Συνταγές για πάρτυ και τσιμπολόγημα!

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Συνταγές για πάρτυ και τσιμπολόγημα!

γράφει η Μαριλένα Μανιατοπούλου

Είμαστε στη μέση του Τριωδίου!! Ελπίζω να έχετε σκεφτεί πώς θα μεταμφιεστείτε γιατί κάτι το ένα κάτι το άλλο χάσαμε όλες τις μικρές παραδοσιακές διαφυγές ξεγνοιασιάς..

Θα οργανώσουμε κανένα πάρτυ; Αποφασίστε το και θα ευχαριστηθούν όλοι σας οι φίλοι! Party time λοιπόν!! Όχι όμως με τυπικό φαγητό και menu που περιλαμβάνει πρώτο και δεύτερο πιάτο. Εξάλλου, το στοιχείο που χαρακτηρίζει το κλίμα αυτών των γιορτών και τις κάνει τόσο ιδιαίτερες και αγαπητές είναι το “πείραγμα” κι η πλάκα μέσα στην παρέα. Γι’ αυτό και οι συνταγές που σας προτείνω πιο πολύ στοχεύουν στο “τσιμπολόγημα” παρά σε ένα επίσημο τραπέζι. Το σημαντικότερο σε μια τέτοια γιορτή άλλωστε είναι η μουσική και τα ποτά! Λοιπόν καλή διασκέδαση με εύκολες και οικονομικές συνταγές για να περνάτε γευστικά κι ωραία! Για αρχή σας προτεινω μία συνταγή για το συνοδευτικό ποτό του party σας!

PARTY WINE

Διαλέγουμε μια ωραία φρουτώδη Νεμέα. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το

περιεχόμενο του μπουκαλιού, ένα ξυλάκι κανέλα, μερικές φέτες πορτοκαλιού και

2- 3 γαρύφαλλα. Προσθέτουμε μία φλούδα λεμονιού, δύο κουταλιές της σούπας

καστανή ζάχαρη – ή άσπρη – κι ένα σφηνάκι κονιάκ. Ανάβουμε το μάτι στη μεσαία

σκάλα και πασπαλίζουμε με ελάχιστο μοσχοκάρυδο. Μόλις το μείγμα

ζεσταθεί, το αποσύρουμε από τη φωτιά. Σερβίρουμε σε χοντρά γυάλινα

ποτήρια ή πυρίμαχα διαφανή φλιτζάνια.

Tip: Προσοχή! Μην αφήσετε το κρασί να βράσει.

 

Συνταγή για τσιμπολόγημα!

 

ΑΓΓΟΥΡΑΚΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΑΒΟΚΑΝΤΟ

Υλικά

1 αβοκάντο (ώριμο)

100 γρ. στραγγιστό γιαούρτι

½ σκελίδα σκόρδο (προαιρετικό)

4 κ. σ. ξύδι

4 κ. σ. πετιμέζι

αλάτι

2 αγγουράκια Κρητικά

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε το αβοκάντο και το βάζουμε στο μπλέντερ με το γιαούρτι, το σκόρδο, το ξύδι, το πετιμέζι και το αλάτι. Κόβουμε τα αγγουράκια στη μέση, τα ξεσποριάζουμε με ένα κουταλάκι κατά μήκος και τα γεμίζουμε με την κρέμα αβοκάντο.

 

ΚΑΝΤΑÏΦΑΚΙΑ ΜΕ ΤΥΡΙΑ

Υλικά

½ κιλό φύλλο κανταïφι

½ κιλό ανθότυρο

1½ φλιτζάνι γραβιέρα τριμμένη

1½ φλιτζάνι έμμενταλ τριμμένο

250γρ. ζαμπόν ψιλοκομμένο

4 αυγά

2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος light

3 κουταλιές βούτυρο λιωμένο

πιπέρι

Εκτέλεση

Βάζουμε τα τυριά σε μια λεκάνη μαζί με το ζαμπόν. Προσθέτουμε τα δύο αυγά χτυπημένα, λίγο πιπέρι και τα ανακατεύουμε. Απλώνουμε το φύλλο σε μια επιφάνεια και το ανοίγουμε με τα χέρια μας. Παίρνουμε λίγο φύλλο σαν λωρίδα, βάζουμε στην μία άκρη μία κουταλιά από τη γέμιση και το κλείνουμε σε ρολό. Αλείφουμε ένα ταψί με βούτυρο και τοποθετούμε τα ρολά το ένα δίπλα στο άλλο. Χτυπάμε τα υπόλοιπα αυγά σε μια λεκάνη, προσθέτουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος, το υπόλοιπο βούτυρο, περιχύνουμε τα κανταïφάκια και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς γαι 40 λεπτά. Σερβίρουμε σε πιατέλα.                                                                                                                                  – 4 άτομα –

 

ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΜΑÏΝΤΑΝΟΣΑΛΑΤΑ

Υλικά

4 μανιτάρια Portobello ή 6 μεγάλα άσπρα μανιτάρια

Για την μαïντανοσαλάτα

1 πατάτα βρασμένη

2 φλ. τσαγιού φυλλαράκια μανταÏνό

2 φέτες ψωμί βρεγμένο

1 φρέσκο κρεμμυδάκι

½ σκελίδα σκόρδο (προαιρετικό)

λίγο λεμόνι

λίγο ξύδι

αλάτι- πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα μανιτάρια εξωτερικά με μια βρεγμένη πετσέτα και τους βγάζουμε τα κοτσάνια. Μπορούμε εκτός από μεγάλα λευκά μανιτάρια να χρησιμοποιήσουμε portobello αφού έχουμε βγάλει την εσωτερική τους μαύρη επιφάνεια με κουταλάκι.

Τοποθετούμε τα μανιτάρια σε αντικολλητικό ταψί, με την κοιλότητα προς τα πάνω. Αλατίζουμε και ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο. Ψήνουμε για 10 λεπτά στους 180C. Αφήνουμε να κρυώσουν και τα γεμίζουμε με τη μαÏντανοσαλάτα.

Για να ετοιμάσουμε την μαïντανοσαλάτα βάζουμε όλα μαζί τα υλικά στο μπλέντερ και τα χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Εναλλακτικά, η μαïντανοσαλάτα σερβίρεται πάνω σε βραστές πατάτες ως μια διαφορετική πατατόσαλάτα.

 

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις