Δυναμική είσοδο στην ψηφιακή εποχή κάνει ο Δήμος Φιλοθέης – Ψυχικού

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Δυναμική είσοδο στην ψηφιακή εποχή κάνει ο Δήμος Φιλοθέης-Ψυχικού

Δεκατρία Δικαιολογητικά με μόλις πέντε κινήσεις στο «χέρι σας»

 

Εύκολα γρήγορα και με ασφάλεια

Μια νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα ξεκίνησε από την Δευτέρα 30 Μαρτίου στον Δήμο Φιλοθέης Ψυχικού, με σκοπό τη βέλτιστη εξυπηρέτηση των δημοτών του.

Ο Δήμος μας είναι σε θέση να δέχεται ηλεκτρονικές αιτήσεις και να εκδίδει ψηφιακά πιστοποιητικά, χωρίς να είναι απαραίτητη η φυσική παρουσία των συμπολιτών μας στα δημοτικά μας καταστήματα ή στα Κ.Ε.Π. !

Εύκολα, γρήγορα και κυρίως με ασφάλεια, κάθε Δημότης έχει τη δυνατότητα να εισαχθεί στην νέα πλατφόρμα έκδοσης ψηφιακών πιστοποιητικών CityCertify κάνοντας χρήση των κωδικών taxisnet, να αιτηθεί ηλεκτρονικά την έκδοση ενός πιστοποιητικού (π.χ. οικογενειακής κατάστασης, ΤΑΠ κ.λπ.) και στην συνέχεια να παραλάβει από τον υπολογιστή του ή το κινητό του το πιστοποιητικό που τον ενδιαφέρει αφού αυτό παραχθεί εσωτερικά στις Υπηρεσίες του Δήμου.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της παρούσας εφαρμογής, ο δήμος έχει την δυνατότητα να δημιουργήσει δυναμικά την κατηγορία πιστοποιητικού που τον ενδιαφέρει μέσα στο σύστημα, να ορίσει τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για την έκδοση και να δώσει οδηγίες προς τους ενδιαφερόμενους πολίτες. Οι πολίτες που έχουν ταυτοποιηθεί στο σύστημα taxis, έχουν την δυνατότητα να εισαχθούν και να υποβάλλουν αίτηση για έκδοση του εν λόγω πιστοποιητικού αναρτώντας ηλεκτρονικά το σύνολο των δικαιολογητικών που απαιτούνται. Η αίτηση παραλαμβάνεται από τον αρμόδιο υπάλληλο του δήμου και διεκπεραιώνεται.

Δουλεύουμε από την αρχή για να υλοποιήσουμε το προεκλογικό μας πρόγραμμα.

Σύγχρονος Δήμος, e-kep, αναβάθμιση και επέκταση των δράσεων μέσω ηλεκτρονικής διακυβέρνησης είναι οι τρεις πρώτες προτεραιότητές μας στο πρόγραμμα.

Ό,τι οραματίστηκε ο Δήμαρχος και η ομάδα «Προάστιο Πρότυπο». Ο κορονοϊός μας βρήκε έτοιμους!

 

Ο Αντιδήμαρχος Δημοτικής Διακυβέρνησης και Οικονομικών του Δήμου μας κύριος  Χαράλαμπος Μπονάτσος, (Γραφείο Αντιδημάρχου Δημοτικής Διακυβέρνησης και Οικονομικών, 213 2014 750, ch.bonatsos@0177.syzefxis.gov.gr) είναι ο καθ’ύλην Αρμόδιος για την εύρυθμη και αποτελεσματκή λειτουργία της online εφαρμογής CityCertify. Όπως μας τόνισε, η εφαρμογή αρχικά μπορεί να υλοποιήσει την έκδοση 13 Πιστοποιητικών για τους δημότες μας, όμως πρόθεση της Δημοτικής Αρχής είναι αφενός η προσθήκη ηλεκτρονικής έκδοσης επιπλέον ψηφιακών Πιστοποιητικών για τους δημότες και αφετέρου η δυνατότητα έκδοσης ψηφιακών Πιστοποιητικών που αφορούν την εξυπηρέτηση επιχειρήσεων.

 

Τι χρειάζεστε:

 1. H ύπαρξη κωδικών στο TAXISNET (Για την είσοδο του χρήστη στην εφαρμογή).
 2. H ύπαρξη e-mail (Για επικοινωνία με την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου μας και παραλαβή των αιτούμενων πιστοποιητικών).
 3. Η δυνατότητα εκ μέρους του Χρήστη/ Αιτούντος σκαναρίσματος (Όποιων δικαιολογητικών απαιτούνται για την έκδοση του αντίστοιχου πιστοποιητικού).
 4. Η κατοχή Α.Δ.Τ. ή Διαβατηρίου σε ηλεκτρονική μορφή δηλαδή σκαναρισμένο.

 

Ποια πιστοποιητικά μπορώ να πάρω χωρίς φυσική παρουσία:

1. Πιστοποιητικό Γέννησης

2. Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης

3. Βεβαίωση Μόνιμης Κατοικίας

4. Αντίγραφα Ληξιαρχικής Πράξης Γέννησης

5. Αντίγραφα Ληξιαρχικής Πράξης Γάμου

6. Αντίγραφα Ληξιαρχικής Πράξης Βάφτισης

7. Αντίγραφα Ληξιαρχικής Πράξης Θανάτου

8. Αντίγραφο Ληξιαρχικής Πράξης Εκθέσεων

Αρμόδιες για την ηλεκτρονική παραλαβή αίτησης και δικαιολογητικών, επεξεργασία, έκδοση και ενημέρωση των ανωτέρω Πιστοποιητικών είναι οι Υπηρεσίες Δημοτολογίου και Ληξιαρχείου της Διεύθυνσης Διοικητικών Υπηρεσιών του Δήμου μας .

Προϊστάμενος Δημοτολόγιου, 213 2014 738, g.sannis@0177.syzefxis.gov.gr, dimotologio@0177.syzefxis.gov.gr

Ληξίαρχος Ψυχικού, 213 2014 702, s.firigou@0177.syzefxis.gov.gr, dimotologio@0177.syzefxis.gov.gr

Ληξίαρχος Φιλοθέης, 213 2014 510, φαξ 213 2014 525, kirp@0177.syzefxis.gov.gr

Ληξίαρχος Νέου Ψυχικού, 213 2014 601, cpapadopoulou@0177.syzefxis.gov.gr

9. Βεβαίωση Τέλους Ακίνητης Περιουσίας (μη ηλεκτροδοτούμενο κτίσμα)

10. Βεβαίωση Τέλους Ακίνητης Περιουσίας (ακίνητο οικόπεδο)

11. Βεβαίωση Τέλους Ακίνητης Περιουσίας (ηλεκτροδοτούμενο κτίσμα)

Αρμόδια για την ηλεκτρονική παραλαβή αίτησης και δικαιολογητικών, επεξεργασία, έκδοση και ενημέρωση των ανωτέρω Πιστοποιητικών είναι η Υπηρεσία Εσόδων της Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου μας.

12. Βεβαίωση Δημοτικής Ενημερότητας

Αρμόδια για την ηλεκτρονική παραλαβή αίτησης και δικαιολογητικών, επεξεργασία, έκδοση και ενημέρωση των ανωτέρω Πιστοποιητικών είναι η Ταμειακή Υπηρεσία  της Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου μας .
Προϊστάμενος Ταμειακής υπηρεσίας Παναγιώτης Καλογερόπουλος   Τηλ  213-2014710  

13. Αίτηση Υποβολής Αντιρρήσεων για Παράβαση Κ.Ο.Κ

Αρμόδια για την ηλεκτρονική παραλαβή αίτησης και δικαιολογητικών, επεξεργασία, έκδοση και ενημέρωση των ανωτέρω Πιστοποιητικών είναι η Δημοτική Αστυνομία του Δήμου μας – τηλ. 213 2014 773, 798

 

Τα πέντε βήματα

 1. Εισέρχεστε στο σύστημα με την χρήση των προσωπικών κωδικών σας στο taxisnet (Σημαντική σημείωση: Ο δήμος Φιλοθέης – Ψυχικού δεν αποκτά ούτε πρόκειται ποτέ να αποκτήσει πρόσβαση στους προσωπικούς σας κωδικούς στο taxisnet. Η χρήση τους πραγματοποιείται αποκλειστικά και μόνο για την ταυτοποίησή σας, η οποία και εκτελείται μέσω διεπαφής που παρέχει η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων).
 2. Επιλέγετε το πλήκτρο “Νέα Αίτηση Πιστοποιητικού”.
 3. Επιλέγετε το πιστοποιητικό που σας ενδιαφέρει.
 4. Συμπληρώνετε τα απαραίτητα, κατά περίπτωση, πεδία και επισυνάπτετε τα σχετικά έγγραφα.
 5. Επιλέγετε «Αποστολή Αίτησης»

 

Τα «εν δήμω»

Η αίτηση σας ελέγχεται από την αρμόδια υπηρεσία του δήμου. Εφόσον είναι πλήρης, τότε το ψηφιακά υπογεγραμμένο πιστοποιητικό σας αναρτάται στο σύστημα και εσείς ενημερώνεστε με σχετικό email, προκειμένου να εισέλθετε με τον ίδιο τρόπο (βήμα 1) και να το παραλάβετε από την λίστα “Ολοκληρωμένα Αιτήματα”.

Εφόσον διαπιστωθούν παραλείψεις ή σφάλματα στην αίτησή σας, αυτή σας επιστρέφεται με σχετική αναφορά των αλλαγών που πρέπει να πραγματοποιήσετε, χωρίς να χρειάζεται να συμπληρώσετε την αίτηση από την αρχή. Για την διόρθωση της αίτησής σας θα λάβετε και πάλι σχετικό email, προκειμένου να εισέλθετε εκ νέου στο σύστημα και να διορθώσετε την αίτησή σας μέσω της λίστας “Ανοικτά Αιτήματα”.

Ο Δήμος Φιλοθέης – Ψυχικού κατ’ εφαρμογή του Γενικού Κανονισμού για την Προστασία των Προσωπικών Δεδομένων (GDPR) ΕΕ 2016/679, σας ενημερώνει ότι η χρήση των δεδομένων σας, θα πραγματοποιηθεί αποκλειστικά για τη διεκπεραίωση της εκάστοτε αίτησής σας, στο πλαίσιο της εκπλήρωσης καθηκόντων που εκτελούνται προς το δημόσιο συμφέρον και κατά την ενάσκηση δημόσιας εξουσίας.

Να σημειωθεί πως πάνω στο παραγόμενο έγγραφο τυπώνεται ένας ειδικός μοναδικός αριθμός, με την χρήση του οποίου κάθε λήπτης του εν λόγω πιστοποιητικού μπορεί να ελέγξει την εγκυρότητά του μέσω ενός web service που παρέχεται ελεύθερα στην επίσημη διαδικτυακή πύλη του δήμου.

Οι ανωτέρω ψηφιακές υπηρεσίες έχουν την δυνατότητα διαλειτουργικότητας με την εθνική πύλη «ΕΡΜΗΣ».

 

Πως παραλαμβάνω το πιστοποιητικό

Η έκδοση και παραλαβή του πιστοποιητικού μπορεί να πραγματοποιηθεί με τους παρακάτω τρόπους:

 • Ανάρτηση αντιγράφου που θα φέρει στρογγυλή σφραγίδα και υπογραφή, με δυνατότητα εκτύπωσης και χρήσης του σε οποιαδήποτε δημόσια υπηρεσία, δυνάμει του Ν. 4250/2014 (ΦΕΚ 74Α/24.3.2014).
 • Ανάρτηση ψηφιακά υπογεγραμμένου εγγράφου για ηλεκτρονική χρήση σε οποιοδήποτε δημόσιο ή ιδιωτικό φορέα.
 • Έντυπη έκδοση πρωτοτύπου και παραλαβή από την κεντρική υπηρεσία ή από ένα από τα ΚΕΠ του δήμου.
 • Έντυπη έκδοση πρωτοτύπου και αποστολή με ταχυδρομείο στην διεύθυνση του πολίτη.

 

 

 

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις