Pad Thai Noodles – Salamat
Ταϊλανδέζικο Γλυκόξινο και λίγο καυτερό πιάτο
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 2 ΑΤΟΜΑ
50ml Ηλιέλαιο / Φυστικέλαιο (3 κ.σ)
- 8 κ.σ LOBO Pad Thai paste 120γρ
- Αποφλοιωμένες γαρίδες 350γρ
- Τόφου 200γρ
- Νούντλς ρυζιού 200γρ
- 2 Αυγά
- φύτρες φασολιών
- 1 φρέσκο κρεμμυδάκι (κομμένο)
- 2 κ.σ φιστίκια
- 1 κ.σ τραγανό κρεμμύδι
- λίγο λάιμ και κόλιανδρο
ΟΔΗΓΙΕΣ
Για καλύτερο αποτέλεσμα, το πιάτο αυτό θα πρέπει να γίνει σε γουόκ (wok), διαφορετικά χρησιμοποιήστε ένα βαθύ τηγάνι.
- Βάζουμε τα νούντλς ρυζιού σε βραστό νερό για να μαλακώσουν και σουρώνουμε. (βλέπε οδηγίες πακέτου για χρόνο)
- Ζεσταίνουμε το φυστικέλαιο στο γουόκ.
- Προσθέτουμε τις αποφλοιωμένες γαρίδες και το τόφου και ανακατεύουμε για 1 λεπτό σε υψηλή φωτιά.
- Χτυπάμε δύο αυγά, τα προσθέτουμε στο τηγάνι με τις γαρίδες και το τόφου.
- Προσθέτουμε 6 κουταλιές από την πάστα Pad Thai.
- Προσθέτουμε τα νούντλς που έχουν μαλακώσει, στο τηγάνι με τα υλικά. Ανακατέψτε για 2-3 λεπτά.
- Τέλος προσθέτουμε τις φύτρες φασολιών και το κομμένο κρεμμυδάκι και ανακατεύουμε για ακόμα ένα λεπτό.
- Γαρνίρουμε το πιάτο με τα φιστίκια, το τραγανό κρεμμύδι και βάζουμε φέτες λάιμ και κόλιανδρου.