Τα παιδιά ζωγραφίζουν και στέλνουν το μήνυμα

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Τα παιδιά ζωγραφίζουν και στέλνουν το μήνυμα

Είναι αρκετά σύνηθες τα παιδιά που φοιτούν στα Δημοτικά σχολεία του Δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού, να μετέχουν σε δράσεις που όχι μόνο εκπαιδεύουν τα χέρια αλλά ακονίζουν και το μυαλό. Το να φτιάχνει το παιδί σχέδια στο χαρτί αποτελεί τη βάση για τη μάθηση της γραφής και για την εξάσκηση του ελέγχου των μυών της παλάμης και το συντονισμό του χεριού με το μάτι. Το σχέδιο και η ζωγραφική παρέχουν ευκαιρίες μάθησης σχετικά με τα χρώματα και τα σχήματα, αλλά και κινητοποιούν τις δυνάμεις των παιδιών ως προς την παρατηρητικότητα, τη φαντασία και την επικοινωνία. Δίνουν επίσης στο παιδί το αίσθημα της επίτευξης και της αυτοεκτίμησης τα οποία συναντώνται σε όλους τους τομείς δημιουργικότητας.

Τα παιδιά των Δημοτικών μας σχολείων λοιπόν, έπιασαν χαρτί και μπογιές και άρχισαν να ζωγραφίζουν τα δικά τους σχέδια αλλά και να προωθούν τα δικά τους μηνύματα. Για αρχή, ζωγράφισαν το θέμα της αφόδευσης των τετράποδων φίλων τους. Ένα λυπηρό φαινόμενο στις Κοινότητες του Δήμου μας, που κατά τα άλλα φροντίζει να τροφοδοτεί με ειδικές σακούλες ακαθάρτων, πολλά σημεία της πόλης. Παρόλο που οι περισσότεροι ιδιοκτήτες σκύλων, μαζεύουν τις ακαθαρσίες τους, υπάρχουν και εκείνοι που πράττουν το αντίθετο. Ακόμα και μπροστά σε σχολεία, καταστήματα ή και έξω από τις πόρτες των γειτόνων τους.

Τα παιδιά, παίρνουν τις ζωγραφιές τους και τις κολλάνε σε διάφορα τυχαία σημεία της πόλης, για να μας δώσουν το μήνυμα της ατομικής καθαριότητας η οποία όμως, επηρεάζει το σύνολο. Μπράβο στην προσπάθεια τους.

 

Λεζάντες

Φωτο 1. Στην οδό Ν.Πλαστήρα στο Νέο Ψυχικό

Φωτο 2 Στη οδό Οίτης στο Ψυχικό

Φωτό 3 Εξω από το 1ο Δημοτικό Σχολείο Νέου Ψυχικού

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις