Δηλώνουμε τα αδήλωτα τετραγωνικά χωρίς πρόστιμα και προσαυξήσεις

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Δηλώνουμε τα αδήλωτα τετραγωνικά χωρίς πρόστιμα και προσαυξήσεις

ΕΠΙ

ΤΟΥ ΠΙΕΣΤΗΡΙΟΥ

 

Η υποβολή της διόρθωσης παρατάθηκε έως τις 30 Ιουνίου

 

 

Το Υπουργείο Εσωτερικών καλεί τους ιδιοκτήτες που έχουν διαφορές στα τετραγωνικά μέτρα των ακινήτων τους ανάμεσα στη δήλωση Ε9 και τον λογαριασμό ρεύματος να αποκαλύψουν και να δηλώσουν οικειοθελώς τα πλήρη και ορθά στοιχεία, με αντάλλαγμα την απαλλαγή από πρόστιμα και αναδρομικές χρεώσεις δημοτικών φόρων και τελών για την πενταετία 2015-2019.

Η ρύθμιση αφορά κάθε είδους ακίνητο, δηλαδή διαμερίσματα, μονοκατοικίες, γραφεία, αποθήκες, βοηθητικούς χώρους και ακίνητα ηλεκτροδοτούμενα ή μη, είτε έχουν τακτοποιηθεί είτε όχι.

Η διαδικασία είναι απλή και γίνεται μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του Υπουργείου Εσωτερικών, που έχει τεθεί σε πλήρη εφαρμογή από τις 27 Φεβρουαρίου, στη διεύθυνση: https://tetragonika.govapp.gr/. Η πρόσβαση στην εφαρμογή γίνεται μέσω των κωδικών TAXISnet του κάθε πολίτη, χωρίς να χρειάζεται κανένα άλλο έγγραφο, δικαιολογητικό ή πιστοποιητικό. Με τέσσερα μόνο «κλικ» και με μέσο όρο υποβολής τα 5μισυ λεπτά οι πολίτες εύκολα και γρήγορα μπορούν να δηλώσουν τα αδήλωτα τετραγωνικά τους.

Το 1ο βήμα είναι να συνδεθείτε στην παραπάνω  ηλεκτρονική διεύθυνση και να βάλετε τους κωδικούς TAXISnet.

Το 2ο βήμα είναι να δημιουργήσετε μια δήλωση για το ακίνητο που επιθυμείτε να διορθώσετε επιλέγοντας πρώτα τον Δήμο και κατόπιν εξουσιοδοτώντας την ΑΑΔΕ στην αναζήτηση του ακινήτου σας.

Το 3ο βήμα είναι η επιλογή ακινήτου, όπου αυτόματα η πλατφόρμα δείχνει τη διαφορά ανάμεσα στα δηλωμένα τετραγωνικά και σε εκείνα βάσει των οποίων γίνεται η χρέωση. Αυτό που πρέπει να κάνει ο ιδιοκτήτης είναι είτε να αποδεχτεί αυτή τη διαφορά είτε να την αλλάξει προς τα πάνω.

Το 4ο βήμα είναι να υποβάλετε τη δήλωση πατώντας το κουμπί «Υποβολή». Τόσο απλά !

Η προθεσμία υποβολής της διορθωτικής δήλωσης λήγει στις 31 Μαρτίου 2020, ενώ διευκρινίζεται ότι μετά από αυτή την ημερομηνία, όποιος δηλώσει διόρθωση τετραγωνικών θα επιβαρύνεται με προσαυξήσεις που θα φτάνουν έως και στο 200%.

Σε επικοινωνία που είχαμε με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Δημοτικής Διακυβέρνησής και Οικονομικών κύριο Μπάμπη Μπονάτσο, μας δήλωσε πως καλεί τους συνδημότες να προσέλθουν και να δηλώσουν τις διαφορές των τετραγωνικών των ακινήτων τους εμπρόθεσμα. Ενημερώνει επίσης πως ο Δήμος Φιλοθέης Ψυχικού είναι πλήρως ενημερωμένος για τυχόν διευκρινίσεις η και διορθώσεις και όσοι θέλουν μπορούν να απευθύνονται στην υπηρεσία Εσόδων του Δήμου, στον αρμόδιο υπάλληλο αυτής κύριο Κοντογιάννη, στον 1ο όροφο του Δημαρχείου (Μαραθωνοδρόμου 95).

 

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις