Ξεκίνησαν οι αιτήσεις στους παιδικούς σταθμούς

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις στους παιδικούς σταθμούς

Ξεκίνησε στις 10 Μαΐου 2020 η υποβολή των αιτήσεων για τις εγγραφές βρεφών και νηπίων στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού , για το σχολικό έτος 2020-2021. Η λήξη υποβολής αίτησης και δικαιολογητικών είναι η 31η Μαΐου 2020 και ώρα 23:59. 

Φέτος, οι εγγραφές και οι επανεγγραφές θα γίνουν αποκλειστικά και μόνο ηλεκτρονικά. Η πρόσβαση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του Δήμου έχει ήδη ενεργοποιηθεί και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κάνουν την εγγραφή τους και να στείλουν την αίτησή τους.

Μπαίνουμε λοιπόν στο okapa.gr και στην πρώτη σελίδα έχει κείμενο με τίτλο εγγραφές ή επανεγγραφές όπου εκεί θα συμπληρώσουν τα στοιχεία τους και θα δημιουργήσουν τον λογαριασμό τους. Στη συνέχεια θα εισέλθουν στην πλατφόρμα όπου υπάρχουν επιπλέον οδηγίες για τον τρόπο καταχώρησης και υποβολής της αίτησης. Σημαντικό επίσης είναι να αναφέρουμε ότι θα πρέπει να σκανάρετε και όλα τα δικαιολογητικά ή να τα έχετε σε ηλεκτρονική μορφή για να ολοκληρώσετε την αίτηση.

Η Πρόεδρος του ΟΚΑΠΑ κυρία Βυθούλκα Σοφία μας διευκρίνισε ότι βρεφικά και νηπιακά τμήματα υπάρχουν σε όλους τους παιδικούς σταθμούς εκτός από αυτόν της Φιλοθέης ο οποίος έχει μόνο τμήματα για νήπια. Πολύ σημαντικό είναι να γνωρίζουν οι γονείς ότι, από το Νόμο ορίζονται τα εξής: παιδιά που είναι γεννημένα όλο το έτος του 2017 καθώς και μέχρι τον Φεβρουάριο του 2018 εντάσσονται στα νηπιακά τμήματα, ενώ παιδιά που είναι γεννημένα από τον Μάρτιο του 2018 έως και τον Φεβρουάριο του 2019, εντάσσονται στα βρεφικά τμήματα. Τα παιδιά που είναι γεννημένα τα έτη 2015 και 2016, υπάγονται στο Υπουργείο Παιδείας, δηλαδή θα κάνουν εγγραφή σε νηπιαγωγεία.

Για πληροφορίες και διευκρινίσεις οι ενδιαφερόμενοι να απευθύνονται  κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες 09:00-15:00 στο τηλέφωνο του ΟΚΑΠΑ – 210 6834550.

 

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις