Αδελφοποιήθηκαν το Γυμνάσιο Ψυχικό με το Γυμνάσιο Gonjenka di Palermo

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Αδελφοποιήθηκαν το Γυμνάσιο Ψυχικού με το Γυμνάσιο Gonjenka di Palermo

Έγινε το μεσημέρι της Τρίτης η επίσημη υποδοχή των μαθητών Γυμνασίου του Palermo της Ιταλίας από τους μαθητές του Γυμνασίου Ψυχικού στο Αμφιθέατρο του σχολείου.

Μέσα σε μια σεμνή τελετή στα πλαίσια προγραμμάτων ανταλλαγής μαθητικών επισκέψεων οι γειτονικές χώρες και στα πλαίσια της διδασκαλίας των Αρχαίων Ελληνικών, δώδεκα ιταλοί μαθητές με την δασκάλα των ελληνικών  έφθασαν στο Γυμνάσιο Ψυχικού.

 

Η μαθητική κοινότητα με τη συμβολή του Γυμνασιάρχη κύριου Νικητόπουλου, του καθηγητή ιταλικών κυρίου Τσιτσιμπίνη, των λοιπών καθηγητών, της προέδρου του Συλλόγου Γονέων κυρία Αυγέρη,  τον εκπρόσωπο της δημοτικής αρχής Ψυχικού – Φιλοθέης και Πρόεδρου της Ββάθμιας κ. Φωτιάδη Δημήτρη και την Πρόεδρο Κοινότητας Ψυχικού κυρία Φαίνη Χατζηαθανασιάδου υποδέχτηκε με πολλή αγάπη τους ιταλούς μαθητές. Όπως δήλωσε στην προσφώνησή του σε άψογα ιταλικά ο κ. Φωτιάδης «αυτή η συνεργασία αποτελεί γέφυρα πολιτισμού και ανθρωπισμού. Σταθερή γέφυρα που έρχεται από πολύ παλιά, από την εποχή της Μεγάλης Ελλάδας στην Κάτω Ιταλίας, γέφυρα γνωριμίας, συνεργασίας και φιλίας μεταξύ των δύο λαών. Αναφέρθηκε δε, στην ιστορική ονομασία για το Ψυχικό μέσα από τον αγγελιοφόρο της Μάχης του Μαραθώνα Φειδιππίδη και τον θάνατό του στην περιοχή μας, πράγμα που εντυπωσίασε τους Ιταλούς μαθητές. Ακολούθησε όμορφο καλλιτεχνικό πρόγραμμα με μουσική και τραγούδια από την χορωδία του Γυμνασίου υπό την επιμέλεια του γυμνασιάρχη. Η σεμνή τελετή έληξε με την προσφορά δώρων στους ιταλούς μαθητές από τον σύλλογο γονέων και την οικονομικής στήριξης της επιτροπής Β΄βάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Φιλοθέης – Ψυχικού.

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις