Βιβλιοπαρουσίαση

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Βιβλιοπαρουσίαση

Το βιβλιοπωλείο  ΧΑΡΤΟΠΟΛΙΣ, η Ελένη Νικολέλη (Δημ. Βασιλείου 1 & Λ. Κηφισίας, Νέο Ψυχικό, τηλ:2106777854) και οι Εκδόσεις «ΩΚΕΑΝΟΣ» διοργανώνουν και σας προσκαλούν σε μια συνάντηση με την συγγραφέα Μαίρη Γκαζιάνη, με αφορμή την έκδοση του νέου βιβλίου της με τίτλο «Ζάχαρη Άχνη».

 

Η παρουσίαση του βιβλίου θα γίνει  το  Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2020 και ώρα 12:00 έως 14:00, στο χώρο του βιβλιοπωλείου.

Από την παρουσίαση του βιβλίου: «Η Αύρα γεννιέται μια κρύα νύχτα του Γενάρη σε μια μικρή επαρχιακή πόλη κι είναι το όγδοο παιδί μιας πολυμελούς οικογένειας. “Σε χρίζω μάνα” είπε η μια από τις τρεις μοίρες που στάθηκαν πάνω από την κούνια της. Κι αυτός ο ρόλος την ακολούθησε σ’ όλη της τη ζωή. Πρώτο της μωρό το αδερφάκι που γεννήθηκε μετά απ’ αυτήν, ύστερα η κούκλα που της έφερε ο αδερφός της από την Αμερική, κι ακολούθησαν ανίψια και παιδιά που δεν γέννησε. Ή μήπως γέννησε; Έφηβη γνωρίζει τον Λεωνίδα, έναν φαντάρο που υπηρετεί τη θητεία του. Η απλή γνωριμία τους κατέληξε σ’ έναν βεβιασμένο γάμο που γρήγορα διαλύθηκε. Με τη στάμπα της ζωντοχήρας “φυγαδεύτηκε” από το χωριό για την Αθήνα, σε μια από τις αδερφές που μόλις είχε παντρευτεί και είχε γεννήσει. Ακόμα μια φορά ανέλαβε τον ρόλο της μάνας. Ώσπου θα έρθει στη ζωή της ο Αρίστος… Είναι γι’ αυτήν η αδερφή ψυχή, αλλά τα εμπόδια μπροστά τους ορθώνονται βουνό… Μια ζωή γεμάτη εμπόδια, μια ζωή πικρή, μια ευτυχία σαν ζάχαρη άχνη… που σκορπίζει στο παραμικρό φύσημα του ανέμου.».

 

Η Μαίρη Γκαζιάνη γεννήθηκε στα Ιωάννινα και μεγάλωσε στην Αθηνά, όπου ζει μέχρι σήμερα. Έχει ασχοληθεί ερασιτεχνικά με τη φωτογραφία, διατελώντας δραστήριο μέλος της Ελληνικής Φωτογραφικής Εταιρείας (ΕΦΕ) και λαμβάνοντας μέρος σε εκθέσεις και διαγωνισμούς, με πολλές διακρίσεις στο ενεργητικό της. Τα τελευταία χρόνια ασχολείται, εκτός από τη συγγραφή βιβλίων και με τη ζωγραφική και εκθέτει τα έργα της σε ατομικές και σε ομαδικές εκθέσεις. Τον Μάιο του 2012 κυκλοφόρησε την πρώτη ποιητική της συλλογή με τίτλο “Σου γράφω…”. Επίσης είναι η δημιουργός των στίχων του τραγουδιού “Για όλα αυτά που είσαι” σε μουσική Σάκη Τσιλίκη και του “Απόψε” σε μουσική Γιάννη Βαμβακάρη.

Η συγγραφέας θα συναντήσει και θα συνομιλήσει με τους αναγνώστες του και θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου του.

 

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις