Στα πεταχτά 17 Ιανουαρίου 2020

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Στα πεταχτά 17 Ιανουαρίου 2020

Γράφει η Πέλλη Ζωγοπούλου

Το φου μπου κι οι θερμοκέφαλοι

Ακόμα δεν καταλαβαίνω, πως γίνεται δημότες κι αιρετοί να ξεφωνίζονται δημόσια στο τοπικό face book!

Ξεφωνίζονται; Ω, ναι! –και μετά μανίας, θα λέγαμε! Καθώς δημότες αποφασισμένοι, να ξεκαθαρίσουν την ήρα από το στάρι, κάνουν κατευθείαν επιθέσεις στην παρούσα διοίκηση και στους δη στους αντιδημάρχους της  ζητώντας, παρακαλώ, ρέστα κι εξηγήσεις για όλους και για όλα, ακόμα και για τις δράσεις της προηγούμενης διοίκησης…!

Προφανώς ανήκουν στους θερμοκέφαλους οπαδούς της προηγούμενης διοικητικής περιόδου που δεν προσαρμόζονται εύκολα στα συμπαρομαρτούντα της ήττας∙ κι όπου βρουν ευγενικό και μετρημένο αντίπαλο τον βαφτίζουν εύκολο, συνασπίζονται και προσπαθούν να του αλλάξουν κυριολεκτικά τα φώτα! Και οι κυρίες στο κυνήγι αυτό έχουν την τιμητική τους… Μάλλον θεωρούνται πιο εύκολοι αντίπαλοι από τους άντρες ομολόγους τους! –οπότε οι «απηνείς διώκτες» τις στοχεύουν ανελέητα!

Το αξιοπερίεργο του πράγματος είναι ότι τη σκανδάλη πρώτες πατούν οι ομόφυλές τους!

Αν προσέξετε, μάλιστα, θα διαπιστώσετε ότι οι δημότες είναι –ανά περίπτωση και ζήτημα- σχεδόν πάντα οι ίδιοι! Ακριβώς! Μοιάζει λες και κάποιοι έχουν αναλάβει εργολαβικά να διατηρήσουν την ένταση σε κάθε ζήτημα που μπορεί να ευαισθητοποιεί μεγάλες πληθυσμιακές ομάδες, όπως: αδέσποτα, δρόμοι, πεζοδρόμια, δέντρα, πράσινο και άλλα πολλά ακόμα.

Κάνω λάθος; Δε νομίζω! Ίσα, ίσα που τολμώ να πω τα πράγματα με τ’ όνομά τους!

Και συγνώμη, αλλά… οι πρωτάρηδες αιρετοί –που δεν γνωρίζουν τι σημαίνει χειριστικός, αποφασισμένος και ταγμένος στο σκοπό του συνομιλητής, πέφτουν στην «παγίδα» κι απαντάνε!

Και τι θα έπρεπε να κάνουν κι οι θερμοκέφαλοι; -θα ρωτήσετε. Και στο κάτω, κάτω όλοι αναζητάνε ένα δημόσιο χώρο να εκθέσουν τις απόψεις τους!

Προς Θεού, δεν θα τους κατηγορήσουμε για την ανταλλαγή ιδεών, ούτε για την παράθεση απόψεων –ακόμα κι αν μας βρίσκουν αντίθετους! Μην τα ισοπεδώνουμε όλα, εντάξει; Θα τους κριτικάρουμε, όμως –όπως θα έκαναν κι αυτοί, για το παράλογο κυνήγι μαγισσών που έχουν αποδυθεί, προκειμένου να πλήξουν την αξιοπιστία των αντιπάλων τους…

Και θα τους υπενθυμίσουμε: Ε, φίλτατοι υπάρχουν κι άλλοι τρόποι και συμπεριφορές –με προαπαιτούμενα, βέβαια, που αν δεν τα έχει κανείς από το σπίτι του δυσκολεύεται να τα βρει στην πορεία. Προσπαθήστε το, όμως, δεν είναι κακό.

Φυσικά, όστις ενδιαφέρεται για σοβαρές απαντήσεις κινείται διαφορετικά∙ συντάσσει ανάλογες επιστολές προς τη Δημοτική Αρχή, ζητά εξηγήσεις και αν δεν τις πάρει τότε ξεφωνίζει τους αντιπάλους του όπου δει και χρειάζεται… Αν χρειάζεται! Λέμε τώρα! Αλλά το να ξεφωνίζει προκαταβολικά; -ε, είναι τραβηγμένο, δε βρίσκετε;

Αφήστε που τα υπό συζήτηση θέματα δε λύνονται –αν υπάρχει κάτι να λυθεί δημόσια- από το φου μπου! Δεν είναι σοβαρή αντιμετώπιση αυτή. Φίλτατοι αναγνώστες το καταλαβαίνετε; -έτσι δεν είναι;

Τ’ αδέσποτα κι οι φιλόζωοι

Και μιας και αναφερθήκαμε στους φιλόζωους –εν προκειμένω, για όσους προσφέρουν στα ζώα τα καημένα, χειμώνα καιρό που τουρτουρίζουν από το κρύο κι είναι ευάλωτα κι ανυπεράσπιστα ακόμα και στο απλό κρυολόγημα, θα ήθελα να επισημάνω ότι: φιλοζωία είναι αυτό που κάνουν δυο νεαρές κυρίες, πολύ γνωστές για τις δράσεις τους,  στο Νέο Ψυχικό,  δηλαδή: ταΐζουν, σε καθημερινή βάση και με ιδιαίτερη επιμέλεια, τις αδέσποτες γατούλες, τις στειρώνουν, τις φροντίζουν, αναλαμβάνουν τα έξοδα νοσηλείας τους όπου χρειάζεται, καθαρίζουν τα πάντα, σέβονται τους γείτονες και το περιβάλλον. Κι όλα αυτά χωρίς να το διατυμπανίζουν, χωρίς να επαίρονται και χωρίς να ζητάνε χρήματα από κανέναν! Ειδικά από το Δήμο.

Και το γράφω, γιατί διαπίστωσα ότι κάποιοι άλλοι έχουν… -ας πούμε τον τρόπο τους να προβάλλουν μέσα από τις φιλοζωικές δράσεις τους -που δεν ζητήσαμε να μας τις πουν- και τη δουλειά τους –εφ’ όσον το επάγγελμα πάει παράλληλα με τα ζωάκια.

Και να προσθέσω ότι: αν καμιά φορά ο Δήμος αποφασίσει να πει ένα μπράβο και σε εκτός της Κοινότητας Ψυχικού εθελοντές -φιλόζωους, ας μας ρωτήσει γι αυτές τις κυρίες.

Και με αφορμή όλα αυτά κι εφόσον το θέμα των φιλόζωων και των φιλοζωικών είναι πάντα στην επικαιρότητα και κάποιοι ζητάνε απαντήσεις, δεν θα ήταν άσχημη ιδέα όταν γίνει ο ανοιχτός διαγωνισμός για τη φιλοξενία αδέσποτων ζώων να κάνουμε ένα μεγάλο ρεπορτάζ για τα τελευταία δέκα χρόνια του Καλλικράτιου Δήμου σχετικά με  χρηματοδοτήσεις, αναθέσεις, δράσεις  κ.λπ. κ.λπ.  Έτσι για να δούμε τι έκανε η προηγούμενη διοίκηση και τι κάνει η τωρινή.

Τα θέλουμε όλα τώρα

Ακριβώς! Από διοίκηση εκατό είκοσι ημερών, τουτέστιν τεσσάρων μηνών ζητάμε όλα όσα δεν έκανε η προηγούμενη σε δέκα χρόνια, δηλαδή σε 3.650 ημέρες! ‘Έχουμε θράσος, ε; Γιατί εν προκειμένω δημότες υψηλών απαιτήσεων δε μας λέει κανείς και με τίποτα!

Δεν κοιτάμε που μπαίνει μια σειρά σε όλα, διαμαρτυρόμαστε κι από πάνω –και όχι μόνο, καθώς ξεχνάμε -επί προηγούμενης διοίκησης,  τι είχαμε τι χάσαμε! Για τους ελεύθερους χώρους στο Νέο Ψυχικό λέω –που κάποιοι μιας και είχαν προβλέψει τη σχετική  απόφαση του ΣτΕ θεωρούν απόλυτα φυσιολογικό να πάνε αγώνες τόσων ετών στράφι! Για να μην αναφερθούμε και στη διεκδικούμενη έκταση με τον Κέκροπα στο Ψυχικό, όπου κι αυτή τη χάσαμε… Ας ελπίσουμε ότι κάποια θέματα θα έρθουν στο Δημοτικό Συμβούλιο και θα μας δοθεί η ευκαιρία να τα αναλύσουμε διεξοδικά, έτσι για την πληροφόρησή μας.

Παρεμπιπτόντως, τι γίνεται με το ξενοδοχείο Ψυχικού; Κάποιος να μας ενημερώσει -χρειάζεται, ε; Μην ξεχνάμε, ότι όπως και να το βάφτισε η προηγούμενη διοίκηση μας κατσικώθηκε για τα καλά∙ και λούζονται, ακόμα και σήμερα,  οι Ψυχικιώτες τα παρεπόμενα της… αδιαφορίας τους -να πούμε; Δεν ξέρω αν θυμάστε, αλλά έγραφε επιστολές η κυρία που το σπίτι της γειτνιάζει με την οικοδομή κι ο Δήμος αρχικά χαμπάρι δεν έπαιρνε, καθότι και μεγάλη σημασία στην εισερχόμενη αλληλογραφία δεν δίνανε!

Εκ των υστέρων, κάθε που ενοχλητικά τους το θυμίζανε καλούσανε είτε την Πολεοδομία, είτε την Αστυνομία εφησυχάζονταν από τις αυτοψίες και κυλούσε ο καιρός…! Τι και αν φώναζε ο κύριος Μαναός ότι κατοικία με τόσα πολλά μπάνια δε γίνεται! Να τα θυμόμαστε κι αυτά, να μην ξεχνιόμαστε.

Όσο γι αυτούς τους τέσσερεις μήνες, τι να πούμε; Φύτεψε η παρούσα διοίκηση, καθάρισε, ξεχορτάριασε, πήρε σχολεία, Παιδικές Χαρές και χώρους άθλησης και τους έκανε ασφαλείς για τα παιδιά, ασχολείται με τη στατικότητα των δημόσιων κτιρίων, αναβάθμισε το Δημοτικό Ωδείο και δεν έχει και το μαγικό ραβδάκι –όπως λέει η συνεργάτιδά μου σε στιγμές πλήρους αγανάκτησης!

Ερήμωσε ο τόπος!

Κλείνει και το Ταχυδρομείο… Ναι, καλά διαβάσατε, κλείνει και το ταχυδρομείο -στο Νέο Ψυχικό, να διευκρινίσω. Τα ΕΛΤΑ ισοσκελίζουν τους λογαριασμούς τους και βρίσκουν ότι είναι ασύμφορη η λειτουργία κάποιων υποκαταστημάτων. Βλέπετε, η ανταλλαγή επιστολών καταργήθηκε –υπάρχουν πλέον τα ηλεκτρονικά μηνύματα, το Skype προσφέρει ελεύθερη επικοινωνία μεταξύ λαών, τηλεγραφήματα δεν υπάρχουν πια, τα δέματα στέλνονται με ιδιωτικές εταιρίες… Πληρώνονταν, όμως, και κάποιοι λογαριασμοί και στο Νέο Ψυχικό κλείσανε κι οι τράπεζες και κόψανε τα πόδια όσων δεν μπορούν να πληρώσουν μέσω e-baking και τις είχανε ανάγκη. Και άντε να πάει κανείς στο Φάρο όπου υπάρχουν οι εναπομείνασες πλέον τράπεζες κι όπου κανείς μπορεί να πάει μόνο περπατώντας, καθώς για να πάρει αυτοκίνητο και να το παρκάρει χρειάζεται… μπάρμπα στην Κορώνη και μέσον στη Δημοτική Αστυνομία!

Βέβαια, δεν θα μείνουν έτσι τα πράγματα∙ θα δημιουργηθούν σημεία i-bank Pay Spot όπου θα εξυπηρετούμαστε αντί μικρού αντιτίμου, κάποια υπάρχουν ήδη πολύ κοντά μας και σε συνεργασία με την Εθνική πραγματοποιούν πληθώρα πληρωμών.

Τι να κάνουμε; Οι εποχές αλλάζουν κι εμείς βρισκόμαστε στο μεταίχμιο των αλλαγών. Τουλάχιστον, ας το απολαύσουμε, καθότι αναμένεται να γίνει η καθημερινότητά μας πιο άνετη!

Αντιδρούν, βέβαια οι δημότες, όπως και στην ανάλογη περίπτωση οι δημότες Καισαριανής, και ίσως να είναι άδικο –όπως μου επισήμαναν, να κλείσει στο Νέο Ψυχικό το ένα και μοναδικό υποκατάστημα. Διαβάζω κιόλας ότι επί προηγούμενης κυβέρνησης είχαν χρηματοδοτηθεί με 135 εκατομμύρια τα ΕΛΤΑ ακριβώς για να διατηρήσουν τις δομές τους και είχαν ρυθμιστεί και τα χρέη τους, αλλά… τι να πει κανείς; Επιχειρήσεις είναι αυτές.

 

 

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις