Το στρατόπεδο Πλέσσα κατακυρώθηκε στη ΔΕΗ

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Το στρατόπεδο Πλέσσα κατακυρώθηκε στη ΔΕΗ

Μια μεγάλη χαμένη ευκαιρία, για τους όμορους Δήμους;

Πιθανότατα αν οι Δήμοι μπορούσαν να αποκτήσουν το εγκαταλειμμένο στρατόπεδο Πλέσσα και φυσικά να το αξιοποιήσουν. Αν και το συγκεκριμένο ανήκει στα διοικητικά όρια του Δήμου Αθηναίων, ωστόσο θα μπορούσε παράλληλα να εξυπηρετήσει και τις ανάγκες του Δήμου Φιλοθέης Ψυχικού –τουλάχιστον ως προς τη δημιουργία αθλητικών εγκαταστάσεων.

Είναι γεγονός πως ανά την Ελλάδα υπάρχουν πολλές εγκαταλελειμμένες στρατιωτικές εκτάσεις, οι οποίες διεκδικούνται κυρίως από τους Ο.Τ.Α. που διοικητικά τους ανήκουν. Ο λόγος προφανής, καθώς αυτά τα στρατιωτικά ακίνητα έκτασης πολλών στρεμμάτων μπορούν να εξυπηρετήσουν πολλαπλές ανάγκες δημοτών.

Μάλιστα, ο  Νόμος 3883/10 (ΦΕΚ167/Α΄/24 – 9 – 2010) στο άρθρο 84 με τίτλο «Χρήση στρατιωτικών ακινήτων από ΟΤΑ» χαρακτηριστικά αναφέρει ότι: «Ακίνητα ιδιοκτησίας του Ταμείου Εθνικής Άμυνας, του Ταμείου Εθνικού Στόλου και του Ταμείου Αεροπορικής Άμυνας μπορεί με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του κάθε Ταμείου να παραχωρούνται κατά χρήση στο Δημόσιο ή νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου και ιδίως στους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης, εφόσον τα ακίνητα αυτά δεν είναι αναγκαία για τις Ένοπλες Δυνάμεις και με την παραχώρηση της χρήσης εξυπηρετούνται λόγοι γενικού συμφέροντος».

Διευκρινίζει, μάλιστα, ότι η παραχώρηση χρήσης μπορεί να γίνεται χωρίς αντάλλαγμα.

Μία τέτοια περίπτωση ήταν και το Στρατόπεδο ΠΛΕΣΣΑ ( Ξενοπούλου και Μεσογείων ) για το Δήμο μας το οποίο απέκτησε η ΔΕΗ πριν λίγες ημέρες μετά την επιτυχημένη συμμετοχή της στον διαγωνισμό της υπηρεσίας αξιοποίησης ακίνητης περιουσίας των Ενόπλων Δυνάμεων.

Αναμένεται, λοιπόν, στο ακίνητο των 18.643 τετραγωνικών μέτρων, που μισθώθηκε από τη ΔΕΗ για πενήντα χρόνια με δικαίωμα παράτασης άλλα δέκα, να κατασκευαστεί ένα βιοκλιματικό, ενεργειακά αποδοτικό κτίριο, που θα αποτελέσει ταυτόχρονα τοπόσημο για την ευρύτερη περιοχή. Σύμφωνα με τη ΔΕΗ,  στόχος είναι να κτιστεί ένα κτίριο υψηλής αισθητικής, σύγχρονο και ενεργειακά αποδοτικό, που θα σηματοδοτεί την νέα εποχή για την εταιρεία.

Προβλέπεται ότι μέχρι το τέλος της τρέχουσας χρονιάς θα έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες κατεδάφισης των υφιστάμενων κτιρίων προκειμένου να ξεκινήσουν οι εργασίες για την ανέγερση νέων που θα κρατήσουν δύο με τρία χρόνια.

 

 

 

 

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις