Η Αυτογνωσία θα κάνει τη ζωή σας καλύτερη!

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Η Αυτογνωσία θα κάνει τη ζωή σας καλύτερη!

Δείτε πως μπορείτε να το πετύχετε αυτό!

 

Να θυμίσουμε  ότι δεν υπάρχει Υγεία, χωρίς Ψυχική Υγεία και Ευεξία.

 

 

 

 

Πυρήνας της εσωτερικής μας συγκρότησης και άρα ψυχικής υγείας, είναι η Αυτογνωσία. Αυτή αποτελεί μια εξαιρετικά καθοριστική ιδιότητα που πρέπει να έχει κάποιος  στη ζωή του και που πολύ συχνά παραβλέπουμε την αξία της.

Σημαντικά ερωτήματα:

  • Γιατί αντιδρώ κατ ‘αυτόν τον τρόπο;
  • Γιατί το συγκεκριμένο πράγμα με ενοχλεί τόσο πολύ;
  • Γιατί δεν έχω ξεπεράσει ακόμα αυτή την απώλεια;

Φυσικά υπάρχει μια λεπτή “κόκκινη” γραμμή ανάμεσα στην καλή αντίληψη του εαυτού μας και την υπερβολή.  Όντας υπερ-υπεύθυνοι και υπερ-αναλυτικοί  με  τον εαυτό μας και με το  πώς οι άλλοι μας αντιλαμβάνονται,  φλερτάρουμε με  ένα οικείο όνομα: άγχος.

Μια καλή μορφή αυτογνωσίας δεν πρέπει να είναι καταστροφική,  δεν πρέπει να  είναι ιδεοληπτική και ούτε μπορεί να καταλήγει επιβλαβής.       

Πρέπει να είναι θεραπευτική, διαφωτιστική, αναζωογονητική.    Μέσω αυτής  θα είσαστε  σε θέση να χρησιμοποιήσετε τις πληροφορίες με ευεργετικό τρόπο.

Μαρτυρία συμβουλευομένου / θεραπευομένου μου, αναφέρει:   Η ευαισθητοποίησή μου μέσα από την αυτογνωσία και τη δουλειά που έκανα με τον εαυτό μου αναζητώντας επαγγελματική βοήθεια, με έκανε λιγότερο φοβισμένο στη ζωή!

Αυτό συμβαίνει γιατί όταν γνωρίζετε ποιοι είστε, έχετε λιγότερη δυσκολία να φθάσετε σε ουσιώδη συμπεράσματα και να κάνετε ζωτικές συνδέσεις και ανακαλύψεις.   Εκεί  ακριβώς είναι που ξεκινάει η αυτογνωσία: από την περιέργεια για το ποιοι είμαστε.

Η ψυχοθεραπεία είναι η πιο γρήγορη διαδρομή προς την αυτογνωσία!                                              Λόγω της ψυχοθεραπείας, καταλαβαίνετε τον εαυτό σας πολύ καλύτερα από πριν. Καταλαβαίνετε πώς λειτουργεί το μυαλό σας, από πού προέρχονται τα συναισθήματά σας, γιατί θα ενεργήσετε  σε ορισμένα πράγματα και όχι σε άλλα. Γνωρίζοντας ποιος είστε, θα σας είναι  ευκολότερο  να θεραπευθείτε από τα ψυχοσωματικά σας που σας ταλαιπωρούν, από το ψυχικό πόνο που βιώνετε,  αλλά και να “μάθετε” μαθήματα ζωής – απαραίτητες “αποσκευές” για κάθε εξέλιξή  σας.

Με την κατανόηση του ποιοι είστε και πώς λειτουργεί το μυαλό σας, γίνεστε εσείς  ισχυροί –  και όχι οι δυσλειτουργικές συμπεριφορές  σας.

Ελευθερία-Έρη Κεχαγιά

Σύμβουλος Οικογένειας – Ψυχοθεραπεύτρια

τηλ: 210 2020119 – e-mail: info@psychiki-ygeia.gr – www.psychiki-ygeia.gr

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις