Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η εθελοντική αιμοδοσία

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η εθελοντική αιμοδοσία

Ολοκληρώθηκε μόλις τώρα (σήμερα Τρίτη 31 Μαρτίου 2020 από τις  09.00 έως τις 13.00), στο Αθλητικό Κέντρο Νέου Ψυχικού η εθελοντική αιμοδοσία που διοργάνωσε ο Δήμος Φιλοθέης-Ψυχικού σε συνεργασία με την κινητή μονάδα αίματος του Λαϊκού.

60 φιάλες αίμα

60 φιάλες αίμα ήταν το αποτέλεσμα της σημερινής αιμοδοσίας – ποσότητα ρεκόρ για το Δήμο Φιλοθέης-Ψυχικού, δεδομένου ότι μέχρι πέρσι τον Νοέμβριο του 2019 που ήταν και η τελευταία αιμοδοσία που διοργάνωσε ο Δήμος, είχε σημειωθεί 60% αύξηση φιαλών, ανεβάζοντας τον αριθμό τους σε 38 (από 22-24 που ήταν συνήθως).

Ο κόσμος ανταποκρίθηκε στην έκκληση του ιατρικού κόσμου για αύξηση των αποθεμάτων αίματος της χώρας, σε μια περίοδο που λόγω της  υγειονομικής κρίσης, εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού, έχουν μειωθεί δραματικά.

Η αιμοδοσία έγινε με αυστηρή τήρηση των κανόνων και των πρωτοκόλλων για την προστασία από την εξάπλωση του κορωνοϊού. Οι εθελοντές πήγαν στο Αθλητικό Κέντρο Νέου Ψυχικού χρησιμοποιώντας τις βεβαιώσεις μετακίνησης, παρέμειναν στις απαιτούμενες αποστάσεις ο ένας από τον άλλο, ενώ εξετάστηκαν ενδελεχώς από τους γιατρούς της δράσης.

Στο Δήμο Φιλοθέης-Ψυχικού λειτουργεί το εμείς!

Οι συμπολίτες μας ανέδειξαν για άλλη μια φορά την έννοια της αγάπης και της αλληλεγγύης, προσφέροντας αυτό το δώρο που είναι εξαιρετικά πολύτιμης αξίας!

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις