3η συνάντηση της Ομάδας  Φιλαναγνωσίας στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

3η συνάντηση της Ομάδας  Φιλαναγνωσίας στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου

Η  εξαιρετική πρωτοβουλία του πατέρα Μιχαήλ που έχει σαν σκοπό να φέρει κοντά τους αναγνώστες που ενδιαφέρονται σοβαρά, για θρησκευτικά, κοινωνικά και ποιμαντικά βιβλία, συνεχίζεται το Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2020 και ώρα 6:00 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου στο Νέο Ψυχικό.

Το βιβλίο που θα παρουσιαστεί κυκλοφόρησε το 2017 από τις εκδόσεις «Επτάλοφος», έχει τίτλο «ΑΣΚΗΣΗ ΜΥΣΤΙΚΗ» και συγγραφέας είναι ο π. Σταμάτης Σκλήρης.  Η έκδοση κοσμείται με έγχρωμα και μονόχρωμα ζωγραφικά έργα του συγγραφέα.

«…Το βιβλίο πραγματεύεται απομαγνητοφωνημένες εκπομπές  στον ραδιοφωνικό σταθμό της Εκκλησίας του Πειραιώς και τα κείμενα  προσπαθούν να μυήσουν τον αναγνώστη στην ασκητική θεώρηση της ζωής, όπως την παρέδωσε στα Ευαγγέλια ο Χριστός και όπως την εβίωσαν στη ζωή τους οι Πατέρες της Εκκλησίας. Η άσκηση ονομάζεται στο βιβλίο «μυστική» με την έννοια, ότι δεν είναι η αυστηρή και τυπική άσκηση που ζουν οι ασκητές, αλλά μία άτυπη προσπάθεια να βιώσουμε μέσα στον κόσμο το ήθος των Ευαγγελίων κατά το μέτρο που μπορούμε, με σεμνότητα και επίγνωση της αδυναμίας μας.…»

Ο πατήρ Σταμάτης Σκλήρης είναι συγγραφέας – εικονογράφος, έχει σπουδάσει  Ιατρική και Θεολογία και υπηρετεί ως εφημέριος στην ενορία Κοιμήσεως Θεοτόκου Βούλας, στην Αθήνα.

 

 

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις