ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ ΙΣΟΡΡΟΠΗΜΕΝΑ & ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ EQ

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

ΔΗΜΟΣ ΦΙΛΟΘΕΗΣ ΨΥΧΙΚΟΥ- ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ ΙΣΟΡΡΟΠΗΜΕΝΑ & ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ EQ

Διαδικτυακή Ομιλία

ΟΚΑΠΑ

«Μεγαλώνοντας Ισορροπημένα & Ευτυχισμένα Παιδιά με συναισθηματική Νοημοσύνη (EQ)
Διαδικτυακή Ομιλία που θα γίνει την Τετάρτη 17 Ιουνίου 2020 στις 18:00 στο https://meet.google.com/eju-yiuv-jng

Ο ΟΚΑΠΑ Δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού διοργανώνει μια διαδικτυακή ομιλία για το πολύ επίκαιρο θέμα της συναισθηματικής νοημοσύνης (EQ) και με έμφαση στο πως οι γονείς συμβάλλουν στην ανάπτυξη της ικανότητας στα παιδιά προσχολικής ηλικίας.

Η ομιλία απευθύνεται στους γονείς των παιδιών που φοιτούν στους Παιδικούς Σταθμούς του ΟΚΑΠΑ Δήμου Φιλοθέης – Ψυχικού. Η πρόσκληση είναι ανοιχτή για όλους τους ενδιαφερόμενους.

Η συναισθηματική νοημοσύνη (EQ) αναφέρεται στην ικανότητα του ατόμου, να αναγνωρίζει και να κατανοεί τα συναισθήματα, τόσο τα δικά του όσο και των άλλων καθώς και στην ικανότητα να τα χειρίζεται αποτελεσματικά και να δημιουργεί διαρκώς κίνητρα για τον εαυτό του. Σήμερα έχει αναδειχθεί σε προγνωστικό παράγοντα για την οικοδόμηση μια ισορροπημένης ζωής, για την ποιότητα των σχέσεων, την επιτυχία και την ευημερία του ατόμου εν γένει.

Χαιρετισμό θα απευθύνει ο Δήμαρχος Φιλοθέης Ψυχικού Δημήτρης Γαλάνης.

Εισηγήτρια: Τζίνα Γ. Θανοπούλου, Ed.M., M.A., Harvard University
Συμβουλευτική Ψυχολόγος – Ψυχοεκπαιδευτική Σύμβουλος
http://ginagcounseling.com/

Σχετικά με την εισηγήτρια:
Η εισηγήτρια Τζίνα Γ. Θανοπούλου είναι Συμβουλευτική Ψυχολόγος – Ψυχοεκπαιδευτική Σύμβουλος Παιδιών, Εφήβων, Γονέων, Ζευγαριών με σπουδές Ed.M., M.A., Harvard University και εξειδίκευση στη Συμβουλευτική Γονέων & Παιδιών με 25 χρόνια πείρας σε Ελληνικά και Ξενόγλωσσα σχολεία στην Ελλάδα, όπως το Pierce College & ISA International School of Athens .

Έχει εξειδικευτεί στη Συναισθηματική Νοημοσύνη με τον Dr. Daniel Goleman, πατέρα της Συναισθηματικής Νοημοσύνης στο Harvard University για το πώς οι Αξίες του E.Q. μπορούν να βοηθήσουν τους Γονείς στο να μεγαλώσουν ισορροπημένα και ευτυχισμένα παιδιά. Ως Συμβουλευτική Ψυχολόγος, έχει συνεργαστεί & παρουσιάσει την έρευνα της και την πείρα της σε πολλά σχολεία, συνέδρια και Εκπαιδευτικά & Πολιτιστικά Ιδρύματα π.χ. στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Ίδρυμα Θεοχαράκη, Ωνάσειο, Ίδρυμα Νιάρχου, ΙANOS κλπ και έχει καθοδηγήσει Γονείς παιδιών & παιδιά στην Προσχολική, Σχολική & Εφηβική ηλικία να υιοθετήσουν ικανότητες Συναισθηματικής Νοημοσύνης για να φέρουν στη ζωή τους Ισορροπία, Ενσυναίσθηση, Επιτυχία & Ευτυχία.

Είναι Επιστημονική συνεργάτης και αρθρογραφεί σε πολλά έγκυρα έντυπα όπως Huffighton Post.gr, Thriveglobal.gr, Βήμα Μαγκαζίνο κλπ. Επίσης είναι Eπιστημονική Συνεργάτης και ομιλήτρια του Ελληνικού Ιδρύματος Χρηματοοικονομικού Αλφαβητισμού, www.gfli.gr ,του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών που εκπαιδεύει παιδιά και εφήβους αλλά και γονείς για να κατανοήσουν τις έννοιες βασικών αναγκών, του χρήματος, της εργασίας, του προϋπολογισμού, της φιλανθρωπίας, και της αποταμίευσης σαν Αξίες E.Q. για μια Καλύτερη Ζωή.

Επίσης είναι εκπαιδεύτρια & ομιλήτρια του The Home Project, www.thehomeproject.gr σωματείο μη κερδοσκοπικό του Ιδρύματος Μποδοσάκη, για την ψυχολογική ένταξη και προστασία των παιδιών-μεταναστών και εκπαίδευση των Φροντιστών τους.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΑΛΑΝΗΣ

ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΦΙΛΟΘΕΗΣ – ΨΥΧΙΚΟΥ

ΜΑΡΑΘΩΝΟΔΡΟΜΟΥ 95,

Τ.Κ. 154 52, ΨΥΧΙΚΟ
Greece

 

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις