων ζωγράφων όπως ο Ν. Χατζηκυριάκος Γκίκας, Γ. Τσαρούχης Φ. Πατρικαλάκης, Π. Πικάσο, Β. Βαν Γκογκ κ.α φιλοτεχνώντας μοναδικές δημιουργίες  μέσα από τα δικά τους μάτια.

Τα παραμύθια και οι ιστορίες επίσης που  διηγούνταν οι εικαστικοί, έβαζαν στόχο την ενεργοποίηση της φαντασίας κ της δημιουργικότητας του κάθε παιδιού.

Η καλλιτεχνική χρονιά τελείωσε επιτυχώς στις 26 Ιουνίου και παιδιά και καθηγητές θα ξανασυναντηθούν –ελπίζουν από κοντά- τον Οκτώβριο πια.

 

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις