Με στόχο την Πρότυπη Δημόσια Παιδεία

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Νέες ιδέες και στόχοι στην συνάντηση του Δημάρχου Δημήτρη Γαλάνη με τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων

Γράφει η Όλγα Μενεμενόγλου

Με στόχο την Πρότυπη Δημόσια Παιδεία

Την Πέμπτη 7 Νοεμβρίου, πραγματοποιήθηκε συνάντηση των Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων των Δημόσιων Σχολείων του Δήμου Φιλοθέης – Ψυχικού με τον Δήμαρχο κύριο Δημήτρη Γαλάνη, με σκοπό τη γνωριμία και τη συζήτηση πάνω στα θέματα παιδείας.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν επίσης οι δυο Πρόεδροι των Σχολικών Επιτροπών κ.κ. Αλίκη Γκιζελή και Δημήτρης Φωτιάδης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας αντίστοιχα και ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Νίκος Ζερβός. Είχε προηγηθεί συνάντηση της Δημοτικής Αρχής με τους Διευθυντές των Δημοσίων Σχολείων του Δήμου μας.

Ο Δήμαρχος άνοιξε την συζήτηση λέγοντας ότι τα παιδιά είναι το πιο σημαντικό κομμάτι των προτεραιοτήτων της νέας Δημοτικής Αρχής και ζήτησε την συνεργασία τους λέγοντας «είμαι βέβαιος πως με τη σωστή συνεργασία μπορούμε να κάνουμε πολλά! Θα είμαι πάντα δίπλα στα παιδιά και φυσικά στο πλευρό των γονέων. Έχουμε να κάνουμε πολλά! Ό,τι κι αν κάναμε στη ζωή μας, κανείς δεν ξέχασε ποτέ τα σχολικά του χρόνια. Οφείλουμε να προσφέρουμε στα παιδιά μας τα σωστά εφόδια, ώστε να χτίσουν κι εκείνα με τη σειρά τους, τις δικές τους, ξεχωριστές αναμνήσεις».

Ιδιαίτερη σημασία δόθηκε στην συμμετοχή των παιδιών στα κοινά ή σε κοινωφελείς δραστηριότητες όπως βοήθεια στο Κοινωνικό Παντοπωλείο, συμμετοχή σε αγώνα δρόμου και σε διαδραστικούς τρόπους συλλογής φαγητού για τις άπορες οικογένειες κ.ά. με σκοπό πάντα να δημιουργήσουμε ενεργούς πολίτες από μικρή ηλικία. Ενέργειες εποικοδομητικές στο κοινωνικό μας στερέωμα που θα ενδυναμώσουν και στο μέλλον την αλληλεγγύη και συνοχή στον Δήμο Φιλοθέης – Ψυχικού. Στο πλαίσιο αυτό η κυρία Γκιζελή κάλεσε τους συλλόγους να συμμετέχουν ενεργά στην εθελοντική αιμοδοσία που οργανώνει ο Δήμος την Κυριακή 24 Νοεμβρίου και τους πρότεινε να φέρουν και τα παιδιά τους μαζί ώστε να  διδαχτούν από το παράδειγμα των γονιών.

Στη συνέχεια στάθηκαν στις εκπαιδευτικές εκδρομές. Ο Δήμαρχος τόνισε ότι ο στόχος τους είναι τα δημόσια σχολεία του Δήμου να διοργανώνουν περισσότερες πολιτιστικές εκδηλώσεις (θεατρικά έργα, απαγγελίες, εκθέσεις) όπως κάνουν και τα ιδιωτικά σχολεία.  Χαρακτηριστικά ανέφερε «Να δώσουμε στα παιδιά τα κατάλληλα εφόδια, ωραίες αναμνήσεις και κουλτούρα, πέρα από το διάβασμά τους.  Σε μια τέτοια κοινή προσπάθεια ο Δήμος οφείλει να είναι αρωγός και όπου υπάρχει δυσκολία να διατεθεί ακόμα και πούλμαν”.

Τελειώνοντας πρότεινε στους συλλόγους σε συνεργασία με τις διευθύνσεις και τους εκπαιδευτικούς να οργανώσουν έναν διαγωνισμό με θέμα «Πως ζω, πως αισθάνομαι, πως βλέπω το Προάστιό μου». Ανέλυσε την σκέψη του λέγοντας ότι τα ψηφιακά μέσα έχουν μπει στην ζωή των παιδιών μας. Ας τους δείξουμε την σωστή χρήση, μια σωστή επιλογή των μέσων αυτών που θα αποδώσει γνώση, εμπειρίες και κοινωνικές δεξιότητες. Τα καλύτερα βίντεο θα βραβευτούν στο τέλος της σχολικής χρονιάς.

Από την μεριά τους οι σύλλογοι διαβεβαίωσαν ότι οι στόχοι τους είναι κοινοί ενώ ζήτησαν την βοήθεια της Δημοτικής Αρχής ώστε να καλυφτούν κενά σε καθηγητές που υπάρχουν στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση του Δήμου και να τους διατεθεί κάποιος χώρος για να κάνουν πρόβες για τις γιορτές τους και για τις θεατρικές και μουσικές παραστάσεις.

Με το πέρας της συνάντησης ο Δήμαρχος δήλωσε: Γνωριστήκαμε και ανταλλάξαμε πολύτιμες απόψεις πάνω στα σχέδια που όλοι μας θέλουμε να υλοποιήσουμε για τα σχολεία του Δήμου μας. Τους συνεχάρη και τους τόνισα ότι προσφέρουν πολύτιμο έργο και είμαι πολύ περήφανος που έχουμε τόσους ενεργούς Συλλόγους Γονέων.

 

 

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις