Δίνω αίμα! Η πιο ξεχωριστή ανώνυμη πράξη ανθρωπιάς και αγάπης! Κάθε σταγόνα είναι ένα χαμόγελο γι’ αυτόν που τη χρειάζεται

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Δίνω αίμα! Η πιο ξεχωριστή ανώνυμη πράξη ανθρωπιάς και αγάπης! Κάθε σταγόνα είναι ένα χαμόγελο γι’ αυτόν που τη χρειάζεται

Ο Δήμος Φιλοθέης – Ψυχικού,  σε συνεργασία με την κινητή μονάδα αίματος του Λαϊκού Νοσοκομείου, διοργανώνει την καθιερωμένη εθελοντική αιμοδοσία που έχει ως σκοπό τη διατήρηση της Τράπεζας Αίματος του Δήμου Φιλοθέης – Ψυχικού.

Η ανάγκη για αίμα στην Ελλάδα είναι τεράστια, καθώς ως χώρα αδυνατούμε να συλλέξουμε τις απαιτούμενες μονάδες αίματος για να προσφέρουμε στους ασθενείς. Αναγκαίο αποτέλεσμα είναι να αγοράζουμε αίμα από το εξωτερικό, ώστε να καλύψουμε αυτές τις ανάγκες. Σύμφωνα με επίσημες έρευνες πάνω στις αιμοδοσίες που διενεργούνται, το 80% των αιμοδοτών είναι κάτω των 26 και πάνω από το 50% δίνει αίμα για πρώτη φορά. Το 80% του πληθυσμού που δεν έχει δώσει αίμα υποστηρίζει πως ήταν από αμέλεια, επειδή δεν ήταν απαραίτητο ή επειδή δεν χρειάστηκε. Αυτό ακριβώς αποδεικνύει την απόλυτη ανάγκη για ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών.

Έχουμε ευθύνη απέναντι στο συνάνθρωπό μας που κινδυνεύει. Προσφέρουμε ένα δώρο πολύτιμης αξίας. Στήριξε την προσπάθειά μας. Αφιέρωσε και εσύ δέκα λεπτά από τη ζωή σου για να δώσεις αίμα, να σώσεις μια ζωή! Η Τράπεζα Αίματος του Δήμου μας χρειάζεται τη στήριξή σου, καθώς η έλλειψή μας είναι μεγάλη! Χρειαζόμαστε τουλάχιστον 60 φιάλες για να υπάρξει επάρκεια αίματος για όποιον το χρειαστεί.

Να είσαι εκεί για τον άλλο.

Δώσε αίμα.

Μοιράσου τη ζωή!

 

 

Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2019 από τις 09:30 μέχρι και τις 14:00 στο Γυμνάσιο Φιλοθέης (Ανδρέα Μεταξά 7, Φιλοθέη).

Απαραίτητη η ταυτότητα για τη συμμετοχή.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στην Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας στο 213-2014-601, 625

 

 

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις