Φωτιά στο πολυκατάστημα ΔΑΝΑΟΣ

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Φωτιά στο πολυκατάστημα ΔΑΝΑΟΣ

Φωτιά ξέσπασε τις πρωινές ώρες της Κυριακής 29 Δεκεμβρίου στο κτίριο το οποίο στεγάζει το πολυκατάστημα “Δαναός” επί της λεωφόρου Μεσογείων στον Χολαργό. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες, η πυρκαγιά έγινε αντιληπτή περίπου στις 10 το πρωί, ενώ η κατάσβεση άρχισε σχεδόν μισή ώρα αργότερα, από πολυμελή Πυροσβεστικά οχήματα. Λόγω των άκαων εύφλεκτων υλικών που βρίσκονταν στον δεύτερο όροφο του κτιρίου που ήταν το επίκεντρο της φωτιάς, στην προσπάθεια κατάσβεσης πήραν μέρος και αρκετές υδροφόρες από όμορους δήμους.

Μέσα στο πολυκατάστημα βρίσκονταν εκείνη την ώρα περίπου 20 άτομα, τα οποία και βγήκαν αμέσως στο δρόμο, ενώ σε όλο το κτίριο βρίσκονταν ακόμα 15 υπάλληλοι και πελάτες άλλων καταστημάτων. Σύμφωνα με πληροφορίες, προηγήθηκε ένας θόρυβος και λίγα λεπτά πριν την έναρξη της πυρκαγιάς υπήρξε γενική διακοπή ρεύματος στο κτίριο, το οποίο αποτελείται από υπόγειο, ισόγειο και άλλους τρεις ορόφους.

Λόγω της διακοπής ρεύματος, όπως προβλέπεται από τον κανονισμό ασφαλείας, το κτίριο εκκενώθηκε από τον κόσμο, γι’ αυτό και δεν υπήρξε κίνδυνος ή πανικός, ενώ αμέσως μετά έγινε αισθητή η μυρωδιά του καπνού και οι φλόγες άρχισαν να πετάγονται από τον δεύτερο όροφο τον οποίο κατέστρεψε ολοσχερώς. Τελικά τέθηκε υπό έλεγχο αργά το απόγευμα.

Οι αρμόδιοι αξιωματικοί του Π.Σ., εκτιμούν ότι η διακοπή ρεύματος δεν είναι άσχετη με την πυρκαγιά, αλλά λόγω της εκτεταμένης ζημιάς δεν μπορούν να πουν με βεβαιότητα τι την προκάλεσε, γι’ αυτό θα οριστούν οι πραγματογνώμονες, που θα πραγματοποιήσουν την έρευνα για τα αίτια.

Η ανακοίνωση του καταστήματος

Παρόλα αυτά, στις 3 Ιανουαρίου και κατόπιν εκτεταμένων εργασιών, ο «Δαναός» άνοιξε πάλι τις πόρτες του, στέλνοντας στο πελατολόγιο του το ακόλουθο μήνυμα.

«Με την δύναμη που αντλήσαμε από όλους εσάς, είμαστε από σήμερα ξανά κοντά σας με το γυναικείο και ανδρικό τμήμα και galerie de beaute  (γκαλερί αρωμάτων) 40% στα ρούχα και άλλες προσφορές».

 

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις