Αξιοποιώντας την καραντίνα

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Αξιοποιώντας την καραντίνα

Ο δρόμος προς το «Προάστιο Πρότυπο» ανοικτός και  εν μέσω κορονοϊού! Εν αρχή ην η Παιδεία

 

Δύο μήνες κλειστά τα σχολεία και η Δευτεροβάθμια Διεύθυνση αξιοποίησε το διάστημα της καραντίνας όχι μόνο για να ξεκινήσει εργασίες αλλά και για να τις ολοκληρώσει. Έτοιμοι για την μετά καραντίνα εποχή βρίσκονται οι μαθητές από τις 11 Μαΐου, αλλά και με έργο υπαρκτό στα σχολεία τους.

 

Όπως μας δήλωσε ο πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής, κύριος Δημήτρης Φωτιάδης- έγιναν όλες οι προγραμματισμένες εργασίες σε όλα τα σχολεία ενώ παράλληλα προετοιμάστηκαν και για την επόμενη ημέρα.

Συγκεκριμένα: στο Γυμνάσιο Φιλοθέης ολοκληρώθηκε η αίθουσα της Βιβλιοθήκης με ξύλινο πάτωμα, βάψιμο, έπιπλα αλλά και σύγχρονες ηλεκτρικές καλωδιώσεις και αναβάθμιση δικτύου. Αγοράστηκαν επίσης υπολογιστές ώστε να δημιουργηθεί μια σύγχρονη βιβλιοθήκη.

Στο Λύκειο της Φιλοθέης βάφτηκαν όλοι οι εξωτερικοί χώροι και εκσυγχρονίστηκαν οι ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις.

Κάθε αίθουσα και ένας υπολογιστής συνδεδεμένος με τους διαδραστικούς πίνακες ώστε να αντλούν άμεσα πληροφορίες και εικόνες ήταν το όνειρο του διευθυντή του 1ου Γυμνασίου Νέου Ψυχικού και πραγματοποιήθηκε. Επιπλέον έγιναν συμπληρωματικές επισκευές στις μονώσεις στις ταράτσες και βαψίματα. Τέλος, ο υπόγειος χώρος που υπήρχε το λεβητοστάσιο, άχρηστο εδώ και χρόνια μιας και όλα τα σχολεία μας είναι συνδεδεμένα με το φυσικό αέριο, ανακαινίσθηκε πλήρως και έγινε αίθουσα ping pong.

Στο 2ο Γυμνάσιο Νέου Ψυχικού λύθηκε επιτέλους το χρόνιο πρόβλημα της παροχέτευσης αποβλήτων. Υπήρχαν μέρες ή και ώρες που το σχολείο δεν μπορούσε να λειτουργήσει από τις δυσάρεστες οσμές αλλά και από την υπερχείλιση. Παράλληλα το σχολείο παρέλαβε και έξι υπολογιστές και εκσυχρονίστηκαν όλες οι ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις.

Στο Λύκειο Ψυχικού έγιναν εργασίες συντήρησης , απόφραξης αποχέτευσης ,συμπλήρωση κιγκλιδωμάτων, τοποθέτηση κουπαστών, στεγάνωση φυλακίου και τοποθέτηση υδρορροής στο Γυμνάσιο Ψυχικού.

Εργασίες συντήρησης και επισκευών και προμήθεια  3 Υπολογιστών.

Στο Λύκειο του Νέου Ψυχικού πραγματοποιήθηκαν εργασίες επισκευών στο κυλικείο, μονώθηκε ο υποσταθμός της Δ.Ε.Η. και έγιναν έργα συντήρησης στο κλειστό γυμναστήριο.

Τέλος εργασίες συντήρησης και κάποιες μικροεπισκευές έγιναν  στο Βαρβάκειο.

Να σημειωθεί ότι σε όλα τα σχολεία έγιναν βαψίματα από εργολαβία και από την Τεχνική Υπηρεσία, επεκτάθηκε και αναβαθμίστηκε το δίκτυο των H/Y. Τις χρωματικές αποχρώσεις επιμελήθηκε εικαστικός, διακοσμήτρια, μητέρα μαθήτριας από την Φιλοθέη εθελοντικά.

Έτοιμοι και για τις Πανελλήνιες!

Αυτές τις μέρες τοποθετούνται ανεμιστήρες οροφής όπου δεν υπάρχουν ή επισκευάζονται και συντηρούνται οι ήδη υπάρχοντες. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το Βαρβάκειο όπου δεν υπάρχει ούτε ένας! Σκεφτείτε στην Ελλάδα της ζέστης και του καύσωνα να πρέπει να γράψεις εξετάσεις 3ωρες που καθορίζουν την πορεία σου στην ενήλικη ζωή σου και να μην έχεις ….

Και περιμένουμε και τρία καινούρια φωτοτυπικά για τα τρία εξεταστικά κέντρα – σχολεία.

Στόχος μας σαν Δημοτική Αρχή ,είναι η προτροπή του Δημάρχου μας:  να είμαστε Πραγματικοί Συμπαραστάτες στην Εκπαιδευτική Κοινότητα, αρωγοί σε κάθε τους προσπάθεια για την υλοποίηση του κοινού μας στόχου που είναι τα παιδιά μας και η ζωή τους στους σχολικούς χώρους, με ΑΣΦΑΛΕΙΑ , με ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ σε ένα ΥΓΙΕΙΝΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ. Επιθυμούμε ένα σχολείο  ανοικτό στην κοινωνία. Σε μια κοινωνία ελεύθερων και δημιουργικών νέων ανθρώπων

Έτοιμοι και για την επόμενη ημέρα

Ο Δήμαρχος της πόλης, προνόησε αφού έλαβε τα ανησυχητικέ μηνύματα της εξέλιξης των γεγονότων και πριν κλείσουν τα σχολειά , ύστερα από ευγενική προσφορά της ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗΣ Α.Ε ,μέσα στις απόκριες και τις γνωστές απαγορεύσεις, μας έδωσε εντολή για άμεση ενέργεια και μέσα σε δυο ήμερες την Τρίτη και Τέταρτη 3-4 Μαρτίου πραγματοποιήσαμε 9 ενημερωτικές συγκεντρώσεις σε όλα τα Γυμνάσια και Λύκεια της πόλης μας όπου ειδικός λοιμοξειολόγος ιατρός παρουσία του Δημάρχου ανέλυσε για τον επερχόμενο κίνδυνο και συμβούλευσε τους μαθητές για τον τρόπο καθαρισμού των χεριών και τα άλλα μέτρα ατομικής προστασίας και υγιεινής.

Ο Δήμος άμεσα προχώρησε στην προμήθεια απολυμαντικών ατομικών ειδών και λίγο πριν το κλείσιμο των σχολείων πρόλαβε και έκανε απολύμανση όλων των κτιριακών του εγκαταστάσεων στις 11 Μαρτίου 2020. Τελικά τα σχολεία έκλεισαν στις 12 Μαρτιου.

Όμως, μια εβδομάδα πριν το άνοιγμα των σχολείων και συγκεκριμένα στις 4 Μαΐου ο Δήμαρχος Δημήτρης Γαλάνης, ο Πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας κύριος Φωτιάδης, διευθυντές των Σχολείων, σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων «συναντήθηκαν» σε μια τηλεδιάσκεψη προκειμένου να εντοπιστούν προβλήματα, να ανταλλάξουν ιδέες και να φτιάξουν ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα όπου οι μαθητές θα γυρνούσαν στις τάξεις τους ασφαλείς.

Η δημοτική Αρχή τοποθέτησε σε κάθε τάξη, δίπλα από την πόρτα απολυμαντικό με dispenser ώστε βγαίνοντας και μπαίνοντας οι μαθητές στην τάξη να απολυμαίνουν τα χέρια τους. σε όλους τους κοινόχρηστους χώρους (βρύσες εξωτερικές) και στις τουαλέτες τοποθετήθηκαν κρεμοσάπουνο με απολυμαντικό –ένα νέο προϊόν- χρήσιμο και για αυτούς που είναι λιγότερο σχολαστικοί στο πλύσιμο των χεριών. Επίσης υπάρχει απολυμαντικό επιφανειών που το χρησιμοποιούν οι καθαρίστριες σε κάθε διάλειμμα αλλά και με την λήξη του μαθημάτων, στο τέλος της ημέρας για θρανία, τοίχους, διακόπτες.

Στα γραφεία των καθηγητών υπάρχουν μάσκες και γάντια για καθηγητές, προσωπικό αλλά και για όποιον μαθητή χρειαστεί.

Φρόντισαν ώστε να μεταφέρουν και τις καθαρίστριες των δημοτικών και νηπιαγωγείων στα γυμνάσια και λύκεια, άλλαξαν το ωράριό τους, το διεύρυναν  ώστε να γίνεται όπως καταλαβαίνετε πολύ συχνό καθάρισμα.

Τέλος κάθε πέντε ημέρες θα γίνεται απολύμανση από ειδικό συνεργείο σε όλα τα γυμνάσια και λύκεια.

 

 

 

 

 

 

 

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις