ΠαίΖΩ στο προάστιό μου

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

ΠαίΖΩ στο προάστιό μου

Καινοτόμα Προγράμματα με στόχο το παιδί

 

Κάθε Σαββατοκύριακο

από 15 Φεβρουαρίου

στο Αθλητικό Κέντρο του Νέου Ψυχικού

 

Ο Δήμος Φιλοθέης- Ψυχικού ξεκινά ένα νέο πρόγραμμα που αφορά τα παιδιά ηλικίας 4 έως 12 ετών στο Αθλητικό Κέντρο του Νέου Ψυχικού (Ρήγα Φερραίου και Μπουμπουλίνας).  Αφορά το έτος 2020 και έχει σκοπό να συνδυάσει τις τέχνες και τον πολιτισμό με τη μάθηση και την ψυχαγωγία. Σχεδιάστηκε ένα  ειδικά διαμορφωμένο πρόγραμμα με καλλιτέχνες και  εκπαιδευτές έχοντας σαν άξονα τις δεξιότητες που κάθε ηλικιακή ομάδα αναπτύσσει συμβαδίζοντας με την εποχή στην οποία τα παιδιά μας μεγαλώνουν. Με εργαστήρια θεάτρου, εικαστικών, stop motion και παραστάσεις που στόχο έχουν να εισάγουν τα παιδιά στον μαγικό κόσμο της τέχνης, να καλλιεργήσουν τις δεξιότητές τους με όχημα αυτό που τα παιδιά αγαπούν περισσότερο. Το παιχνίδι.

Τα προγράμματα είναι δωρεάν και για εγγραφές μπορείτε να απευθυνθείτε στο Πολιτιστικό Κέντρο Μπενετάτου στο τηλ. 210 6745135 από τις 9 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι.

Έναρξη προγραμμάτων Σάββατο 15 Φεβρουαρίου

Δηλώσεις συμμετοχής: paizwstoproastiomou@okapa.gr

Το πρόγραμμα

Κάθε Σάββατο πρωί

Εικαστικά

11.30-12.30 Ηλικιακή Ομάδα 4-7 ετών

13.00-14.00 Ηλικιακή Ομάδα 7-10 ετών

Το εργαστήριο επικεντρώνεται στην ανάπτυξη της εικαστικής αντίληψης, την καλλιτεχνική εκπαίδευση και την ενίσχυση της δημιουργικής έκφρασης. Τα παιδιά θα πειραματιστούν με διάφορες καλλιτεχνικές τεχνικές όπως η χαρακτική, η γλυπτική, το κολλάζ, η φωτογραφία κ.α. και μέσα από κινητικά και εικαστικά παιχνίδια θα ταξιδέψουν μέσα στον ατελείωτο κόσμο της Τέχνης

Κάθε Σάββατο απόγευμα

Θέατρο

17.00- 18.00

Παιδιά από 5-7 ετών

Εργαστήρι θεατρικού παιχνιδιού που θα οδηγήσει τα παιδιά να παίξουν, να ανακαλύψουν τις δυνατότητες που έχει το σώμα  και η φωνή τους, να ταξιδέψουν σε μαγικούς τόπους και να υποδυθούν ζώα, μυθικά και παραμυθένια πλάσματα αλλά και ο, τι άλλο γεννάει η φαντασία τους.

Στόχοι: Η δημιουργία ενός ασφαλούς περιβάλλοντος και το χτίσιμο εμπιστοσύνης τόσο με τον εαυτό μου όσο και με τους γύρω μου. Η ανάπτυξη λεκτικών και σωματικών δραστηριοτήτων μέσα από το παιχνίδι.

Επικοινωνιακή και λεκτική ανάπτυξη:  Ομαδικά θεατρικά παιχνίδια. Εξερεύνηση σώματος και ομιλίας μέσα από αφήγηση, δραματοποίηση, τεχνικές μιμικής, παντομίμας και σωματικού θεάτρου.

Κοινωνική και συναισθηματική ανάπτυξη: Ανακαλύπτω τρόπους να αλληλεπιδρώ με τους άλλους, γνωρίζω τον εαυτό μου και τα συναισθήματα μου, χτίζω την αυτοπεποίθηση μου.

18.30 -19.30

Παιδιά από 8-12

Τα παιδιά θα μυηθούν στον μαγικό κόσμου του θεάτρου. Μέσα από θεατρικές ασκήσεις, αυτοσχεδιασμούς, παιχνίδια ρόλων, θα έχουν τη  δυνατότητα να αναπτύξουν τη δημιουργικότητα, την ομαδικότητα, την κοινωνικότητα και να καλλιεργήσουν τη φαντασία και τα συναισθήματά τους. Κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου και ανάλογα με τις ανάγκες της ομάδας θα εξερευνήσουν συγκεκριμένες θεματικές ενότητες  και θα έχουν την επιλογή να δημιουργήσουν και να παρουσιάσουν στο κοινό μία θεατρική παράσταση.

Ενδεικτικές θεματικές ενότητες:

Περιβάλλον

Αρχαιολογία – Μυθολογία

Αγωγή σώματος – διατροφή

Λαϊκές Τέχνες όλου του κόσμου, Πολυπολιτισμικότητα

Παραδοσιακά έθιμα, Μεταμφιέσεις

Επιστήμες, Τεχνολογία

Συναισθήματα – εκφοβισμός

 

Κάθε Κυριακή

Ψηφιακές Ιστορίες-Βίντεο

11.30-12.30 Ηλικιακή Ομάδα Α΄-Γ΄ Δημοτικού

12.45-13.45 Ηλικιακή Ομάδα Δ’-Στ’ Δημοτικού

Ένα μείγμα ψηφιακών εικόνων, κειμένου,  ηχογραφημένης ακουστικής αφήγησης, και μουσικής θα αποτελέσουν το υλικό  για τη δημιουργία μοναδικών βίντεο με αποκλειστικούς δημιουργούς τα ίδια τα παιδιά. Στο εργαστήριο αυτό τα παιδιά, χρησιμοποιώντας την μέθοδο digital story telling και stop motion animation,  θα δημιουργήσουν τις δικές τους προσωπικές ψηφιακές ιστορίες και θα εξοικειωθούν με τη φωτογραφία, διάφορες εικαστικές τεχνικές αλλά και το μοντάζ.

Μία Κυριακή/μήνα (έναρξη 16 Φεβρουαρίου)

Απόγευμα στις 5:00

Εγώ Δημιουργώ

Για νήπια και Α, Β Δημοτικού

Θεατρικό εργαστήρι

Δύο έμπειροι καλλιτέχνες και εκπαιδευτές η Ελευθερία Ρουσάκη και ο Κυριάκος Μούρτζης αφηγούνται ένα παραμύθι που καταλήγει σε διαδραστικό παιχνίδι με υλικά το φώς και την σκιά προκειμένου να διερευνήσουν έννοιες όπως αξίζω, μπορώ, είμαι δημιουργός του κόσμου που θέλω να ζω.

Κάθε μήνα θα πειραματίζονται με άλλα υλικά προκειμένου να εισάγουν τα παιδιά στις δομικές αυτές έννοιες που συνθέτουν έναν ολοκληρωμένο άνθρωπο.

 

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις