Αύξηση κατά 60% στην προσφορά ζωής!

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Αύξηση κατά 60% στην προσφορά ζωής!

Πρόσκοπος από την Ηλιούπολη που βρέθηκε στο Γυμνάσιο συμμετέχοντας σε κάποιο πρόγραμμα και δίπλα η Αλίκη Γκιζελή Αντιδήμαρχος Πρόνοιας που διοργάνωσε την Αιμοδοσία

” Όλα κοστίζουν ακριβά σ’ αυτή την κοινωνία, εκτός από το χρόνο μας για μια ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ…… “

Για πρώτη φορά αιρετοί με προεξέχοντα τον Δήμαρχο  προσέφεραν αίμα. Υπάρχει ωστόσο ανάγκη ακόμα μεγαλύτερης ευαισθητοποίησης

Ο Δήμος Φιλοθέης – Ψυχικού, σε συνεργασία με την κινητή μονάδα αίματος του Λαϊκού Νοσοκομείου, διοργάνωσε την Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2019 στο Γυμνάσιο Φιλοθέης, την καθιερωμένη εθελοντική αιμοδοσία που έχει ως σκοπό τη διατήρηση της Τράπεζας Αίματος του Δήμου μας .

Η συμμετοχή ήταν σχετικά ικανοποιητική, αν αναλογιστούμε πως από τις 22 – 24 φιάλες που συγκεντρώνονταν κατά μέσο όρο τα προηγούμενα χρόνια, φέτος φτάσαμε τις 38 δηλαδή είχαμε μια αύξηση κατά 60%. Μεταξύ των αιμοδοτών αρκετοί ήταν και οι αιρετοί με προεξέχοντα τον Δήμαρχο κύριο Γαλάνη που με χαρά και ικανοποίηση προσέφεραν 10 λεπτά από τον χρόνο τους για να γεμίσουν με «εν δυνάμει ζωή και ελπίδα» κάποιες από αυτές και μπράβο τους. Αρκεί όμως αυτό ή και η εθελοντική παρουσία 3 Προσκόπων (από Σύστημα της Ηλιούπολης παρακαλώ) για να καλυφθούν οι ανάγκες του Δήμου μας; Προφανώς και όχι .

Σύμφωνα με στατιστικές, το 80% του πληθυσμού που δεν έχει δώσει αίμα υποστηρίζει πως ήταν από αμέλεια, επειδή δεν ήταν απαραίτητο ή επειδή δεν χρειάστηκε. Αυτό ακριβώς αποδεικνύει την απόλυτη ανάγκη για μεγαλύτερη ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών.

Όλοι έχουμε ευθύνη απέναντι στο συνάνθρωπό μας του οποίου η ζωή κινδυνεύει ή πρόκειται να κινδυνεύσει λόγω έλλειψης αίματος. Η Τράπεζα Αίματος του Δήμου μας χρειάζεται τουλάχιστον 60 φιάλες για να υπάρξει επάρκεια αίματος για όποιον το χρειαστεί . Επίσης ας γνωρίζουμε πως «χρωστάμε » γύρω στις 48 φιάλες στο Λαϊκό Νοσοκομείο, ενώ επί θητείας της νέας Δημοτικής Αρχής έχουν ήδη διατεθεί 18 φιάλες για επείγοντα περιστατικά !

Αλήθεια μια καλοπροαίρετη απορία: Ένας Δήμος σαν τον δικό μας με τόσα Σωματεία (Αθλητικά και μη), τόσους Συλλόγους (Φιλανθρωπικούς και μη) θα έπρεπε να νοιώθει ικανοποιημένος από τις 38 φιάλες;

Επειδή πάντα «Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν»  ευχόμαστε ολόψυχα η επόμενη Εθελοντική Αιμοδοσία να υπερδιπλασιάσει το απόθεμα της Τράπεζας Αίματος του Δήμου μας !

 

 

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις