Πανηγυρικός Εορτασμός στη μνήμη Αγίας Φιλοθέης

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Πανηγυρικός Εορτασμός στη μνήμη Αγίας Φιλοθέης

Την «Κυρά των Αθηνών» και Οσιομάρτυρα Αγία Φιλοθέη τίμησε στις 18 και 19 Φεβρουαρίου ο Δήμος Φιλοθέης Ψυχικού.

Την παραμονή και σε Πανηγυρική Παράκληση έγινε η έξοδος των Ιερών Λειψάνων από το Προσκυνητάρι και η τοποθέτησή τους στο μέσον του Ιερού Ναού. Ακολούθησε Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, ενώ στη συνέχεια τελέστηκε και Ιερά Αγρυπνία.

Ανήμερα έγινε η Λιτάνευση των Ιερών Λειψάνων και της Ιεράς εικόνας της Αγίας Φιλοθέης, σχεδόν σε ολόκληρο το προάστιο, καθώς διήρκεσε πάνω από μιάμιση ώρα. Η ατμόσφαιρα υπήρξε ιδιαίτερα κατανυκτική και η Λιτανεία πλαισιώθηκε από άγημα του Πολεμικού Ναυτικού, ενώ τη συνόδευσαν πρόσκοποι από το 1ο Σύστημα Προσκόπων Φιλοθέης και Σώμα του Ελληνικού Οδηγισμού Ψυχικού. Το απόγευμα και εν μέσω κατανυκτικής ατμόσφαιρας τελέστηκε ο καθιερωμένος Εσπερινός, στον οποίον χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος κύριος Τιμόθεος, πλαισιωμένος από τους εφημέριους του Ναού, Ιερείς της Αρχιεπισκοπής και άλλων Μητροπόλεων.

Στους εορτασμούς παρέστησαν μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και ο Δήμαρχος Δημήτρης Γαλάνης, ο οποίος τόνισε ότι στο Δήμο μας υπάρχει η Κρύπτη καθώς και το πηγάδι από όπου η Αγία Φιλοθέη προσέφερε νερό σε όσους διψούσαν, κάνοντας Ψυχικό-από όπου πήρε το όνομά της και η ομώνυμη Κοινότητα, ενώ δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι η φιλάνθρωπος δράση της Οσιομάρτυρος Αγίας Φιλοθέης είναι ταυτισμένη με το Προάστιό μας.

Να υπενθυμίσουμε ότι επίκεντρο των εορτασμών υπήρξε ο Μητροπολιτικός Ιερός Ναός Αθηνών, όπου βρίσκεται και το σκήνωμα της Αγίας Φιλοθέης.

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις