Σε χριστουγεννιάτικους ρυθμούς η πόλη μας!

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σε χριστουγεννιάτικους ρυθμούς η πόλη μας!

Σε χριστουγεννιάτικους ρυθμούς μπήκε επίσημα ο Δήμος Φιλοθέης – Ψυχικού από την Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου. Παρουσία του Δημάρχου κυρίου  Δημήτρη Γαλάνη ξεκίνησε η εορταστική περίοδος με το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου στην πλατεία Χρυσοχόου, στο Νέο Ψυχικό.

Η πλατεία γέμισε από οικογένειες συνδημοτών μας που ήρθαν να γιορτάσουν μαζί με την Δημοτική Αρχή. Τον ρυθμό στην εκδήλωση έδωσε ο ίδιος ο Δήμαρχος με την βοήθεια της δημοτικής συμβούλου Μίνας Μελισσουργού. Δεξιά και αριστερά της πλατείας από νωρίς το πρωί είχαν τοποθετηθεί μουσικά όργανα τα οποία χρησιμοποιήθηκαν κατά την διάρκεια της εκδήλωσης από μαθητές των σχολείων μας.

Τα πρώτα κάλαντα στην πόλη μας τραγούδησαν τα μικρά παιδιά του Δημοτικού Φιλοθέης. Από το ρεπερτόριό τους δεν έλειψαν τα Βυζαντινά και τα παραδοσιακά ισπανικά κάλαντα. Την διεύθυνση της χορωδίας είχε η Άννα Δαυίδ Σπανοπούλου και την διδασκαλία και συνοδεία πιάνου ο Παναγιώτης Θεοδοσίου.

Το πρόγραμμα συνεχίστηκε με την μπάντα  «μουσικό σχήμα» του Λυκείου Φιλοθέης με την διδασκαλία του Αλέξανδρου Μπιάγκη και ακούστηκαν το White Christmas και το Fly me to the moon ενώ ο Μικρός Τυμπανιστής ακούστηκε από την  Χορωδία του Λυκείου Νέου Ψυχικού.

Στην συνέχεια το σκηνικό αλλάζει με ένα εικαστικό δρώμενο όπου τα παιδιά αναπαριστούν τον γνωστό χριστουγεννιάτικο πίνακα του Νικηφόρου Λύτρα «Τα παιδιά τραγουδούν τα κάλαντα» πλασιωμένα με τη Χορωδία του 2ου Γυμνασίου Νέου Ψυχικού, που τραγούδησε τα κάλαντα της Χίου.

Την σκυτάλη παίρνει η γνωστή μπάντα «Big Band Theory», που απαρτίζεται από ομάδα παιδιών που φοιτούν στα σχολεία του Δήμου:  Λύκειο Ν. Ψυχικού, Βαρβάκειο Λύκειο και  Σχολή Μωραϊτη. Τραγούδησαν οι μαθήτριες: Έρση Λεοντοπούλου, Ιωάννα Βαριάμη και Δέσποινα Τσούτση. Στα μουσικά όργανα οι μαθητές: Κυριάκος Αυλωνίτης και Αχιλλέας Τσορτέκης. Τα παιδιά τραγούδησαν: All I want for Christmas is you, Rocking around the Christmas tree, Jingle Bells rock, Santa Claus is coming to town.

Με την ολοκλήρωση του μουσικού προγράμματος των μαθητών μας η βραδιά κορυφώνεται με το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου από τον Δήμαρχο μας. Εντυπωσιακό! Πανέμορφο, Επιβλητικό! Άλλαξε την εικόνα της εισόδου της πόλης μας. Φωταγώγησε μέχρι το Φάρο και την πλατεία της Αγίας Σοφίας.

Φανερά συγκινημένος ο Δήμαρχος Δημήτρης Γαλάνης κάλεσε όλους τους παρευρισκόμενους να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις με τις οικογένειές τους. Δήλωσε πως κάθε χρόνο το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου θα εναλλάσσεται στις τρεις κοινότητες και τέλος ευχήθηκε σε όλους αλλά και στο καθένα ξεχωριστά Καλές Γιορτές.

Η βραδιά έκλεισε με τον Κωνσταντίνο Ευαγγελίδη στο πιάνο και τις ενορχηστρώσεις, τον Γιάννη Παπαναστασίου στο σαξόφωνο, τη Φωτεινή Νικολοπούλου στο τσέλο και την τραγουδίστρια από τους Vanilla Swing Λήδα Αγγελάκη.

 

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις