«Ενεργειακές Κοινότητες & Αξιοποίηση των Τοπικών Πόρων»

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

«Ενεργειακές Κοινότητες & Αξιοποίηση των Τοπικών Πόρων»

Ο Δήμαρχος Φιλοθέης-Ψυχικού κύριος Δημήτρης Γαλάνης και η Πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου της Φιλοθέης κυρία Πέννυ Ζαφειροπούλου, διοργανώνουν και σας προσκαλούν, σε εκδήλωση-ομιλία με θέμα: «Ενεργειακές Κοινότητες και Αξιοποίηση των Τοπικών Πόρων».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2019 και ώρα 18:30, στο παλαιό Δημαρχείο Φιλοθέης, στην οδό Καλλιγά 31.

Ομιλήτρια στην εκδήλωση θα είναι η κυρία Αλεξάνδρα Σδούκου. Η κυρία Σδούκου είναι Γενική Γραμματέας Ενέργειας & Ορυκτών Πρώτων Υλών του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής και κατέχει μόνιμη θέση στη Μονάδα Οργάνωσης της Διαχείρισης Αναπτυξιακών Προγραμμάτων του Υπουργείου. Θα αναπτύξει τις δραστηριότητες των ενεργειακών κοινοτήτων και τα οφέλη που απορρέουν από αυτό το νέο μοντέλο ενεργειακής ανάπτυξης, κατά το οποίο οι «πολίτες παίρνουν την ενέργεια στα χέρια τους».

Σύμφωνα με την κυρία Σδούκου, η ενεργειακή μετάβαση σε καθαρές μορφές ενέργειας αποτελεί διεθνώς αναγνωρισμένη αναγκαιότητα, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής. Η λήψη μέτρων σε διεθνές, εθνικό και τοπικό επίπεδο αποτελεί πλέον επείγουσα ανάγκη. Σκοπός της εκδήλωσης είναι να μάθουμε πώς μπορούμε να συμμετάσχουμε όλοι σε ενεργειακά βιώσιμες λύσεις για τον τόπο μας και να καρπωθούμε τα πολλαπλά οφέλη. Μπορούμε να γίνουμε μέτοχοι σε έργα που προωθούν την προστασία του Περιβάλλοντος, την καθαρή ενέργεια και τη δημιουργία τοπικής αξίας.

Για πρώτη φορά  δίνεται η δυνατότητα σε πολίτες και τοπικούς φορείς, να αποκτήσουν διττό ρόλο ως καταναλωτές και ως παραγωγοί ενέργειας (prosumers). Η προϋπόθεση δημιουργίας συνεργιών και συνεργασιών μεταξύ διαφόρων τοπικών φορέων, στο πλαίσιο των Ενεργειακών Κοινοτήτων, έχει  ως απώτερο στόχο τη δημιουργία κοινωνικών συναινέσεων, καθώς και την ενίσχυση της κοινωνικής αποδοχής των έργων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

 

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις