Έφυγε από τη ζωή μια αρχόντισσα του Ψυχικού.

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Έφυγε από τη ζωή μια αρχόντισσα του Ψυχικού

Γράφει η Νέλλη Λάβδα

14/04/2020

Η κα Σαμαροπούλου μας αποχαιρέτησε στα 98 της χρόνια και στη θέση της έμεινε ένα μεγάλο κενό.

Ένα κενό στην κοινωνία του Ψυχικού όπου είχε κερδίσει μια αξιοσέβαστη θέση, ένα τεράστιο κενό στην ωραία της οικογένεια και ένα μεγάλο κενό στην παρέα της Δημιουργικής Ωριμότητας.

Την Φιλομήλα Σαμαροπούλου δεν άκουσα ποτέ, κανέναν να την προσφωνεί με το μικρό της όνομα. Όλοι, ακόμη και οι πιο κοντινοί της άνθρωποι, απευθύνονταν στην «κυρία» Σαμαροπούλου με τον τίτλο της όχι μόνον από ευγένεια αλλά και από σεβασμό.

Η ίδια πάντα ευγενέστατη, καλοσυνάτη κι επιβλητική, χωρίς να μιλάει πολύ, χωρίς να γελάει δυνατά, δέσποζε με την παρουσία της στις παρέες, τις εκδρομές, τις εξορμήσεις και με τον καλό της λόγο και το χιούμορ της κέρδιζε τους πάντες.

Υπήρξε από τα παλαιότερα μέλη της Επιτροπής Δημιουργικής Ωριμότητας. Την είχε προσκαλέσει η τότε Πρόεδρος Βεατρίκη Μιχαλοπούλου και η κυρία Σαμαροπούλου ανταποκρίθηκε αμέσως με χαρά. Έκτοτε, συμμετείχε σε όλες τις εκδηλώσεις με κορυφαία τη συμμετοχή της στο «Σαρακοστιανό μεζέ» που γινόταν στο Πολιτιστικό Κέντρο Μπενετάτου.

Σε αυτήν τη γιορταστική βραδιά που οργανώνουμε κάθε χρόνο τον Μάρτιο, συμμετέχουν σχεδόν όλες οι κυρίες της Δημιουργικής Ωριμότητας προσφέροντας σαρακοστιανά εδέσματα τα οποία έχουν φτιάξει οι ίδιες και κάθε χρόνο καλείται ένας φημισμένος σεφ, να βραβεύσει τις καλύτερες δημιουργίες.

Κάθε χρόνο, στο «Σαρακοστιανό μεζέ», όλοι περιμέναμε με λαχτάρα την άφιξη της κυρίας Σαμαροπούλου. Την συνόδευε πάντα ο Βύρων, ο αγαπημένος της γιος και αγαπητός φίλος όλων των κυριών, κρατώντας την υπέροχα διακοσμημένη τεράστια πιατέλα με τα φρούτα και τα καραμελωμένα μήλα που είχε φτιάξει η ίδια με τα χεράκια της και τα είχε επιμεληθεί με τη φροντίδα μιας άλλης εποχής. Μόλις έφτανε, οι υπεύθυνες της οργάνωσης τοποθετούσαν το αριστούργημα στο κέντρο του τραπεζιού με τα γλυκά και στόλιζε το τραπέζι μέχρι να δοθεί το …σήμα του σερβιρίσματος. Όλοι αγωνιούσαν αν θα προλάβουν να γευθούν κάτι από την πιατέλα της κας Σαμαροπούλου όμως ήταν τόσο πλούσια και άφθονη που αρκούσε για όλους.

Εφέτος η γιορτή δεν έγινε, τα καραμελωμένα μήλα, τα αχλάδια, τα φρούτα του δάσους δεν θα είναι ποτέ τα ίδια γιατί η κυρία Σαμαροπούλου δεν είναι πλέον μαζί μας!

Εκ μέρους της Δημιουργικής Ωριμότητας, η Βεατρίκη, η Λέλα, η Νέλλη, τιμώντας τη μνήμη της Φιλομήλας Σαμαροπούλου, αντί στεφάνου κατέθεσαν ένα ποσό στο Κέντρο φροντίδας ατόμων με νοητική υστέρηση «ΕΣΤΙΑ».

 

 

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις