ΤΟ ΛΥΚΕΙΟ ΝΕΟΥ ΨΥΧΙΚΟΥ ΤΙΜΑ ΤΟΝ ΘΡΥΛΟ ΤΗΣ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ, ΣΠΥΡΟ ΓΙΑΝΝΙΩΤΗ

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

ΤΟ ΛΥΚΕΙΟ ΝΕΟΥ ΨΥΧΙΚΟΥ ΤΙΜΑ ΤΟΝ ΘΡΥΛΟ ΤΗΣ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ, ΣΠΥΡΟ ΓΙΑΝΝΙΩΤΗ

Με ιδιαίτερη χαρά και ενθουσιασμό υποδέχτηκαν οι μαθητές, ο Σύλλογος Καθηγητών και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Λυκείου Νέου Ψυχικού την Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2020 τον Ολυμπιονίκη και Παγκόσμιο πρωταθλητή της κολύμβησης στις μεγάλες αποστάσεις, Σπύρο Γιαννιώτη.

Ο Σπύρος Γιαννιώτης συγκινήθηκε με την παρουσίαση που είχαν ετοιμάσει οι μαθητές της Β΄ Λυκείου Σπ. Βουγιούκας, Λ. Δακτυλάς και Κ. Αλεξάκης για τη σπουδαία του πορεία στον αθλητισμό, η οποία πρόσφατα ολοκληρώθηκε με μία νέα σπουδαία διάκριση του Ολυμπιονίκη μας, να ενταχθεί στο International Marathon Swimming Hall of Fame!

Με την προβολή, μάλιστα, σε video του συγκλονιστικού φινάλε της επίμαχης κούρσας, o Σπύρος Γιαννιώτης ξαναέζησε μαζί με όλη τη μαθητική κοινότητα τα τελευταία κρίσιμα λεπτά του αγώνα που του χάρισαν το ασημένιο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς του Ρίο το 2016.

Όμως, ο Σπύρος Γιαννιώτης δεν είναι μόνο ένας θρύλος της κολύμβησης. Αποτελεί το πρότυπο του αθλητή που θέλουμε να παρακολουθούν και να μιμούνται τα παιδιά μας!

Συνεπήρε ένα ολόκληρο σχολείο με τον καίριο και μεστό του λόγο, κεντρίζοντας το μυαλό και ζεσταίνοντας την καρδιά των μαθητών. Μίλησε κυρίως για τις αντιξοότητες που αντιμετώπισε ο ίδιος στην πορεία του προς την κορυφή, τονίζοντας ότι αυτές οι αντιξοότητες είναι που τον σκληραγώγησαν και στο τέλος τον οδήγησαν στη νίκη. «Η αποτυχία σε ετοιμάζει για τη νίκη», είπε χαρακτηριστικά και συμβούλευσε τους μαθητές να μη φοβούνται τις δυσκολίες που θα συναντήσουν στη ζωή τους. Το σημαντικό είναι να ξανασηκώνονται στα πόδια τους και να συνεχίσουν τον αγώνα τους. ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΧΗΤΕΣ!

Οι μαθητές συνειδητοποίησαν το μεγαλείο της ψυχής του Σπύρου Γιαννιώτη,  όταν   αναφέρθηκε στη στάση που κράτησε στους Ολυμπιακούς του Ρίο: τερμάτισε πρώτος, χάνοντας το χρυσό μετάλλιο στη “χεριά”, αλλά αρνήθηκε να κάνει ένσταση. «Μόλις έμαθα για την ένσταση που κατέθεσαν  τα μέλη της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, το πρώτο που σκέφτηκα ήταν πώς θα αντικρίσω τον Ολλανδό συναθλητή μου, τον Βέερτμαν », εξομολογήθηκε στα παιδιά «και όχι μόνο μπλόκαρα την ένσταση αλλά και απαίτησα από τον προπονητή μου να ζητήσει συγνώμη από τον προπονητή του Ολλανδού. Οι αγώνες πρέπει να κρίνονται εντός των αγωνιστικών χώρων».

Στη συνέχεια της εκδήλωσης ο καθηγητής της Φυσικής Αγωγής, κ. Ι. Σέργης γνώρισε στον Ολυμπιονίκη μας μαθητές του  Λυκείου Νέου Ψυχικού που ασχολούνται με τον πρωταθλητισμό, και συγκεκριμένα τις μαθήτριες Βάμβα Στ. (της Γ΄ τάξης) και Λύρου Γ. (της Β΄ τάξης) για τις υψηλές επιδόσεις τους στο Διεθνές Πρωτάθλημα της Ολυμπιακής κατηγορίας-49 κιλά G1 Greece open και στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πυγμαχίας αντιστοίχως. Παρών ήταν και ο απόφοιτος Ν. Γκαβέλας, Πρωταθλητής Ευρώπης στον στίβο, ο οποίος συγκινημένος δήλωσε στον Σπύρο Γιαννιώτη ότι αποτελεί πρότυπό του!

Η εκδήλωση έκλεισε με την απονομή αναμνηστικής πλακέτας στον Ολυμπιονίκη μας από τον Διευθυντή του Λυκείου Νέου Ψυχικού, κ. Δ. Τσάγκλα. Ο Σπύρος Γιαννιώτης συγκινήθηκε με την αφιέρωση « Στον Ολυμπιονίκη της καρδιάς μας ». Ευχαρίστησε θερμά  καθηγητές, γονείς και μαθητές για την τιμή που επιφύλαξαν στο πρόσωπό του,  και δήλωσε πως με μεγάλη του χαρά θα επισκεφτεί ξανά με την πρώτη ευκαιρία το Λύκειο Νέου Ψυχικού !

Συγχαρητήρια για άλλη μία φορά στο Λύκειο Νέου Ψυχικού για τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει, προκειμένου οι μαθητές να γνωρίσουν και να εμπνευστούν από ανθρώπους -πρότυπα ζωής!

 

 

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις