Άλλη μια εξαιρετική επιτυχία για τη «Συγκροτημένη Προσπάθεια»

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Άλλη μια εξαιρετική επιτυχία για τη «Συγκροτημένη Προσπάθεια»

Το βραβευμένο από το Σύλλογο Ελλήνων Λογοτεχνών ποίημα  «Συγκροτημένη Προσπάθεια», του συνδημότη  μας ιστορικού τέχνης και λογοτέχνη Λεόντιου Πετμεζά,  που δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά  στην δεκαετία του ’80, εντάσσεται και παρουσιάζεται φέτος στο νέο Ποιητικό Ημερολόγιο 2020 των εκδόσεων  Ιωλκός.                                             

Το ημερολόγιο αυτό κυκλοφορεί για εικοστή πέμπτη συνεχόμενη χρονιά, με επιμέλεια-ανθολόγηση του εκδότη, δημοσιογράφου και ποιητή Γιάννη Κορίδη, ενώ το εξώφυλλο και σελίδες της έκδοσης κοσμούν συλλήψεις του εικαστικού Σαράντη Καραβούζη.

 

Ανθολογούνται ποιήματα από την αρχαιότητα έως τις ημέρες μας, από  κλασικούς  και σύγχρονους  δημιουργούς  που επιβεβαιώνουν την εξελικτική πορεία της ελληνικής ποίησης μέσω των χρόνων . Από τον Πίνδαρο μέχρι τον Κωστή Παλαμά κι από τον Κώστα Ουράνη μέχρι τον Τάσο Λειβαδίτη. Επετειακά  ποιήματα για καθημερινή ανάγνωση, από όλες τις εποχές, τις τάσεις και τις σχολές. Σεφέρης, Ρίτσος, Σικελιανός, Πολυδούρη, Ελύτης, Βρεττάκος είναι κάποιοι των οποίων τις επιλεγμένες ποιητικές εμπνεύσεις τους θα μπορέσει να διαβάσει ο αναγνώστης.

 

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις