42ος Αγώνας Δρόμου

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

42ος Αγώνας Δρόμου

Ένας αγώνας για όλους!

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε την Κυριακή 1 Δεκεμβρίου ο 42ος Αγώνας Δρόμου Φιλοθέης – Ψυχικού. Πρόκειται για μία από τις παλαιότερες αθλητικές διοργανώσεις δήμων στην Ελλάδα – αποδεικνύεται άλλωστε από τον αριθμό του. Ο θεσμοθετημένος αυτός αγώνας «έρχεται» από τον τ. Δήμο Ψυχικού και διεξάγεται στο Άλσος Ψυχικού. Το μεγάλο αυτό τοπικό αθλητικό γεγονός διοργανώθηκε από τον Δήμο σε συνεργασία με το Νομικό Πρόσωπο του Δήμου ΟΚΑΠΑ.

Η συμμετοχή των δρομέων ξεπέρασε τα 1.400 άτομα ενώ πάνω από 650 ήταν οι μαθητές των σχολείων μας. Την περιγραφή του αγώνα έκανε η γνωστή ψυχικιώτισσα παρουσιάστρια Κατερίνα Λάσπα ενώ δεν ήταν λίγες οι φορές που το μικρόφωνο κατά την διάρκεια της διεξαγωγής βρέθηκε στα χέρια του Δημάρχου Δημήτρη Γαλάνη.

Ο Δήμαρχος συνόδευσε με ενθουσιασμό τους συμμετέχοντες δρομείς, παρότρυνε δε όλους να ενστερνιστούν τέτοιου είδους εκδηλώσεις που επιτρέπουν την συμμετοχή όλων των μελών της οικογένειας. «Ελάτε όλοι μαζί, μαζί με τις οικογένειές μας, να συναντιόμαστε και να συμμετέχουμε σε εκδηλώσεις του Δήμου. Για να μαθαίνουν τα παιδιά, για να διδάξουμε με το παράδειγμά μας το αθλητικό ιδεώδες». Τυπικός λόγος δεν υπήρχε – όλα τα λόγια του ήταν από καρδιάς. Ευχαρίστησε πολλές φορές τους όλους τους παρευρισκόμενους και τέλος να σημειώσουμε ότι έλαβε και  ο ίδιος μέρος στους αγώνες των 5χλμ.

Οι αγώνες δρόμου περιελάμβαναν δύο διαδρομές για ενήλικες των 5 και 10 χιλιομέτρων, τρεις  αγώνες για παιδιά (100, 600 και 1.000 μέτρων), περίπατο 5 χιλιομέτρων, καθώς και αγώνες για ΑμεΑ.

Στους αγώνες συμμετείχαν οι Ολυμπιονίκες Όλγα Βασδέκη, Δημήτρης Παπανικολάου, Νίκη Μπακογιάννη, Μαρία Βρυώνη, Βίκυ Κουβέλη και Ναίρη Νιαγκουάρα όπου έλαβαν μέρος και στην τελετή βράβευσης στις παιδικές κατηγορίες και έτρεξαν μαζί με τα ΑμεΑ.

Τα ιδρύματα «Θεοτόκο» και «Εστία» υποδέχτηκε η κυρία Γιάννα Δεσποτοπούλου, η για πολλά χρόνια Πρόεδρος των Special Olympics και μέλος της Επιτροπής Εθελοντισμού του Δήμου μας  όπου έκανε και τις απονομές για την διαδρομή ΑμεΑ.

Στην διεξαγωγή του αγώνα καθοριστικής σημασίας ήταν η συμμετοχή πολυάριθμων εθελοντών από όλα τα δημόσια σχολεία του Δήμου, τα συστήματα Προσκόπων, τα κορίτσια γυμναστικής του ΟΚΑΠΑ, τους συνεχιστές εθελοντές του 2004, καθώς και τους συλλόγους ΑΟΦ, ΑΕΨ. Τέλος οι ΟΔΙΚ για την υγειονομική κάλυψη κατά μήκους της διαδρομής του αγώνα.  Αναπόσπαστο κομμάτι της οργάνωσης του αγώνα ήταν και τα μέλη της Επιτροπής Εθελοντισμού.

Στην ασφαλή διεξαγωγή του 42ου Αγώνα Δρόμου συνέβαλλαν ουσιαστικά οι υπάλληλοι του Δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού, οι αστυνομικοί της Τροχαίας Κηφισίας και του Αστυνομικού Τμήματος Φιλοθέης-Ψυχικού και η δημοτική αστυνομία.

 

 

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις