Ενισχύουμε την τοπική οικονομία

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Απαλλάσσονται οι επιχειρήσεις που έμειναν κλειστές κατά την διάρκεια της καραντίνας από Δημοτικά Τέλη και Τέλη Κατάληψης Κοινόχρηστων Χώρων

Ενισχύουμε την τοπική οικονομία

 Τα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων εστίασης που αναγγέλθηκαν  από την κυβέρνηση, ανάβουν το πράσινο φως στους Δήμους για να στηρίξουν την επιχειρηματικότητα είτε με μειώσεις τελών είτε με επιπλέον τετραγωνικά κοινόχρηστου χώρου και κατ’ επέκταση επιπλέον τραπεζοκαθίσματα για τη φετινή περίοδο.

«Στόχος μας είναι η στήριξη των τοπικών επιχειρήσεων που επλήγησαν, κατά τη διάρκεια της πρόσφατης υγειονομικής κρίσης-με τρόπο, όμως, που δεν θα εμποδίσει την ομαλή καθημερινότητα και μετακίνηση των δημοτών στην πόλη και δεν θα αλλοιώσει την φυσιογνωμία του Προαστίου» δήλωσε ο Δήμαρχος Δημήτρης Γαλάνης.

«Με απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής θα μειωθούν ή θα απαλλαχθούν από τα δημοτικά τέλη και τα τέλη κατάληψης κοινόχρηστων χώρων οι επιχειρήσεις που επλήγησαν κατά την διάρκεια της κρίσης. Το θέμα θα τεθεί στο προσεχές Δημοτικό Συμβούλιο,  συμπληρώνει ο Αντιδήμαρχος τεχνικών Υπηρεσιών κύριος Νίκος Ζερβός.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο υπουργός κύριος Θεοδωρικάκος, αναφερόμενος στις ρυθμίσεις που κατατέθηκαν προσφάτως στη Βουλή και αφορούν τα καταστήματα εστίασης, διευκρίνισε ότι: έχουν τη δυνατότητα σε συνεργασία με το Δήμο, να διπλασιάσουν τον κοινόχρηστο χώρο που χρησιμοποιούν –όπου είναι εφικτό, θα παρέχεται επίσης η δυνατότητα πεζοδρόμησης  χώρων –χωρίς όμως επιπλέον κατασκευές και ηχορύπανση ενώ ο επιπλέον χώρος θα δίνεται χωρίς να χρεώνονται οι επιχειρηματίες με περισσότερα τέλη. Όλα τα παραπάνω θα ισχύουν με την προϋπόθεση ότι θα υπάρχει ελεύθερος διάδρομος, τουλάχιστον 1,80 μ. ώστε να μην παρεμποδίζεται η διέλευση πεζών και ατόμων με ειδικές ανάγκες. Διευκρινίστηκε επίσης, ότι όπου δεν υπάρχει η δυνατότητα επέκτασης των τραπεζοκαθισμάτων οι Δήμοι αντισταθμιστικά θα μπορούν να μειώνουν τα δημοτικά τέλη κατά 50%.

Συνοψίζοντας να αναφέρουμε ότι για την μείωση ή την απαλλαγή των τελών θα πρέπει να γίνονται αιτήσεις από τους ενδιαφερόμενους. Λεπτομέρειες θα δοθούν με την λήψη απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου.

 

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις