Οι υποσχέσεις μας γίνονται πράξεις

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Οι υποσχέσεις μας γίνονται πράξεις

Αναβάθμιση Αθλητικού Κέντρου Νέου Ψυχικού με μελέτη έργου από την Τεχνική Υπηρεσία

Μοναδικό έργο κόστους 1.200.000 ευρώ. Μετά από είκοσι περίπου χρόνια οι πρώτες ουσιαστικές παρεμβάσεις στο Αθλητικό Κέντρο. Πολυχώρος αξιώσεων για κάθε εκδήλωση

Μια από τις βασικές επιδιώξεις του Δημάρχου Δημήτρη Γαλάνη και της νέας Δημοτικής Αρχής είναι η αναβάθμιση των υποδομών του Δήμου – κτιρίων, αθλητικών χώρων, παιδικών χαρών κτλ. – ώστε να προσφέρουν υπηρεσίες υψηλής ποιότητας στους δημότες.

Η προσπάθεια αυτή ξεκινά από το Αθλητικό Κέντρο Νέου Ψυχικού, ένα από τους κυριότερους πόλους δραστηριοτήτων ολόκληρου του Δήμου και εμβληματικό χώρο του Νέου Ψυχικού. Στο Αθλητικό κέντρο έχουν να εκτελεστούν εργασίες μεγάλης κλίμακας πάνω από 20 χρόνια.

ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΑΣ!

«Ένα νέο έργο προϋπολογισμού 1.200.000 ευρώ προγραμματίζουμε για το Νέο Ψυχικό. Πρόκειται για ένα πολιτιστικό χώρο που θα είναι ταυτόχρονα χώρος Πολιτισμού και Αθλητισμού!

Ξεκινάμε, λοιπόν, με όραμα, διάθεση και θέληση να δώσουμε ό,τι έχει ανάγκη ο Δήμος. Και ξεκινάμε από το Νέο Ψυχικό για να κάνουμε τα λόγια, έργα! Δυόμισι μήνες έχουμε αναλάβει τη Δημοτική Διακυβέρνηση, αλλά αυτό που θέλουμε άμεσα είναι να υλοποιηθεί η νέα μελέτη για το Αθλητικό Κέντρο του Νέου Ψυχικού »  μας δηλώνει μετά το τέλος της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Δήμαρχος Δημήτρης Γαλάνης.

«Το αγαπάω το Νέο Ψυχικό, θέλω να το δω ωραίο και ξεχωριστό» συμπληρώνει συγκινημένος και τονίζει: «Πέρα από το τεχνικό κομμάτι έπρεπε να πάρουμε και πολιτικές αποφάσεις. Τι θα γίνει, τι θα προηγηθεί. Η πρόταση του ΥΠΕΣ, για ένταξη παρόμοιων έργων στο Πρόγραμμα Φιλόδημος, μας άνοιξε το δρόμο για την αναβάθμιση του Αθλητικού Κέντρου.

Εδώ, θα ήθελα να επισημάνω ότι παρεμβάσεις θα γίνουν σχεδόν παντού στο Αθλητικό, ωστόσο θα ήθελα να σταθώ στον πολυχώρο –την αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, όπως την ξέρετε. Θα γίνει ένα θαυμάσιο θεατράκι με χωρητικότητα 150 ατόμων! Με αναδιπλούμενη σκηνή, ώστε να ρυθμίζεται κατάλληλα η χωρητικότητα και οι χρήσεις, έτσι μπορεί να χρησιμεύσει και για βραβεύσεις μαθητών και για τον δημόσιο απολογισμό και για άλλες ακόμα χρήσεις. Σημασία έχει να έχουν ένα χώρο οι δημότες, ακριβώς όπως τον θέλησαν.

Για την υλοποίηση της μελέτης, υπήρξε μια εξαιρετική συνεργασία με την Τεχνική Υπηρεσία. Το αποτέλεσμα υπήρξε θετικότατο και καταθέσαμε εγκαίρως το φάκελο για να εντάξουμε το έργο στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα».

ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΦΙΛ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

 

Η Τεχνική Υπηρεσία, υπό την επιμέλεια του αρμοδίου Αντιδημάρχου κύριου Νίκου Ζερβού, συνέταξε μελέτη έργου αναβάθμισης των εγκαταστάσεων του Αθλητικού Κέντρου και του Κολυμβητηρίου. Το έργο αυτό έχει ως στόχους: (α) Την κτιριολογική και λειτουργική αναβάθμιση των χώρων του Αθλητικού Κέντρου για την αύξηση της δυναμικότητάς τους και τη βελτίωση του επιπέδου των παρεχόμενων υπηρεσιών, (β) την ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων για τη βελτίωση του εσωτερικού περιβάλλοντος και την εξοικονόμηση ενέργειας, και (γ) την εξασφάλιση της προσβασιμότητας για τους ΑΜΕΑ σχεδόν στο σύνολο των χώρων του Αθλητικού Κέντρου.

 

 

Συνοπτικά, προβλέπονται οι εξής επεμβάσεις:

1. Στο Κτίριο της Αίθουσας Πολλαπλών Χρήσεων (ΑΠΧ) κατασκευάζεται μεγαλύτερη σκηνή, με παρασκήνια και βοηθητικό χώρο, ικανή να φιλοξενήσει άρτια μια πλήρη θεατρική παράσταση ή μουσική εκδήλωση. Η σκηνή θα είναι αναδιπλούμενη, προκειμένου να αυξάνεται η δυναμικότητα της αίθουσας – κατά 30 θέσεις, φθάνοντας έτσι τους 150 θεατές – στην περίπτωση εκδηλώσεων με μικρότερες σκηνικές απαιτήσεις (π.χ. διαλέξεις) ή όταν η αίθουσα χρησιμοποιείται ως χώρος γυμναστικής. Στο κτίριο θα τοποθετηθεί ανελκυστήρας για όλα τα επίπεδα και θα αντικατασταθεί το σύστημα κλιματισμού με νέο, βελτιωμένης ενεργειακής απόδοσης. Στο υπόγειο, το εμβαδό και η χωρητικότητα της Αίθουσας Γυμναστικής θα αυξηθούν με τη μετακίνηση των χώρων υγιεινής σε άλλο σημείο, ενώ θα προστεθούν και αποδυτήρια με ντους. Στον όροφο θα κατασκευαστεί τουαλέτα ΑΜΕΑ.

2. Στο Κτίριο της Ισόγειας Αίθουσας Γυμναστικής θα αντικατασταθούν το σύστημα κλιματισμού και η ψευδοροφή και θα δημιουργηθεί έξοδος κινδύνου προς τον εξωτερικό χώρο.

3. Στο Κτίριο Διοίκησης/Αποδυτηρίων θα δημιουργηθεί χώρος αποδυτηρίων ΑΜΕΑ και θα εγκατασταθούν οι απαιτούμενες πλατφόρμες και αναβατόρια για την πρόσβαση στην πισίνα. Στα αποδυτήρια θα τοποθετηθεί τεχνητός εξαερισμός, θα αντικατασταθούν τα δάπεδα και θα επενδυθούν οι τοίχοι με πλακάκια. Θα αντικατασταθούν επίσης οι κερκίδες του Κολυμβητηρίου.

4. Στα γήπεδα μπάσκετ θα ανακατασκευαστούν τα δάπεδα, θα αντικατασταθούν οι μεταλλικές κερκίδες, θα μονωθούν και θα επισκευαστούν οι χώροι υγιεινής κάτω από τις τσιμεντένιες κερκίδες.

5. Σε όλα τα κτίρια θα αντικατασταθούν τα κουφώματα και οι υαλοπίνακες με νέους, αυξημένης ενεργειακής απόδοσης, θα γίνουν επισκευές και χρωματισμοί.

6. Θα βελτιωθεί ο φωτισμός των εξωτερικών χώρων, θα κατασκευαστούν ράμπες για ΑΜΕΑ όπου απαιτείται, θα επισκευαστούν οι πλακοστρώσεις, τα δίκτυα απορροής, οι περιφράξεις, τα στέγαστρα κτλ.

Το έργο έχει συνολικό προϋπολογισμό 1.200.000€ (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.). Μετά την ομόφωνη έγκριση της μελέτης από το Δημοτικό Συμβούλιο στις 20/11/2019, θα υποβληθεί για χρηματοδότηση ύψους 600.000€ στο πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ». Το υπολειπόμενο κόστος θα καλυφθεί από πόρους του Δήμου.

Μετά το πέρας των εργασιών, το Αθλητικό Κέντρο θα αποτελέσει σημείο αναφοράς, στο οποίο θα συγκεντρώνονται οι δημότες τόσο για αθλητικές δραστηριότητες όσο και για πολιτιστικές και άλλες εκδηλώσεις. Το Νέο Ψυχικό θα αποκτήσει έναν ξεχωριστό χώρο, αντάξιο της ιστορίας του και του επιπέδου των κατοίκων του.

 

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις