Καζανίσματα από τους Κρήτες

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Καζανίσματα από τους Κρήτες

Ο Σύλλογος Κρητών «ΜΙΝΩΣ» γιόρτασε για ακόμη μια χρονιά την «γιορτή της τσικουδιάς». Τα καζάνια στήθηκαν στο Αθλητικό Κέντρο του Νέου Ψυχικού και πάνω από 500 άνθρωποι ήρθαν να δοκιμάσουν, να χορέψουν και να δουν αυτό το σημαντικό κομμάτι της ελληνικής μας παράδοσης.

Την 8η γιορτή Τσικουδιάς γιορτάσαμε το Σάββατο 19 Οκτωβρίου με σκοπό όπως λέει η Νατάσα Αγγελάκη, Πρόεδρος του Συλλόγου  να «ξυπνήσει» μνήμες, να «συστήσει» στους νέους το έθιμο του ρακοκάζανου και την… τέχνη της απόσταξης της τσικουδιάς και γενικώς να συναντηθούν τα μέλη και οι φίλοι του Συλλόγου και να περάσουν μια όμορφη βραδιά. Ζωντανή μουσική, χορευτικά συγκροτήματα σουβλάκια από τον ΠΑΝΤΕΛΗ, καζάνια για παραδοσιακούς μεζέδες και γαμοπίλαφο από τον ΡΕΘΕΜΝΟ και το κέφι κράτησε για ώρες!

Το παρών έδωσαν ο Υπουργός Ανάπτυξης  κ. Κωστής  Χατζηδάκης, η Αντιπεριφερειάρχης κύρια Λουκία Κεφαλογιάννη,  η περιφερειακή σύμβουλος Ελένη Δουνδουλάκη, ο Δήμαρχος Δημήτρης Γαλάνης, αντιδήμαρχοι, οι Πρόεδροι ΔΗΚΕΦΙΨ και ΟΚΑΠΑ κυρίες Παναζή και Βυθούλκα,  η σύμβουλος του Πρωθυπουργού κυρία Βίκυ Λοϊζου, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Παντελής Ξυριδάκης, δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι συλλόγων.

Ο Σύλλογος απέδωσε τιμή σε ένα δραστήριο μέλος του συλλόγου την Ελένη Δαμανάκη. Η κυρία Ελένη είναι η «ψυχή» του Συλλόγου. Αποτελεί ένα παράδειγμα δύναμης ψυχής και χαρακτήρα. Παρά τα προβλήματα υγείας της που είναι αρκετά και σοβαρά είναι πάντοτε γελαστή και ευτυχισμένη.  Το παράπονό της δεν το έχουν ακούσει οι φίλοι της. Αντίθετα έχει ένα λόγο καλό και παρηγορητικό για όλους.

Η γιορτή ξεκίνησε στις έξι το απόγευμα, οι μουσικοί σταμάτησαν στις 12 λόγω του νόμου περί κοινής ησυχία και ο κόσμος δεν έφευγε!

 

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις