«Ενεργειακές Κοινότητες & Αξιοποίηση των Τοπικών Πόρων»

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

«Ενεργειακές Κοινότητες & Αξιοποίηση των Τοπικών Πόρων»

Με πολύ μεγάλη επιτυχία και πλήθος παρευρισκομένων διοργανώθηκε τη Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου στο παλαιό Δημαρχείο Φιλοθέης, η εκδήλωση-ομιλία με θέμα: «Ενεργειακές Κοινότητες και Αξιοποίηση των Τοπικών Πόρων», η οποία οργανώθηκε από την Πρόεδρο του Συμβουλίου της Κοινότητας Φιλοθέης, κυρία Πέννυ Ζαφειροπούλου.

Ομιλήτρια ήταν η κυρία Αλεξάνδρα Σδούκου, Γενική Γραμματέας Ενέργειας & Ορυκτών Πρώτων Υλών του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής. Η κυρία Σδούκου ανέπτυξε το πρόγραμμα για τον περιορισμό των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής η οποία όπως τόνισε είναι πλέον μια πραγματικότητα και όχι μια θεωρία, υπέδειξε μεθόδους και πρακτικές τις οποίες μπορούμε να εφαρμόσουμε σε επίπεδο Δήμου αλλά και ατομικά όπως, την αποφυγή χρήσης των πλαστικών μιας χρήσης, την τοποθέτηση φωτοβολταϊκών στις στέγες των σπιτιών μας, την αντικατάσταση των ενεργοβόρων κοινών λαμπτήρων με λαμπτήρες Led , τη χρήση της ενέργειας με το νυκτερινό τιμολόγιο, κλπ. Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στην ηλεκτροκίνηση των αυτοκινήτων λέγοντας ότι το 30% των αυτοκινήτων της χώρας, το 2030 θα είναι ηλεκτροκίνητα.

Ο Δήμαρχος Δημήτρης Γαλάνης συνεχάρη την κυρία Σδούκου για την εξαιρετικά κατατοπιστική και εμπεριστατωμένη ομιλία της και εκείνη με τη σειρά της ανταπέδωσε τις ευχαριστίες λέγοντας: ευχαριστώ πολύ τον Δήμαρχο Ψυχικού Φιλοθέης Δημήτρη Γαλάνη και την Πρόεδρο Πέννυ Ζαφειροπούλου για την πρόσκληση. Συζητήσαμε τρόπους εξοικονόμησης ενέργειας από τον Δήμο Φιλοθέης-Ψυχικού, ευκαιρίες για αξιοποίηση πηγών καθαρής ενέργειας αλλά και μείωσης του περιβαλλοντικού μας αποτυπώματος με περιορισμό της χρησιμοποίησης πλαστικών μιας χρήσης και οργάνωση βιώσιμων τρόπων μετακίνησης με αξιοποίηση της ηλεκτροκίνησης.

 

 

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις