Αδιατάρακτη η καθημερινότητά μας

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Αδιατάρακτη η καθημερινότητά μας

Συνδυασμένες ενέργειες του Δημάρχου Δημήτρη Γαλάνη για Κολυμβητήριο και Ελληνικά Ταχυδρομεία

Λύθηκε μέσα στο πρώτο τετράμηνο διοίκησης το «άλυτο» πρόβλημα αδειοδότησης του Κολυμβητηρίου Νέου Ψυχικού. Προσωπικές επαφές Δημάρχου με αρμόδιους για άμεση εξυπηρέτηση. Τα ΕΛΤΑ παραμένουν ως έχουν.

Συνέντευξη στην Πέλλη Ζωγοπούλου

Με στόχο να προσφέρει στους πολίτες όλα όσα έχουν συνηθίσει να απολαμβάνουν η νέα Δημοτική Αρχή αποδύεται σε ένα αγώνα δράσεων, προκειμένου να εξεύρει λύσεις για τα  θέματα της καθημερινότητας, αλλά και να παραμείνει συνεπής στην προεκλογική της υπόσχεση ότι θα φέρει μια νέα αντίληψη στη διοίκηση του Δήμου.

Εν προκειμένω ο Δημήτρης Γαλάνης προχώρησε σε κινήσεις άμεσης δράσης, καθώς ανέλαβε να λύσει το χρόνιο πρόβλημα αδειοδότησης του κολυμβητηρίου του Νέου Ψυχικού, αλλά και της απομάκρυνσης των γραφείων και των παραρτημάτων των Ελληνικών Ταχυδρομείων από το Δήμο.

Στην όλη προσπάθεια, μάλιστα, και με στόχο την αποτελεσματικότητα, προέβη σε προσωπικές επαφές με την Αντιπεριφερειάρχη Βορείου Τομέα κυρία Λουκία Κεφαλογιάννη, με τον διευθυντή του Υγειονομικού, αλλά και με την Διεύθυνση των ΕΛΤΑ.

Στη σύντομη κουβέντα που είχαμε μαζί του, μας εξήγησε τις κινήσεις του, αλλά και το σκεπτικό πίσω από αυτές.

Η Συζήτηση

Κολυμβητήριο και ΕΛΤΑ σε  ημερήσια διάταξη, λοιπόν, με τον Δήμαρχο να κάνει την υπέρβαση και μέσα σε τέσσερεις μόλις μήνες διοίκησης, να δίνει λύση σε ένα πρόβλημα που ξεκίνησε με την κατασκευή του κολυμβητηρίου και τα τελευταία δέκα χρόνια –επί των ημερών της προηγούμενης διοίκησης, ακροβατούσε στα όρια της νομιμότητας μέχρι που τελικά σφραγίστηκε!

Παράλληλα, δίνει λύση και στο πρόβλημα των ΕΛΤΑ, που ως φαίνεται, αναστάτωσε κυριολεκτικά τους κατοίκους και των τριών Κοινοτήτων –που μετά τις περικοπές των τραπεζών και το αναπάντεχο, για την καθημερινότητά τους, κλείσιμο των υποκαταστημάτων είδαν τις παρεχόμενες υπηρεσίες της πόλης τους να συρρικνώνονται.

Το κολυμβητήριο, στο Αθλητικό του Νέου Ψυχικού, ήταν το πρώτο πρόβλημα που αντιμετωπίσατε αναλαμβάνοντας τη διοίκηση του Δήμου. Πρώτα ο πυλώνας που έπεσε κι αμέσως μετά η σφράγιση της πισίνας. Για θυμίστε μας λίγο το ιστορικό. «Το ιστορικό, λίγο –πολύ είναι γνωστό σε όλους. Το κολυμβητήριο, από την ίδρυσή του, δεν είχε άδεια λειτουργίας. Επί προηγούμενης διοίκησης, και για δέκα χρόνια,  συνεχίστηκε το ίδιο καθεστώς λειτουργίας χωρίς αδειοδότηση∙ μέχρι τον περασμένο Αύγουστο, που τελικά σφραγίστηκε. Εμείς αναλάβαμε πρώτη Σεπτέμβρη και η ασφαλής επαναλειτουργία του υπήρξε ο κύριος στόχος μας. Και δεν ήταν καθόλου εύκολο∙ αρχές Αυγούστου, όπως είπατε, λόγω ελλιπούς συντήρησης, έπεσε μια κολώνα της ΔΕΗ ακριβώς δίπλα στην  πισίνα, όπου παρά λίγο να θρηνήσουμε θύματα. Αυτό σαν γεγονός και μόνο έκανε τις Υπηρεσίες της Περιφέρειας ακόμα πιο αυστηρές κι επιφυλακτικές απέναντί μας.

Επιπροσθέτως, το ότι θα παρέμενε ο βατήρας, για κάποιο χρονικό διάστημα –έστω κι αν δεν θα χρησιμοποιείτο, δυσκόλευε ακόμα περισσότερο την κατάσταση. Παρόλα αυτά, καταφέραμε να ξεπεράσουμε το πρόβλημα ότι για κάποιο διάστημα θα παρέμενε ένα χωρίς άδεια στοιχείο στο κολυμβητήριο».

Οι αναγνώστες μας θα αναρωτιούνται, γιατί δεν μπορούσε να αφαιρεθεί άμεσα ο βατήρας; «Για το βατήρα τη συγκεκριμένη στιγμή δεν μπορούσαμε να κάνουμε τίποτα άλλο, καθώς υπάρχει μια μελέτη της Τεχνικής Υπηρεσίας που έλεγε ότι για να πέσει ο βατήρας χρειάζονταν 70.000 ευρώ. Πράγμα που σημαίνει ανοιχτό διαγωνισμό και μεγάλη διάρκεια χρόνου. Κι αν περιμέναμε για να λειτουργήσει το κολυμβητήριο και να τελεσφορήσουν  οι διαδικασίες του διαγωνισμού που είχαν δρομολογηθεί από την προηγούμενη διοίκηση, τότε δεν ξέρω πότε πραγματικά θα μπορούσαμε να το διαθέσουμε στους δημότες».

Παρόλα αυτά τα καταφέρατε; «Τα καταφέραμε -με συνεχείς πιέσεις προς κάθε αρμόδιο και προσωπική επικοινωνία, να βρούμε μια λύση. Πήρα την Αντιπεριφερειάρχη Λουκία Κεφαλογιάννη και το Διευθυντή του Υγειονομικού και τους πήγα στο κολυμβητήριο. Είδαν το παράλογο του βατήρα και πείστηκαν ότι θα τον κατεβάσουμε. Από εκεί και πέρα οι κινήσεις μας ήταν συγκεκριμένες. Στις 14 Ιανουαρίου καταθέσαμε το φάκελο στο Υγειονομικό. Στις 16 έγινε η αυτοψία και στις 17 πήραμε την άδεια. Έτσι γίνεται, στη βράση κολλάει το σίδερο».!

Και τελικά κάνατε την υπέρβαση. «Ακριβώς, κάναμε την υπέρβαση και καταφέραμε, σε τέσσερεις μόλις μήνες, να λύσουμε ένα χρόνιο πρόβλημα του Νέου Ψυχικού –που δεν μπόρεσε κανείς να το λύσει και ειδικά τα τελευταία δέκα χρόνια. Βγάλαμε άδεια στο κολυμβητήριο καταθέτοντας έναν υπερπλήρη φάκελο δικαιολογητικών που εγγυάται την ασφάλεια και τη νομιμότητα όλης της εγκατάστασης».

Η μείζων αντιπολίτευση, ωστόσο, διατείνεται ότι προσπάθησε να πάρει την άδεια, αλλά τότε το περιβάλλον στην Περιφέρεια δεν ήταν ιδιαίτερα φιλικό, όπως είναι τώρα με τον κύριο Πατούλη. Τι λέτε γι αυτό; «Η  πολιτική σκηνή της χώρας έχει αποδείξει ότι αν θες να κάνεις μια δουλειά, πιο εύκολα την κάνεις με τον πολιτικό σου αντίπαλο παρά με τον φίλο!

Πρεσβεύω,  ότι αν θες να επιτύχεις κάτι πρέπει να σηκώσεις τα μανίκια και να τρέξεις εσύ ο ίδιος κι όχι να στέλνεις κάποιον άλλο στη θέση σου! Αυτό έκανα εγώ για το συγκεκριμένο θέμα κι αυτό που πέτυχα ήταν να κινήσω το σύστημα του δημοσίου με τον ίδιο τρόπο που κινείται ο  ιδιωτικός τομέας, δηλαδή: γρήγορα κι αποτελεσματικά».

Από εδώ και πέρα τι προβλέπεται; «Όλα κυλάνε ομαλά, το κολυμβητήριο άνοιξε την Παρασκευή στις 24/1 κι έχουν αρχίσει, ήδη, οι εγγραφές. Πρόκειται για κανονικότατη άδεια με πενταετή διάρκεια. Και ασφαλώς μετά τον ανοιχτό διαγωνισμό, θα αφαιρέσουμε τον βατήρα, όπως υποχρεούμαστε».

Πριν από δυο-τρεις εβδομάδες ανακοινώθηκε ότι τα Ελληνικά Ταχυδρομεία φεύγουν από τον Δήμο μας. Η είδηση και μόνο δημιούργησε μικροπανικό στους κατοίκους. Τι ακριβώς έγινε; « Μόλις το έμαθα επικοινώνησα άμεσα με τα ΕΛΤΑ, και συγκεκριμένα με την Γενική Διευθύντρια Λιανικής των ΕΛΤΑ, κυρία Φάρου, όπου της παρουσίασα το πρόβλημα που δημιουργείται με τους κατοίκους της περιοχής στη περίπτωση απομάκρυνσης του καταστήματος και των πρακτορείων. Αντίστοιχα, μου ανέφερε τα τρομερά οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα Ελληνικά Ταχυδρομεία και δεν τους επιτρέπουν να διατηρούν όλα τα υποκαταστήματα. Ωστόσο, μέσα από συνεχή επικοινωνία συνεργαστήκαμε –και οι δυο πλευρές, με ειλικρινή διάθεση και θέληση για να βρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση για όλους. Αποφασίστηκε, λοιπόν:

Το κατάστημα  ΕΛΤΑ Νέου Ψυχικού δεν θα κλείσει και θα συνεχίσει να λειτουργεί όπως σήμερα.

Το πρακτορείο ΕΛΤΑ Φιλοθέης θα συνεχίσει κανονικά τη λειτουργία του, όπως και το πρακτορείο ΕΛΤΑ του Ψυχικού (Blue Bell).

Το κατάστημα ΕΛΤΑ του Ψυχικού επί της οδού Μαραθωνοδρόμου, μετατρέπεται σε κέντρο διανομής, με ξεχωριστή αίθουσα για τα συστημένα και τις θυρίδες των κατοίκων.

Σε περίπτωση που τα ΕΛΤΑ δεν μπορέσουν να ανταποκριθούν στην παραπάνω λειτουργία, λόγω έλλειψης προσωπικού, αντιπροτείναμε τη μεταφορά της παραπάνω υπηρεσίας για τα συστημένα και τα δέματα στο κατάστημα Παλαιού Ψυχικού (Blue Bell) και τη διατήρηση των υπαρχουσών θυρίδων στο κατάστημα της Μαραθωνοδρόμου.

Εξυπακούεται ότι  Δήμος θα παρακολουθεί στενά το θέμα και θα κάνει ό,τι είναι απαραίτητο για να μην δημιουργηθεί περαιτέρω πρόβλημα στην εξυπηρέτηση των δημοτών».

Αν θες να επιτύχεις κάτι πρέπει να σηκώσεις τα μανίκια και να τρέξεις εσύ ο ίδιος κι όχι να στέλνεις κάποιον άλλο στη θέση σου

Αυτό που πέτυχα ήταν να κινήσω το σύστημα του δημοσίου με τον ίδιο τρόπο που κινείται ο  ιδιωτικός τομέας, δηλαδή: γρήγορα κι αποτελεσματικά

 

 

 

 

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις