Επιστολή Δημοτών

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Επιστολή Δημοτών

Αξιότιμε Δήμαρχε

Αξιότιμοι κυρίες και κύριοι Σύμβουλοι,

Με αρκετή καθυστέρηση πληροφορηθήκαμε την μετακίνηση του γενικού γιατρού κ. Αθανάσιου Παναγόπουλου από το τοπικό ιατρείο του ΕΟΠΥΥ στον Βύρωνα, γεγονός που θα οδηγούσε στην απόλυτη απογύμνωση του τοπικού ιατρείου,το οποίο, ως γνωστόν, σταδιακά αποψιλώθηκε.

Επειδή ο γενικός γιατρός είναι η μόνη ειδικότητα που μπορεί να συνταγογραφεί φάρμακα όλων των ειδικοτήτων,

Επειδή ο γιατρός δεν περιοριζόταν στη συνταγογράφηση αλλά ασκούσε πραγματικά την γενική ιατρική, πράγμα το οποίο πλέον αποτελεί ανάγκη για πολλούς συμπολίτες μας,

Επειδή υπάρχει το κακό προηγούμενο της προ διετίας απόπειρας της κατάργησης  του ιατρείου μας.

Απευθυνθήκαμε με πρωτοβουλία μας 25 πολίτες του Δήμου μας στο Υπουργείο στις 30 Μαρτίου, με αίτημα την παραμονή του γιατρού στη θέση του, θεωρώντας πως αν δεν υπήρχε το εμπόδιο της καραντίνας και πάλι θα φτάναμε τον αριθμό των 600 υπογραφών που είχαν συγκεντρωθεί πριν δυο χρόνια.

Ταυτόχρονα απευθυνθήκαμε και στον Δήμο μας, και ω! του θαύματος, αυτή τη φορά ο νέος Δήμαρχός μας, κινητοποιήθηκε αμέσως με επανειλημμένες και μεθοδικές παρεμβάσεις του σε όλες τις υπηρεσίες, στο Υπουργείο, αλλά και στον ίδιο τον Υπουργό εξ όσων γνωρίζω.

Οι συνδυασμένες ενέργειες Δημάρχου και δημοτών έφεραν το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα και πείστηκε η διοίκηση για το αυτονόητο: ότι δεν αποσπάς έναν γιατρό από μονάδα στην οποία έχουν απομείνει μόλις 3 για 30.000 κατοίκους. Ο γιατρός μας επέστρεψε ήδη στα καθήκοντά του.

Θα ήθελα να εκφράσω τις ευχαριστίες μου προς τον Δήμαρχο κ. Γαλάνη για  όσα έπραξε, τόσο προσωπικά, όσο και εκ μέρους των υπόλοιπων φίλων που κινητοποιήθηκαν, ακόμα και για λογαριασμό όσων δεν έμαθαν καν για τον κίνδυνο που διατρέξαμε, αλλά θα ήταν στο πλευρό μας αν το γνώριζαν, όπως και την προηγούμενη φορά.

Με εκτίμηση,

Μάγδα Αναγνωστή

Αρχιτέκτων – συγγραφέας

 

 

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις