Εύγε για το Elephant στο Λύκειο Φιλοθέης!

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Εύγε για το Elephant στο Λύκειο Φιλοθέης!

Μετά το Εύγε του 2019 ήρθε το Elephant του 2020. Τα παιδιά του Λυκείου Φιλοθέης μας έκαναν για άλλη μια χρονιά υπερήφανους και δη εν μέσω πανδημίας!

Η ομάδα Νεανικής Επιχειρηματικότητας του Γενικού Λυκείου Φιλοθέης σε συνεργασία με το Γενικό Λύκειο Τραγαίας Νάξου κατέλαβαν την 3η θέση στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό για την «Καλύτερη Εικονική Επιχείρηση 2020» του Junior Achievement Greece που πραγματοποιήθηκε στις 8 Μαΐου διαδικτυακά – λόγω της πανδημίας του κορονοϊού – υπό την αιγίδα της Προέδρου της Δημοκρατίας, με τις διαγωνιζόμενες ομάδες, τους κριτές και τους προσκεκλημένους να συμμετέχουν με σύνδεση από τα σπίτια και τα γραφεία τους. Τον διαγωνισμό παρακολούθησαν σε ζωντανή μετάδοση 230.000 άνθρωποι από 28 χώρες.

Ανάμεσα σε δέκα μαθητικές «επιχειρήσεις»  που προκρίθηκαν στο πρώτο στάδιο, τα παιδιά της Φιλοθέης και της Νάξου κέρδισαν το δικαίωμα συμμετοχής τους στον μεγάλο τελικό. Και τα κατάφεραν! Κέρδισαν το 3ο βραβείο ανάμεσα σε ομάδες από 150 γυμνάσια και λύκεια σε όλη την Ελλάδα. Το 1ο βραβείο απενεμήθη από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας στη μαθητική επιχείρηση ΕCO-WAVE του Aριστοτελείου Κολλεγίου Θεσσαλονίκης.

Οι μαθητές από το ΓΕΛ Φιλοθέης και το ΓΕΛ Τραγαίας Νάξου ανέπτυξαν  εφαρμογή εποπτευόμενη από ψυχιάτρους, γηριάτρους, ψυχολόγους και γεροντολόγους, η οποία προλαμβάνει-επιβραδύνει την άνοια στους ηλικιωμένους χαροποιώντας τους και φέρνοντάς τους πιο κοντά στα άτομα που αγαπούν.

Ο χρήστης μπορεί επιλέγοντας κάποια ιστορία (εμπνευσμένη από λαογραφικά παραμύθια, καθημερινές στιγμές), να ασκήσει τον ιππόκαμπο του (κομμάτι του ανθρώπινου εγκεφάλου που συμμετέχει στη μνήμη). Επιπλέον, υπάρχει η δυνατότητα εισαγωγής φωτογραφιών (από τον φροντιστή ή τον ηλικιωμένο) αγαπητών προσώπων του ηλικιωμένου. Όραμά μας είναι να καταπολεμήσουμε την άνοια, χτίζοντας γέφυρες ανάμεσα στους ηλικιωμένους και τα προσφιλή τους πρόσωπα χαροποιώντας μία καταθλιπτική συνήθως περίοδο της ζωής τους. Η Elephant ευφραίνει την ψυχή, εξασκώντας τον νου των ηλικιωμένων.

Το βραβείο στην μαθητική εικονική επιχείρηση ΕLEPHANT, του ΓΕΛ Φιλοθέης & ΓΕΛ Τραγαίας Νάξου, απένειμε η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, κυρία Μαρία Ζαχαράκη λέγοντας μεταξύ άλλων: “Καταφέρατε αυτό τον διαγωνισμό να τον μετατρέψετε σε ψηφιακό διαγωνισμό σε μία ψηφιακή διαδικασία, αρά είναι πολύ μεγάλη η χαρά να ξανασυναντιόμαστε έστω και διαδικτυακά. Αυτό είναι το σχολείο που θέλουμε να υπάρχει. Επιχειρούμε θεσμικά να το καλλιεργήσουμε, αυτό το ελληνικό σχολείο του μέλλοντος, που όλοι οι Έλληνες το ονειρευόμαστε και το αξίζουμε”.

 

 

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις