Τα παιδιά δεν ξεχνούν

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Τα παιδιά δεν ξεχνούν

Γράφει η Όλγα Μενεμενόγλου

Στο δημαρχείο: Η επιτροπή του 15μελούς Αντώνης Αμιράλης, Ορφέας Δράζιος, Γιώργος Δρούγας, Ηλιάνα Κολοβάδη, ο Δήμαρχος Δημήτρης Γαλάνης και οι αντιδήμαχοι κ.κ. Μπονάτσος Μπάμπης και Νίκος Ζερβός 

Ο λόγος για τους μαθητές του Λυκείου του Νέου Ψυχικού που μόλις συγκρότησαν το 15μελές συμβούλιό τους έτρεξαν να συναντήσουν τον Δήμαρχο κ. Δημήτρη Γαλάνη ο οποίος ήταν ο μόνος, από τους υποψήφιους,  που κατά την περσινή χρονιά -κατά τη διάρκεια κατάληψης του σχολείου τους-  πήρε θέση υπέρ τους και στάθηκε δίπλα τους στα σοβαρά αιτήματά τους.

Η φωτογραφία τραβήχτηκε τις ημέρες της κατάληψης όταν τα παιδιά επέτρεψαν στον κύριο Δημήτρη Γαλάνη να μπει στο χώρο του σχολείου

Η περσινή κατάληψη των μαθητών αποτελούσε μια αντίδραση στα προβλήματα που αντιμετώπιζαν στο σχολείο, μια έκκληση για την άμεση αντιμετώπιση συγκεκριμένων και σημαντικών ζητημάτων που ταλάνιζε το κτίριο του ΓΕΛ Νέου Ψυχικού και τέλος μια έκφραση αγανάκτησης απέναντι στην ανεπαρκή ανταπόκριση, πλήρη αδιαφορία και στείρα άρνηση της προηγούμενης διοίκησης.

Ζητούσαν τα παιδιά αντικατάσταση του σπασμένου και σάπιου αθλητικού υλικού (μπασκέτες, τέρματα ποδοσφαίρου). Να φτιαχτούν και να ανοίξουν οι τουαλέτες (υδραυλικά προβλήματα κ.ά.) οι οποίες παρέμεναν κλειστές και άφτιαχτες για ενάμιση χρόνο με αποτέλεσμα τετρακόσιοι περίπου μαθητές να έχουν στην χρήση τους μόνο τέσσερις τουαλέτες και αυτές για τρεις ώρες την ημέρα! Αν είναι δυνατόν! Να κλείσει μια μεγάλη τρύπα που είχε ανοίξει στον αύλειο χώρο τους με αποτέλεσμα να σπάσει το πόδι του ένας μαθητής, να αλλαχτούν ή να επιδιορθωθούν τα σώματα θέρμανσης που είχαν διαρροή και άλλα θέματα.

Τα «Τοπικά νέα» στάθηκαν από την πρώτη στιγμή στο πλευρό των εφήβων αντιλαμβανόμενοι το δίκιο τους και την σοβαρότητα των αιτημάτων τους, με σεβασμό στην αντίδρασή τους απέναντι στα κακώς κείμενα και στην αγωνιστικότητά τους, δημοσιεύσαμε ολοσέλιδο ρεπορτάζ και κάναμε γνωστή την πραγματικότητα -που μόνο οι μαθητές και οι καθηγητές γνώριζαν- στην μικρή μας κοινωνία.

Ο τότε υποψήφιος δήμαρχος Δημήτρης Γαλάνης, αγνόησε τα «ταμπελάκια» που οι υπόλοιποι ενήλικες αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι και υποψήφιοι βάζουν στους μαθητές, βρίσκεται λοιπόν το βράδυ στην κατάληψη και πηδάει τα κάγκελα για να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι του λόγου το αληθές.

Η γέφυρα που έχτισε εκείνο το βράδυ και όσα προφανώς είδε, συζήτησε και μοιράστηκε μαζί τους δεν ξεχάστηκαν από τους μαθητές και ευθύς αμέσως μόλις συγκρότησαν το 15μελές τους συμβούλιο ζήτησαν ραντεβού μαζί του.

Όπως μας ενημέρωσε ο Πρόεδρος τους 15μελούς, Γιώργος Αμιράλης τους δέχτηκε την επόμενη κιόλας ημέρα. «Είδαμε πρώτα τον Αντιδήμαρχο κύριο Μπονάτσο ο οποίος μας άκουσε με μεγάλη προσοχή και κατέγραψε τα αιτήματά μας. Έπειτα επισκεφτήκαμε τον Δήμαρχο. Είναι ο τρίτος χρόνος που βρίσκομαι στο συμβούλιο και πρώτη φορά μας δέχεται Δήμαρχος.  Τα προβλήματα που είχαν σχέση με την ασφάλειά μας τα γνώριζε. Αποδείχτηκαν άλλωστε από τους ελέγχους που έκαναν οι ειδικοί. Στο δικό μας σχολείο αποδείχτηκε ότι ο αθλητικός εξοπλισμός ήταν όλος ακατάλληλος και επικίνδυνος! Τα αιτήματά μας είναι αρκετά γιατί στο σχολείο μας τα τελευταία χρόνια είχαν γίνει ελάχιστες παρεμβάσεις και αυτές μετά από επιμονή δική μας. Υπάρχουν προβλήματα μας εξήγησε ο Δήμαρχος που δεν μπορούμε ακόμα να τα διορθώσουμε γιατί δεν είναι ξεκάθαρο το ιδιοκτησιακό καθεστώς οπότε εργασίες που χρειάζονται οικοδομική άδεια δεν μπορούν ακόμα να πραγματοποιηθούν. Τα αιτήματα που μπορούν να ικανοποιηθούν σε εύλογο διάστημα και σημείωσε και ο δήμαρχος είναι τα εξής:

 1. Γήπεδο 5 επί 5, να τοποθετηθεί ταρτάν ή χλοοτάπητας.
 2. Μπασκέτες
 3. Κάδοι απορριμμάτων και ανακύκλωσης
 4. Εσωτερικός χώρος γυμναστηρίου
 5. Κιόσκι στον αύλειο χώρο, επανατοποθέτηση ή παγκάκια
 6. Έλεγχος στα καλοριφέρ που έχουν πρόβλημα διαρροής
 7. Έλεγχος στους ανεμιστήρες που πολλοί δεν λειτουργούν
 8. Έλεγχος για καμένες λάμπες
 9. Σκισμένες κουρτίνες σε πολλές από τις αίθουσες
 10. Εργαστήριο Φυσικής, υπάρχουν πολλές ελλείψεις σε εξοπλισμό και όργανα.
 11. Επισκευή στο τηλεσκόπιο

Τα πέντε μέλη του συμβουλίου που επισκέφτηκαν τον Δήμαρχο έμειναν πλήρως ικανοποιημένοι από την αντιμετώπιση και την συμπεριφορά τόσο του κ. Μπονάτσου όσο και του κ. Γαλάνη ωστόσο περιμένουν οι δεσμεύσεις να γίνουν πράξεις.

Τέλος, θα ήθελα να υπενθυμίσω, ότι όλοι οι υπεύθυνοι της κατάντιας του Λυκείου, μας  λοιδόρησαν πέρυσι που αναδείξαμε τα αιτήματα των μαθητών με λάσπη και έλλειψη επιχειρημάτων. Αρωγοί τους σε αυτό ήταν αρκετοί νεοψυχιώτες που κατείχαν αξιώματα, ήταν υποψήφιοι ή υποστήριζαν την παράταξη του π. Δημάρχου. Έκαναν like στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σε μια επιστολή που ο ανεύθυνος αντιδήμαρχος τιτλοφορούσε «αλήθεια» ενώ δεν έλειπαν και σχόλια όπως «πες τα» κτλ.. Προσπαθούσαν να φιμώσουν όλους εμάς που είχαμε δει τα χάλια του σχολείου και να διαμορφώσουν την κοινή γνώμη, φαντάζομαι, αυθόρμητα και ανώριμα, ελαφρά τη καρδία χωρίς να γνωρίζουν και να έχουν ασχοληθεί με το θέμα, την ίδια στιγμή που ζητούσαν την ψήφο μας, λέγοντάς ότι αυτοί βρίσκονται εδώ για το καλό μας και το καλό των παιδιών μας.

Παράλληλα στο στόχαστρο μπήκε και το πρόγραμμα του Δημήτρη Γαλάνη όπου γνώστης ο ίδιος του προβλήματος του Λυκείου του Νέου Ψυχικού έγραψε «ο προγραμματισμός μας είναι να ξεκινήσουμε από το Νέο Ψυχικό, όπου σήμερα εντοπίζονται τα μεγαλύτερα προβλήματα και να προχωρήσουμε σε όλα τα Σχολεία του Δήμου». Η φράση αυτή δέχτηκε πολλά ειρωνικά σχόλια όπου ανέφεραν ότι το σχολείο βρίσκοταν σε άριστη κατάσταση.

Μετά το θλιβερό γεγονός του θανάτου του νεαρού στην Χίο αναρωτιέμαι πόσο επικίνδυνοι μπορεί να είναι κάποιοι άνθρωποι!  Οι αποδείξεις της αλήθειας ήρθαν με τα πορίσματα των ειδικών και δεν έχουν ακόμη την ψυχή και το σθένος να ζητήσουν συγνώμη τουλάχιστον από τα νέα αυτά παιδιά που άδολα αγωνιζόντουσαν για τις καλύτερες συνθήκες.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις