Τα παιδιά τρέχουν παράλληλα με την ιστορία

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Πραγματοποιήθηκε ο 37ος  Αγώνας Δρόμου Μικρών Παιδιών στο 36ο χιλμ. του Δήμου Φιλοθέης Ψυχικού

 Γράφει η Πέλλη Ζωγοπούλου

Τα παιδιά τρέχουν παράλληλα με την ιστορία

Εξαιρετική διοργάνωση. Αθρόα συμμετοχή παιδιών, ρεκόρ ο αριθμός τους για τον αγώνα. Γνωρίζουμε στα παιδιά την ιστορία μας, τα εισάγουμε στα ιδεώδη του Αθλητισμού, δηλώνει ο Δήμαρχος Δημήτρης Γαλάνης

 

Εντυπωσιακή η φετινή επιτυχία του «Αγώνα Μικρών Παιδιών» που διοργάνωσε ο Δήμος Φιλοθέης- Ψυχικού σε συνεργασία με τον ΣΕΓΑΣ, για ένατη συνεχή χρονιά! Πρόκειται για μια απόσταση 500 μέτρων, επί της Μαραθώνιας διαδρομής και στο 36ο χιλμ., όπου μικρά παιδιά των δημοτικών σχολείων του Δήμου μας, φίλοι του Αθλητισμού, τρέχουν το δικό τους αγώνα δρόμου, πριν την διέλευση του πρώτου Μαραθωνοδρόμου στην Λεωφόρο Μεσογείων.

Να επισημάνουμε ότι η επιτυχία οφείλεται αρχικά στους μικρούς συμμετέχοντες, που χρωμάτισαν με αισιοδοξία και κέφι την προσπάθεια, στον Δήμαρχο Δημήτρη Γαλάνη – που συμμετείχε ενθουσιωδώς στο εγχείρημα ενθαρρύνοντας τους μικρούς αθλητές και ιδιαίτερα στο διοργανωτή Aντιδήμαρχο κύριο Γιώργο Παπαχρόνη, όπως επίσης και σε όλους τους εργαζόμενους στις αντίστοιχες Υπηρεσίες που δραστηριοποιήθηκαν για τη διεξαγωγή του αγώνα.

Είμαστε το 36ο χιλμ!

Μαραθώνιος Αθήνας, στο προσκλητήριο του ανταποκρίθηκε μια ελίτ ξένων αθλητών, αλλά και χιλιάδες άνθρωποι της διπλανής πόρτας που δοκίμασαν δυνάμεις και αντοχές, ξεπέρασαν τα όριά τους και απέδειξαν ότι μπορεί κανείς να φτάσει οπουδήποτε ανεξάρτητα από ηλικία, προπόνηση ή προβλήματα υγείας! Έτσι, για μια κάμα φορά, παράλληλα με τον κλασσικό Μαραθώνιο,  διοργανώθηκαν αγώνες για ΑμεΕΑ, για ηλικιωμένους και  για  παιδιά.

Σχετικά με τα παιδιά και κατά μήκος της Μαραθώνιας διαδρομής επτά Δήμοι της Αττικής διοργάνωσαν Αγώνες Μικρών Παιδιών. Η διοργάνωση ήταν αφιερωμένη στη μνήμη του Βαλκανιονίκη και αγωνιστή της ειρήνης Γρηγόρη Λαμπράκη.

Ως προς το Δήμο μας, οι συμμετοχές ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο καθώς υπήρξαν  717 εγγραφές, από όλα τα δημοτικά σχολεία του Προαστίου, αριθμός ρεκόρ για τον αγώνα∙  τελικά λόγω καιρού έλαβαν μέρος 647 παιδιά από την α’  έως και την στ΄ δημοτικού.

Ο ενθουσιασμός ήταν το συναίσθημα που κυριάρχησε ανάμεσα στους πρωταγωνιστές δρομείς και τους γονείς που παρακολουθούσαν από απόσταση αναπνοής τις επιδόσεις των παιδιών τους! Υπήρξε δε, κατά γενική ομολογία, ένα εξαιρετικά επιτυχημένο αθλητικό δρώμενο!

Σε κάθε περίπτωση υπηρετήθηκε και φέτος το πνεύμα του αθλητισμού και στο 36ο χιλμ. της Μαραθώνιας Διαδρομής οι μικροί αθλητές μας έδειξαν ότι τελικά η συμμετοχή είναι αυτό που μετράει!

3, 2,1…Φύγαμε!

Η πρώτη εκκίνηση για τα παιδιά (αγόρια και κορίτσια) της α’ β’ και γ’ δημοτικού δόθηκε στις 10.05 π.μ και στις 10.10 π.μ η δεύτερη εκκίνηση για τις δ’ ε’ και στ’ δημοτικού (αγόρια και κορίτσια).

Την πρώτη εκκίνηση έδωσε ο Δήμαρχος Φιλοθέης – Ψυχικού,  Δημήτρης Γαλάνης και την δεύτερη ο Γυμναστής της Ιονίου Σχολής και μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής του ΣΕΓΑΣ κύριος Κώστας Αντωνόπουλος.

Κατά γενική ομολογία (υπευθύνων του ΣΕΓΑΣ) ο φετινός αγώνας ήταν ο καλύτερος όλων των ετών.

Και σε αυτό συνετέλεσαν ο υπεύθυνος της όλης διοργάνωσης, Αντιδήμαρχος Παπαχρόνης Γιώργος , οι εργαζόμενοι της Υπηρεσίας Καθαριότητας, οι Γυμναστές του ΟΚΑΠΑ, η Δημοτική Αστυνομία, οι εθελοντές  και φυσικά όλα τα παιδιά που συμμετείχαν στον αγώνα.

Τα βραβεία

Στους τρεις πρώτους νικητές ανά κατηγορία ο Δήμαρχος Δημήτρης Γαλάνης, απένειμε το συλλεκτικό μετάλλιο του Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας, δίπλωμα και από ένα drone προσφορά του χορηγού της διοργάνωσης events atelier catering.

Σε όλους τους συμμετέχοντες δόθηκαν συλλεκτικά μετάλλια του Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας καθώς και αναψυκτικά του δεύτερου χορηγού της διοργάνωσης green cola.

Στα  μετάλλια , στη μία όψη των οποίων απεικονίζεται το Καλλιμάρμαρο Στάδιο και στην άλλη θα φιλοξενούνται κάθε χρονιά γεγονότα – ορόσημα, της γέννησης και εξέλιξης του Μαραθωνίου, από τρεις σπουδαίους διακεκριμένους εικαστικούς  τους Αλέκο Φασιανό, Κώστα Βαρώτσο και Σπύρο Κίζη. Στο φετινό μετάλλιο ο Αλέκος Φασιανός αποτυπώνει τη Μάχη του Μαραθώνα (490 π.χ).

Κάθε χρόνο θα χαράσσεται πάνω στο μετάλλιο και ένα διαφορετικό από τα οκτώ γράμματα της λέξης “MARATHON” ώστε το 2026, στην επέτειο των 130 χρόνων του Μαραθωνίου , να έχει δημιουργηθεί ολόκληρη η λέξη και ταυτόχρονα μια μοναδική συλλογή για τους δρομείς και τους συλλέκτες, σε εγχώριο και διεθνές επίπεδο.

 

Οι νικητές ανά κατηγορία είναι:

α β γ δημοτικού αγόρια         1ος Ξηροτήγαρος Θάνος    γ’ δημοτ. – Φιλοθέη

2ος Μεγαλοοικονόμου Γιώργος    γ’ δημοτ – Ψυχικού

3ος  Ζιώτος Ευάγγελος       β’ δημοτ – Ψυχικού

α β γ δημοτικού κορίτσια       1η Παινέση Νατάσα       γ’ δημοτ – Νέο Ψυχικό

2η Δουβή Καλλίνα         β΄ δημοτ – Φιλοθέη

δ ε στ δημοτικού αγόρια        1ος Δήμου Μενέλαος       στ δημοτ – Φιλοθέη

2ος Καραγιάννης Κώστας      στ δημοτ – Νεο Ψυχικό

3ος Μιμής Γιάννης         στ δημοτ – Νέο Ψυχικό

δ ε δτ δημοτικού καορίτσια    1η Εντελβάϊς Σοφία           ε δημοτ – Φιλοθέη

2η Παπάζογλου Κων/να     στ δημοτ – Νέο Ψυχικό

3η Κοκκινιά Λευκή             ε δημοτ – Νέο Ψυχικό

 Συγχαρητήρια σε όλους!

Σε έναν αγώνα που συμμετείχαν σχεδόν 700 παιδιά , με την παρουσία τόσων γονέων , με τις άσχημες καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν χωρίς να συμβεί το παραμικρό ατύχημα ή τραυματισμός, οφείλουμε να δώσουμε συγχαρητήρια στους διοργανωτές, Αντιδήμαρχο Παπαχρόνη Γιώργο, τους Επόπτες Καθαριότητας Πράσινο Νίκο, Χρήστο Τζάμο, τους Επιστάτες Καθαριότητας Χριστοφορίδη Παναγιώτη και Λιτσό Γιώργο , τους εργαζόμενους στην Υπηρεσία Καθαριότητας  Βέρρο Αλέξανδρο ,Ανδρώνη Ελπίδα, Χριστοφοράτο Λυκούργο, Φανουράκη Νεκτάριο, Παναγιώτου Κων/νο, Τζιβελέκη Ευάγγελο, Μπούτση Νίκο, Βλαχίδη Αναστάσιο, Μίχα Σπύρο, Καλπακίδου Ελισάβετ, Κανδρή Στέλλα, Γιάγκου Ελένη, Ευθυμίου Φωτεινή, Μακαντάση Σπύρο, τους χειριστές σαρώθρων Γιακουβάκη Γιώργο και Κανελλάκη Ανδρέα, τους γυμναστές του ΟΚΑΠΑ Μιχάλη Δήμα, Τραυλό Ηλία, Καπουσίζη Ναταλία, Λιακόπουλο Θοδωρή και Μέκρα Γιώργο, τους Δημοτικούς Αστυνομικούς  Δρυμαλίτη Μάνθο,  Δαρσινού Φρύνη και Καλλό Δημήτρη.

Τέλος η εφημερίδα μας κάνει ιδιαίτερη μνεία στην ψυχή της διοργάνωσης Μίνα Μελισσουργού η οποία κράτησε σε απόλυτη τάξη αγωνιζόμενους και γονείς και με το μπρίο και το μεταδοτικό της κέφι  κατάφερε, παρ’ όλη την βροχή, να μην φύγει κανείς και να χειροκροτήσουν όλοι την διέλευση του πρώτου Μαραθωνοδρόμου από το Νέο Ψυχικό.

Να επισημάνουμε ότι εκ μέρους των παρευρισκομένων, αλλά και των μικρών αθλητών, υπήρξαν ιδιαίτερες εκδηλώσεις ενθουσιασμού και συγκίνησης συνάμα όταν πέρασε από το σημείο ο τρίτος νικητής του Μαραθωνίου Κώστας Γκελαούζος.

Οι δηλώσεις του Δημάρχου

«Για 9η συνεχή χρονιά, ως Καλλικράτιος Δήμος, φιλοξενούμε μέρος της κλασσικής Μαραθώνιας διαδρομής. Είμαστε το 36ο χιλμ. ενός κλασσικού αγώνα δρόμου που αποτελεί αθλητικό ορόσημο με διεθνή αναγνώριση.

Ως Δήμος θεωρώ ότι μπορούμε να φιλοξενήσουμε επιτυχώς, μια τέτοια οργάνωση –που έχει να κάνει με το Μαραθώνιο! Ο Κλασσικός Μαραθώνιος της Αθήνας είναι ένα από τα πιο σημαντικά αθλητικά γεγονότα, καθώς είναι ανοικτός σε όλους και προϋποθέτει κατάθεση ψυχής, ξεπέρασμα των προσωπικών ορίων του κάθε συμμετέχοντος, θέληση και προσπάθεια!

Παράλληλα διοργανώνουμε τον Αγώνα  Μικρών Παιδιών. Μέσα από αυτή τη διαδρομή των 500 μέτρων, που συνδιοργανώνουμε με τον ΣΕΓΑΣ, στόχο έχουμε να εισάγουμε τα παιδιά των δημοτικών σχολείων στα ιδεώδη του Αθλητισμού, και να τους γνωρίσουμε ότι και αυτά αποτελούν ένα κομμάτι της ιστορικής διαδρομής του Σπύρου Λούη, ένα κομμάτι της ιστορίας της Ελλάδας μας. Ίσως το πιο σημαντικό, αφού αυτά τα παιδιά αντιπροσωπεύουν το μέλλον μας!».

 

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις