Με έμφαση στους δημότες

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Με έμφαση στους δημότες

Ο Δήμος Φιλοθέης Ψυχικού έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του και βράβευσε διακεκριμένους δημότες του

Δεν θα προσφέρουμε ποτέ τίποτα λιγότερο στο Προάστιο από αυτό που του αξίζει, δηλώνει ο Δημήτρης Γαλάνης. Ο Δήμος και οι υπηρεσίες του είναι εδώ. Παρεμβαίνουν, λύνουν θέματα, σχεδιάζουν την επόμενη ημέρα

Σε μια πολύ όμορφη εκδήλωση και σε εορταστική, φιλική ατμόσφαιρα,  η νέα διοίκηση του Δημήτρη Γαλάνη έκοψε την πρώτη πρωτοχρονιάτικη πίτα της θητείας της.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε –την Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου- στο Ίδρυμα Κωνσταντίνος Καραμανλής στη Φιλοθέη, ενώ οι παριστάμενοι δημότες ξεπέρασαν τους εξακόσιους και γέμισαν ασφυκτικά τις αίθουσες αλλά και τον αυλόγυρο έως έξω στο δρόμο.

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο Δήμαρχος, επέλεξαν η κοπή της πίτας να γίνει στο μέρος που σήμερα φιλοξενεί το όραμα του μεγάλου ηγέτη, Κωνσταντίνου Καραμανλή, που κατάφερε να συνδέσει την Ελλάδα με την ευρωπαϊκή πορεία που της άξιζε. Στα πλαίσια αυτά, διευκρίνισε ότι αυτός είναι και ο στόχος που –ως διοίκηση, έχουν για το Δήμο: να μην προσφέρουν ποτέ τίποτα λιγότερο στο Προάστιο, από αυτό που πραγματικά του αξίζει!

Να σημειώσουμε ότι από τα όμορφα στιγμιότυπα της βραδιάς ήταν και ο Δήμαρχος Δημήτρης Γαλάνης, όρθιος στην είσοδο, να υποδέχεται έναν-έναν δημότες και επισήμους, ενώ για πρώτη φορά υπήρχε και δεύτερο φλουρί -στα κομμάτια της πίτας που μοιράστηκαν στους δημότες.

Μια αλλιώτικη βραδιά

Σε μια πρωτόγνωρη ατμοσφαιρική βραδιά εξελίχθηκε η όμορφη εκδήλωση, με τις χαμογελαστές και κεφάτες παρουσίες των δημοτών, με το Δήμαρχο να υποδέχεται προσωπικά, έναν προς ένα, όλους τους καλεσμένους και με τους εκπροσώπους της Κεντρικής Πολιτικής Σκηνής χαλαρούς και χαμογελαστούς να συνδιαλέγονται με τους πάντες!

Να παρατηρήσουμε ότι δεν θύμιζε καμιά κλασσική βραδιά κοπής πρωτοχρονιάτικης πίτας, τουλάχιστον όπως την είχαμε συνηθίσει στο γήπεδο της ΑΕΨ, με την έντονη αστυνομική παρουσία που διευθετούσε τα της κυκλοφορίας, αλλά και με την  κρύα κι απρόσωπη «αίθουσα» του γηπέδου, όπως και με τους μακροσκελείς πολιτικούς λόγους που ακολουθούσαν. Αυτή, όπως τόνισε ο Δήμαρχος, ήταν μια κοινωνική βραδιά κι όχι πολιτική, αφιερωμένη στους δημότες. Οι οποίοι σημειωτέον ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του και τον τίμησαν ιδιαιτέρως, αφού με πρόχειρους λογαριασμούς έφτασαν και ξεπέρασαν τους εξακόσιους, καθώς μόνο οι καθήμενοι στην κεντρική αίθουσα ήταν τριακόσιοι, όσα και τα καθίσματα.

Από τα πολύ όμορφα της βραδιάς, όπως προαναφέραμε, ήταν η υποδοχή των καλεσμένων, το φλουρί στην πίτα των δημοτών που αντιστοιχούσε σε ένα ρολόι της φίρμας «ΠΑΤΣΕΑΣ» και το κέτερινγκ για όλους που ακολούθησε το κόψιμο της πίτας.

Γενικά ήταν μια ιδιαίτερη, γιορτινή βραδιά που επικύρωσε έμπρακτα την θέση Γαλάνη: να προσφέρει πάντα και σε κάθε περίπτωση στο Προάστιο αυτό που πραγματικά του αξίζει!

Ποιοι βραβεύθηκαν

 

Την παράδοση του Καλλικρατικού Δήμου ακολούθησε η νέα Δημοτική Αρχή και στα πλαίσια της εκδήλωσης-με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου- τίμησε τρεις διακεκριμένους συνδημότες μας, ως ένδειξη αναγνώρισης της προσφοράς τους στο κοινωνικό σύνολο. Ουσιαστικά τιμήθηκαν ένας επιστήμονας, μια αθλήτρια κι ένας εξαιρετικά δημοφιλής καλλιτέχνης. Συγκεκριμένα, τιμητικές πλακέτες δόθηκαν στον πολύ γνωστό αρχιτέκτονα Νίκο Βαλσαμάκη, την αθλήτρια Όλγα Βασδέκη και τον τραγουδοποιό Διονύση Σαββόπουλο. Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος ο κύριος Βαλσαμάκης διαμόρφωσε την μεταπολεμική αρχιτεκτονική στον τόπο μας, η κυρία Βασδέκη  είναι μια σπουδαία αθλήτρια που τίμησε επί δεκαετίες τον ελληνικό αθλητισμό, ενώ ο μεγάλος Διονύσης Σαββόπουλος είναι ο άνθρωπος που σημάδεψε το ελληνικό τραγούδι!

Ποιοι παραβρέθηκαν

Στην εκδήλωση παρόντες ήταν και οι επικεφαλείς των παρατάξεων της αντιπολίτευσης Παντελής Ξυριδάκης και Νίκος Κανελλάκης, οι Αντιδήμαρχοι, οι Πρόεδροι Νομικών Προσώπων, τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και των Κοινοτικών Συμβουλίων, όπως επίσης και οι πρώην Δήμαρχοι: Ειρήνη Κατσαρού, Δημήτρης Μαναός, Κρίτος Νεόφυτος, Ελένη Παναγιωτοπούλου και Παντελής Χαροκόπος.

Επίσημοι προσκεκλημένοι της εκδήλωσης ήταν ο Αντιπρόεδρος του Ιδρύματος κύριος Αχιλλέας Καραμανλής και ο Πρόεδρος του Κολλεγίου Αθηνών Richard Lee Jackson.Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η σύζυγος του Προέδρου της Δημοκρατίας κυρία Σίσσυ Παυλοπούλου, υπουργοί της κυβέρνησης, βουλευτές και  εκπρόσωποι της Περιφέρειας. Συγκεκριμένα παρέστησαν: ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνης Γεωργιάδης, ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης, οι βουλευτές Βορείου Τομέα Θεόδωρος Ρουσόπουλος και Ζωή Ράπτη, η Γενική Γραμματέας Συντονισμού της Κυβέρνησης Βίκυ Λοΐζου, ο συντονιστής Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής Σπύρος Κοκκινάκης,  η Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Λουκία Κεφαλογιάννη,  η Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού Ελένη Δουνδουλάκη, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Αττικής Γιάννης Κεχρής, καθώς και η Τομεάρχης Κοινωνικών Κινημάτων και Εθελοντισμού του ΚΙΝΑΛ, Μαρία Δημητρακοπούλου- Σιούνα.

Να αναφέρουμε ότι του θρησκευτικού αγιασμού πρωτοστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ωρεών Φιλόθεος ενώ παρέστησαν ιερείς από όλους τους Ιερούς Ναούς του Δήμου.

Η ομιλία του Δημάρχου

Ξεκινώντας την ομιλία του, ο Δήμαρχος Δημήτρης Γαλάνης, με μεγάλη χαρά –ήταν και οι πρώτες λέξεις της ομιλίας του- και λάμποντας, κυριολεκτικά, από ικανοποίηση, σκιαγράφησε  το Προάστιό μας, όπως ακριβώς το βλέπει ο ίδιος: το πιο πράσινο κομμάτι στο κέντρο της Αττικής γης, με τρεις Κοινότητες ενωμένες σε ένα Δήμο∙ όπου σήμερα ζουν 30.759 κάτοικοι, με το υψηλότερο ποσοστό αποφοίτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, με τους περισσότερους μαθητές που αναλογούν σε Δήμο και κατέληξε: «Είμαστε το πιο ξεχωριστό κομμάτι της Αθήνας, Ένας Δήμος που ζει και σκέφτεται το αύριο! Και αυτό είναι και θα παραμένει για εμάς το ζητούμενο: Να μην προσφέρουμε στο Δήμο αυτόν τίποτα λιγότερο από αυτό που πραγματικά του αξίζει, όσες αντιρρήσεις ή ενστάσεις και αν συναντήσουμε στον δρόμο μας».

Στη συνέχεια αφού ευχήθηκε -εκ μέρους όλων στο Δήμο,  καλή χρονιά σε όλους τους παριστάμενους και στις οικογένειές τους, χαρακτηριστικά ανέφερε:

«Η κοπή της πίτας είναι μια ωραία παράδοση πολλών χρόνων. Είναι μια ευχάριστη συνάντηση που μας φέρνει πιο κοντά. Είναι κυρίως κοινωνική και όχι πολιτική εκδήλωση. Μια μέρα χαράς και ευχών. Γι αυτό και θα είμαι πολύ-πολύ σύντομος.

Πιο πριν όμως θα μου επιτρέψετε να πω δυο σύντομα λόγια.

Είναι η πρώτη φορά που παρευρίσκομαι στην ετήσια εκδήλωσή μας ως Δήμαρχος. Είναι συνεπώς νωρίς για απολογισμούς.

Έχουμε πολύ καιρό μπροστά μας για να κάνουμε όλα όσα περιμένουν οι συμπολίτες μας από εμάς.

Τους 5,5 μήνες που οι συνεργάτες μου κι εγώ είμαστε στη διοίκηση του Δήμου προσπαθήσαμε να αλλάξουμε πολλά. Να διορθώσουμε κακώς κείμενα, να λύσουμε ζητήματα που βάλτωναν και πάνω απ’ όλα να δώσουμε μια αίσθηση επανεκκίνησης σε όλα τα επίπεδα.

Να καταλάβουν και πάλι οι συμπολίτες μας ότι ο Δήμος και οι υπηρεσίες του είναι εδώ, παρεμβαίνουν, λύνουν θέματα, σχεδιάζουν την επόμενη μέρα.

Δεν βάζουν τα προβλήματα κάτω από το χαλί, αλλά παίρνουν πρωτοβουλίες.

Μπορεί να γίνονται και λάθη και πάντα θα γίνονται.

Αλλά ο Δήμος είναι πάντα εδώ. Με έναν καθημερινό αγώνα σε όλα τα επίπεδα.

Και θα μου επιτρέψετε να πω ότι τα αποτελέσματα είναι ήδη ορατά:

Επανερχόμαστε στην κανονικότητα. Έγινε αγώνας για να μπει η καθημερινότητά μας σε τάξη.

Βάλαμε ως προτεραιότητα τον τομέα της καθαριότητας, με ορατά αποτελέσματα για τους δημότες. Λύθηκε το θέμα της συντήρησης των οχημάτων καθαριότητας, υπογράφοντας Σύμβαση μετά από 2,5 χρόνια στασιμότητας. Ενώ ενισχύσαμε και το προσωπικό μας με επιπλέον δίμηνες συμβάσεις.

Δώσαμε ιδιαίτερο βάρος στο Πράσινο. Όπου προχωρήσαμε σε κλαδέματα και δράσης περιποίησης σε όλες τις ενότητες του Δήμου μας. Σε πάρκα, παιδικές χαρές και αστικό πράσινο. Η εικόνα έχει ήδη αλλάξει και με τον προγραμματισμό που έχουμε θα γίνεται ακόμα καλύτερος.

Ανακαινίσαμε τις 5 παιδικές χαρές Μεταλληνού, Δροσοπούλου, Νέας Αγοράς Ψυχικού , την παιδική χαρά «Στρατηγού Ιγνατίου Καλλέργη» επί της οδού Βαλαωρίτου στο Π.Ψυχικό, καθώς και του Αγίου Γεωργίου στο Νέο Ψυχικό. Ειδικά στην πλατεία Δροσοπούλου τοποθετήσαμε κατά μήκος του δρόμου έναν καλαίσθητο ξύλινο φράκτη, ως ασπίδα προστασίας των παιδιών από το δρόμο. Πλέον οι 12 από τις 14 παιδικές μας χαρές είναι πιστοποιημένες και ασφαλείς! Με την παιδική χαρά Μακεδονίας να ακολουθεί και την επαναλειτουργία της παιδικής χαράς Πικιώνη να είναι στα άμεσα σχέδιά μας!

Επιλύσαμε χρόνια προβλήματα, όπως το Αθλητικό Κέντρο Νέου Ψυχικού, που έγιναν κάποιες πρώτες απαραίτητες εργασίες και λύθηκε επιτέλους το πρόβλημα αδειοδότησης του κολυμβητηρίου. Μετά από 25 ολόκληρα χρόνια, από την ίδρυσή του, το στολίδι του Νέου Ψυχικού λειτουργεί νόμιμα και με ασφάλεια για τους δημότες μας!

Προχωρήσαμε στην αποξήλωση παράνομων αναρτημένων διαφημιστικών αφισών κατά μήκος της Κηφισίας.

Αντιμετωπίσαμε άμεσα κακοτεχνίες στα σχολεία μας και ανακαινίσαμε το Λύκειο της Φιλοθέης, με χρώματα που διάλεξαν τα παιδιά, καθώς και το Γυμνάσιο Νέου Ψυχικού.

Ξεκινήσαμε άμεσα την προσπάθεια αντιμετώπισης της παράνομης στάσης-στάθμευσης στο Νέο Ψυχικό. Κάθε μέρα, η Δημοτική Αστυνομία, παρότι είναι ελάχιστη με μόνον 3 υπαλλήλους που διαθέτει ο Δήμος, κόβει περίπου 100 κλήσεις. Υπολογίζουμε ότι δίνονται περίπου 400 κλήσεις εβδομαδιαίως.

Διπλασιάσαμε τις ποσότητες για την κάθε οικογένεια στο κοινωνικό παντοπωλείο και εξασφαλίσαμε χορηγίες και δωροεπιταγές από τα μεγάλα σούπερ μάρκετ του Δήμου μας.

Αυτή είναι η φιλοδοξία μας σε κάθε τομέα. Να κάνουμε βήματα μπροστά. Να χτίσουμε στα όσα καλά υπάρχουν – διότι ο Δήμος μας είναι ξεχωριστός, είναι μια περιοχή με υψηλή ποιότητα ζωής – και να πάμε ακόμα καλύτερα.

Και αυτή η ποιότητα να αντανακλάται παντού. Στις υπηρεσίες μας, στην καθημερινότητα, στη δημόσια παρουσία όλων μας.

Αυτό σημαίνει για εμάς Προάστιο Πρότυπο, να ξεχωρίζουμε παντού.

Και είμαι βέβαιος ότι του χρόνου θα πούμε πολλά περισσότερα διότι η μεγάλη προσπάθεια που έχει ξεκινήσει θα αρχίσει να αποδίδει».

 

 

 

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις