Επιχείρηση «σκούπα» για τα εγκαταλειμμένα οχήματα

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Επιχείρηση «σκούπα» για τα εγκαταλειμμένα οχήματα

Καθαρίζουν οι δρόμοι της συμπρωτεύουσας.

Επόμενος σταθμός η Αθήνα και τα προάστιά της

 

«Σαφάρι» ξεκινά η διεύθυνση τροχαίας, μετά την άρση των μέτρων για τον κορονοϊό, για τα παράνομα παρκαρισμένα αυτοκίνητα σε όλους τους κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας Από την επόμενη εβδομάδα, γερανοί θα σηκώνουν τα οχήματα, κυρίως αυτά που είναι σταθμευμένα σε λεωφορειόδρομους και εμποδίζουν την απρόσκοπτη διέλευση των αστικών λεωφορείων, μπροστά σε νοσοκομεία και σχολεία αλλά και όπου είναι μόνο για τους κατοίκους ή δεν υπάρχει σηματοδότηση που να επιτρέπει την στάθμευση. Όλα τα Ι.Χ επιβατικά, θα τα μεταφέρονται σε φυλασσόμενο χώρο.

Σύμφωνα με το πλάνο της Τροχαίας,  τα μέτρα θα εφαρμοστούν τον Ιούλιο και στους κεντρικούς δρόμους της Αθήνας.  Όσον αφορά αυτήν την δεύτερη φάση, θα πρέπει να διευκρινιστεί αν οι ίδιοι οι δήμοι και Κοινότητες (εκτός Δήμου Αθηναίων, που εξ ορισμού είναι και η πρωτεύουσα), θα ζητήσουν την βοήθεια της Τροχαίας για την απομάκρυνση των παράνομων Ι.Χ επιβατικών που καταλαμβάνουν παρανόμως κοινόχρηστους δρόμους και που μέχρι στιγμής, μόνο οι δήμοι και κοινότητες είναι οι υπεύθυνοι και η Τροχαία απλά διεκπεραιώνει. Σε αυτή την περίπτωση θα χρειαστούν επίσημες διαπιστεύσεις λόγω της αντίθεσης με το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα για αυτόνομους Δήμους. Λίγο δύσκολο να αλλάξει αυτό το καθεστώς αλλά… ίδωμεν.

Στον Δήμο Φιλοθέης Ψυχικού πάντως, το μέτρο θα ήταν χρήσιμο. Εδώ και πολύ καιρό, δεν υπάρχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για να μετακινηθούν τα χρόνια παρατημένα αυτοκίνητα, αλλά και όσα τροχοφόρα (βάρκες με τρέιλερ, μπαγκαζιέρες, μοτοσ/τες) καταλαμβάνουν παράνομο χώρο. Σκουριές και επικίνδυνα καρκινογόνα υλικά, αποσυντίθενται κάτω από τα καιρικά φαινόμενα, και κανείς δεν δίνει σημασία.

 

 

 

 

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις