Επιτέλους διαγραμμίσεις

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Επιτέλους διαγραμμίσεις

Το χρονίζον πρόβλημα των φθαρμένων και σχεδόν αόρατων διαγραμμίσεων στο προάστιό μας λύνει εκ βάθρων η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Φιλοθέης Ψυχικού.

Τα τελευταία χρόνια οι διαγραμμίσεις συντηρούνταν ελάχιστα  -και κυρίως κατά τον Σεπτέμβρη-  αποσπασματικά στα σχολεία ή σε Εθνικές Επετείους.

Η διοίκηση Γαλάνη και ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών δίνουν μια ουσιαστική και μόνιμη λύση στο μείζον θέμα των διαγραμμίσεων που δημιουργούσε πρόβλημα ασφάλειας σε πεζούς και οδηγούς.

Το έργο ξεκίνησε στις αρχές του Ιουνίου από το Νέο Ψυχικό ενώ τις επόμενες μέρες η εργολαβία θα προχωρήσει στις κοινότητες Ψυχικού και Φιλοθέης με χρονικό ορίζοντα περαίωσης περίπου τα μέσα Ιουλίου.

Να τονίσουμε ότι το βάψιμο δεν γίνεται αυτήν την φορά εμπειρικά και πρόχειρα αλλά έχει γίνει ιδιαίτερη μελέτη από τον κύριο Νίκο Ζερβό, αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών, και έχει δημιουργηθεί ένας χάρτης και ένας κατάλογος καταγραφής όλων των σημείων που υπάρχουν διαγραμμίσεις.

Προφανώς οι πρώην δήμοι Φιλοθέης, Νέου Ψυχικού και Ψυχικού μέχρι το 2010 εκτελούσαν εμπειρικά αυτές τις εργασίες ενώ από το 2010 και μετά δεν είχε γίνει κάποια παρόμοια καταγραφή που να αποτελεί μπούσουλα για τον εργολάβο αλλά και την Υπηρεσία. Η μελέτη αυτή σε πρώτη φάση αποτελεί την λύση για τις μεσοβέζικες έως τώρα εργασίες. Όπως λέει ο αντιδήμαρχος «η συντήρηση από εδώ και στο εξής θα είναι τακτική και προγραμματισμένη».

Σε επόμενο στάδιο, θα αξιολογηθούν οι διαβάσεις πεζών και θα αποφασιστεί η διατήρηση, η κατάργηση είτε η μετακίνησή τους, καθώς και η κατασκευή νέων όπου χρειάζεται. «Το τελευταίο είναι μια χρονοβόρα διαδικασία, καθώς προϋποθέτει την έγκριση από την Αποκεντρωμένη» δήλωσε ο Αντιδήμαρχος.

Διάβαση 3D

«Σε δεύτερο χρόνο σκοπεύουμε να κάνουμε μια τρισδιάστατη διάβαση 3D,   σε σημείο που ερευνούμε ως προς την καταλληλότητά του. Αξίζει να επισημάνουμε ότι δεν  επιτρέπεται η τοποθέτηση τέτοιου είδους διαβάσεων σε δρόμους διπλής κυκλοφορίας, καθώς μπορούν να δημιουργηθούν άλλου είδους επιπλοκές. Με γνώμονα αυτό,  συνεχίζεται η έρευνα και δρομολογείται η κατασκευή της».

Γιατί μαυρίζουν οι διαγραμμίσεις;

Σχετικά με το γιατί οι διαγραμμίσεις , ακόμη και οι πιο πρόσφατες, μαυρίζουν, ο αντιδήμαρχος κύριος Νίκος Ζερβός μας είπε:  «Η αντοχή και η ευκρίνεια μιας διαγράμμισης εξαρτώνται από την ποιότητα του οδοστρώματος, από τον αριθμό των  αυτοκίνητων που διέρχονται από εκεί  (γι’ αυτό και φθείρονται πιο γρήγορα από τις διαχωριστικές των λωρίδων κυκλοφορίας) και τέλος από την κατάσταση των ελαστικών των αυτοκινήτων. Όσο πιο φθαρμένο το ελαστικό, τόσο περισσότερο αντικατοπτρίζεται και στην εικόνα των εκάστοτε διαβάσεων. Από αυτό και μόνο προκύπτει ότι οι περισσότεροι δεν αλλάζουμε συχνά τα ελαστικά των οχημάτων μας», έκλεισε ο Αντιδήμαρχος.

Προτεραιότητα η Ασφάλεια

Με το τέλος των διαγραμμίσεων ξεκινάει μια επίσης χρονοβόρα και αόρατη σε όλους εμάς εργασία που αφορά τις πινακίδες του Κ.Ο.Κ. Καταγραφή όλων των πινακίδων και μελέτη σχετική με τα σημεία τοποθέτησής τους όπου χρειάζεται καθώς και αντικατάσταση των φθαρμένων.

«Προτεραιότητά μας η ασφάλεια των κατοίκων» λέει ο Δήμαρχος Δημήτρης Γαλάνης και συνεχίζει «Η φροντίδα των δρόμων μας, η ασφαλής κυκλοφορία των πεζών του Προαστίου, καθώς και η σωστή οδηγική συμπεριφορά των οδηγών μας παραμένουν ψηλά στην ατζέντα της δημοτικής αρχής».

 

 

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις