Στα πεταχτά!

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Στα πεταχτά!

Η πρώτη κρίση της πανδημίας ξεπεράστηκε επιτυχώς, για τη συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού. Ευχόμαστε να μην υπάρξει δεύτερη και πάνω από όλα να μην υπάρξουν άλλα θύματα.

Και σε επίπεδο Δήμου, όμως, ξεπεράστηκε με την ίδια επιτυχία και η περίοδος καραντίνας αντιμετωπίστηκε από τη Δημοτική Αρχή με εξαιρετική υπευθυνότητα. Η αλήθεια να λέγεται.

Βέβαια, ο Δήμος παρέμεινε ένα ζωντανό κύτταρο με δράσεις και παροχές και βοήθεια και συμπαράσταση όπου έπρεπε και χρειαζόταν.

Και η αντιπολίτευση επίσης δεν αδράνησε! Τη δουλειά της την έκανε. Μπορεί να της έλειψε το δημόσιο βήμα των Δημοτικών Συμβουλίων, αλλά και οι τηλεδιασκέψεις μια χαρά εκτόνωση προσέφεραν. Αφήστε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης… Εκεί που οι τεχνητές εντάσεις είναι στην ημερήσια διάταξη και το κλίμα πόλωσης είναι το ζητούμενο!

Είπα Δημοτικό Συμβούλιο και αναρωτιέμαι, πότε με το καλό θα ξαναγίνουν ζωντανά και ανοικτά για όλους. Αν δεν απατώμαι η ΚΕΔΕ είχε την πρώτη ζωντανή συνεδρίαση του διοικητικού της συμβουλίου. Βέβαια, από ότι άκουσα, για να τηρηθούν κανονισμοί και αποστάσεις πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα Αντώνης Τρίτσης του Πνευματικού Κέντρου της Αθήνας. Εδώ που θα γίνει;

Γιατί μια κλειστή αίθουσα κάποιων τετραγωνικών, με καμιά τριανταριά και βάλτε αιρετούς και παρακαθήμενους της έδρας και καμιά εικοσαριά από δίπλα επισκέπτες κι όλοι μαζί με κλειστά παράθυρα και κλιματισμός στο φουλ κι ο ένας να ακουμπάει τον άλλον –όπως γινότανε παλιά- για τα σημερινά δεδομένα θεωρείται αδιανόητο!

Μην ξεχνάμε: οι αποστάσεις πρέπει να τηρηθούν κι όλοι να φοράνε μάσκες –ακόμα και οι άτρωτοι!- και παράθυρα και μπαλκονόπορτες να είναι ανοιχτά κι όσοι έχουν έστω και αμυδρά συμπτώματα ίωσης να μην έρθουν κι όσοι έχουν την όποια επαφή με ταξιδευτές ή ταξίδεψαν πρόσφατα στο εξωτερικό οι ίδιοι να κάτσουν σπίτι τους. Οπότε, τι θα γίνει; Αίθουσες ιδιαίτερα μεγάλες στο Δήμο μας δεν έχουμε. Θα καταλήξουμε σε αυτή που διαθέτουμε κι όσοι χωρέσουν; Θα είναι μια καλή αρχή για να κινητοποιήσει τους αιωνίως αργοπορημένους συμβούλους να έρχονται στην ώρα τους, αλλά δεν είναι και η ιδανική λύση! Παρεμπιπτόντως ο τοπικός τύπος και οι εκπρόσωποί του απαραίτητα πρέπει να χωρέσουν. Οπωσδήποτε! Αρκετό καιρό μείναμε χωρίς επαφή με τα δρώμενα… και μπορεί να λαμβάναμε τα θέματα, αλλά το τι πέρασε και το τι ειπώθηκε στις τηλεδιασκέψεις και ποιοι αντέδρασαν και γιατί… ψάξτε και βρείτε το!

Και χωρίς να είμαστε παρόντες τι να γράψουμε; Να για το σινέ- Φιλοθέη, όταν πέρασε σαν θέμα η εκμίσθωσή του, έμαθα ότι όλοι ήθελαν να τοποθετηθούν –και με μακροσκελείς μονολόγους, ως συνηθίζουν-  αλλά διάθεση υπερψήφισης δεν έδειχναν… Έτσι λέγεται, αλλά μπροστά δεν είμαστε, οπότε δεν το γράφουμε. Κάποιοι μάλιστα, ως λέγεται, το υπερψήφισαν μόνο όταν ειπώθηκε ότι θα δημοσιευτούν τα ονόματι των αντιδρώντων… Ισχύει; Πιθανόν!

Κι αφού λόγω συνθηκών σχόλια δεν έχουμε, αλλά χώρο διαθέτουμε ας βάλουμε και την πολύ έξυπνη επισήμανση  νεαρής αναγνώστριας –που μεταξύ μας και να ασφυκτιούσαμε από σχόλια θα βρίσκαμε τρόπο να την φιλοξενήσουμε στη στήλη!

 

I can’t breathe ή I can’t think?

Πως γίνεται ένα κίνημα που ένωσε ολόκληρο τον κόσμο εναντίον των ρατσιστικών διακρίσεων να χρησιμοποιηθεί προς όφελος των γνωστών- άγνωστων αντιπολιτευτών της δημοτικής αρχής; Και όμως! Τα μάτια μας έπεσαν πάνω σε φεισμπουκική ανάρτηση που στοχεύοντας την πολιτική κλαδέματος της Αντιδημάρχου κυρίας Ζέππου, πρόσθεσε «μιλιά» σε ένα δεντράκι το οποίο φώναζε «I can’t breathe». Καταλαβαίνουμε ότι η μείωση πρασίνου συνεπάγεται – για κάποιους- αυτόματη έλλειψη οξυγόνου  και ότι υπήρξε κάποιου είδους συνειρμός, αλλά εντάξει… Ούτε το πράσινο έχει εξαφανιστεί (πως θα μπορούσε άλλωστε) ούτε τέτοιου είδους αντιπολίτευση θεωρείται fair play. Για να λέμε και τα πράγματα με το όνομά τους. Μήπως έχουμε ξεφύγει λιγάκι;

 

 

 

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις